Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPCForum

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem jak wy, ale ja zauważyłem, że to forum umiera. Znaleźć jakąś fachową pomoc (o szybkości odpowiedzi nawet nie mówię) to jest po prostu dramat. Zakładam temat przyłóżmy w dziale MT2. Czekam 2 dni na odpowiedź, a odpowiedź brzmi tak "Zaktualizuj sterowniki". Co mają sterowniki do karty graficznej w Metinie??!!! Tym bardziej przy GTX 1060 ???!!! (chodziło o lagi). Pomijam też, że na tym forum siedzą ludzie którzy prawdopodobnie nawet podstawówki nie ukończyli. Np. w temacie pisze "reinstalowałem już grę" to i tak ktoś kurwa odpisze "przeinstaluj grę". No do kurwy nędzy. Dalej. Szybkość ładowania tego forum - makabra.. Na innym forum zdążyłbym już 30 razy założyć temat, tutaj dopiero mi się ładuje edytor. Kiedyś to był odruch, że klikałem zakładke MPCForum i przegladałem sobie działy, ale teraz mi się odechciało bo ładuje się cholera godzinę.

Opisałem wszystko w skrócie, gdybym miał czas i chęci na opisanie wszystkich wad tego forum, to by nawet ich nieograniczona pojemność na dysku nie starczyła.

Pozdrawiam, i proszę o komentarze co wy o tym sądzicie.

Opublikowano

Jeśli sam nie zrobiłeś nic w kierunku poprawy community, to zrób nam przysługę i też nas opuść

Opublikowano

Co Ci mamy powiedzieć? Od momentu aktualizacji forum jest gorzej. Makin to gdzieś tłumaczył, ale cóż. Mogę Ci powiedzieć, że w nocy od około północy do ósmej rano da się jeszcze żyć. A tak to lipton. Kiedyś w dziale pogaduszki tematy powstawały z ogromną prędkością, a ostatnio nieświadomowie zrobiłem tutaj spam. Nie wiem gdzie ludzie się przenieśli (jeśli ktoś ma info proszę o pw) 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano
3 godziny temu, Nuts. napisał:

Nie wiem gdzie ludzie się przenieśli (jeśli ktoś ma info proszę o pw) 

Myślę, że spora część osób ogarnęła, że odpowiedź na swoje pytanie mogą znaleźć po 20 sekundach na pierwszej stronie w Google. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano
5 godzin temu, NotFrozeN napisał:

Witam.

Nie wiem jak wy, ale ja zauważyłem, że to forum umiera. Znaleźć jakąś fachową pomoc (o szybkości odpowiedzi nawet nie mówię) to jest po prostu dramat. Zakładam temat przyłóżmy w dziale MT2. Czekam 2 dni na odpowiedź, a odpowiedź brzmi tak "Zaktualizuj sterowniki". Co mają sterowniki do karty graficznej w Metinie??!!! Tym bardziej przy GTX 1060 ???!!! (chodziło o lagi). Pomijam też, że na tym forum siedzą ludzie którzy prawdopodobnie nawet podstawówki nie ukończyli. Np. w temacie pisze "reinstalowałem już grę" to i tak ktoś kurwa odpisze "przeinstaluj grę". No do kurwy nędzy. Dalej. Szybkość ładowania tego forum - makabra.. Na innym forum zdążyłbym już 30 razy założyć temat, tutaj dopiero mi się ładuje edytor. Kiedyś to był odruch, że klikałem zakładke MPCForum i przegladałem sobie działy, ale teraz mi się odechciało bo ładuje się cholera godzinę.

Opisałem wszystko w skrócie, gdybym miał czas i chęci na opisanie wszystkich wad tego forum, to by nawet ich nieograniczona pojemność na dysku nie starczyła.

Pozdrawiam, i proszę o komentarze co wy o tym sądzicie.

Zaznaczam kolego iż nie mamy obowiązku odpowiadać na twoje zapytanie odnośnie metina czy jakiejkolwiek gry, każdy poświęca swój czas prywatny według swojego uznania - nie mam tyle czasu prywatnego by tobie odpowiadać na twoje zapytanie odnośnie gierki, mam swoje życie tak jak większość ludzi i nie poczuwa się do odpowiedzialności by tobie odpowiedzieć bo po prostu nie musi! - ale może jeśli ze chce, widocznie ktoś nie chciał i koniec polemiki w tym temacie. Dramat to jest twój żal i do tego ta bezczelność, że ktoś łaskawie musi królowi odpowiedzieć, pamiętaj że my nic nie musimy - takie jest po prostu życie realistyczne potoczniej mówiąc "real". 

Naucz się grzecznej dyskusji w życiu to i sukces ciebie spotka, powodzenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, Astern napisał:

Zaznaczam kolego iż nie mamy obowiązku odpowiadać na twoje zapytanie odnośnie metina czy jakiejkolwiek gry, każdy poświęca swój czas prywatny według swojego uznania - nie mam tyle czasu prywatnego by tobie odpowiadać na twoje zapytanie odnośnie gierki, mam swoje życie tak jak większość ludzi i nie poczuwa się do odpowiedzialności by tobie odpowiedzieć bo po prostu nie musi! - ale może jeśli ze chce, widocznie ktoś nie chciał i koniec polemiki w tym temacie. Dramat to jest twój żal i do tego ta bezczelność, że ktoś łaskawie musi królowi odpowiedzieć, pamiętaj że my nic nie musimy - takie jest po prostu życie realistyczne potoczniej mówiąc "real". 

Naucz się grzecznej dyskusji w życiu to i sukces ciebie spotka, powodzenia.

Tu nie chodzi o to, że ja tobie każę odpowiadać, tylko o aktywność community tego forum. Nikogo tu nie ma. Zrozum różnicę.

Opublikowano

na przestrzeni lat (konto od 2010 roku) widzę jak to forum traci użytkowników i ten proces przyspieszył od ostatniej aktualizacji. trudno najwyżej przejdzie się na inne jak tak dalej będzie

Opublikowano

WSZYSTKIE fora w internecie umierają, to naturalny kolej rzeczy, ludzie teraz siedzą na grupach na fejsbuku, snapchacie itp

Opublikowano

Makin pisał ostatnio że pozostały 2taski i forum wróci znowu szybsze więc gówno da pisanie offtopic tematów o tym że forum wolno działa, bo my nie mamy na to wpływu.

A jeszcze ponad miesiąc temu było ich 16 z tego co wiem.

Opublikowano
19 godzin temu, Valze napisał:

Jeśli sam nie zrobiłeś nic w kierunku poprawy community, to zrób nam przysługę i też nas opuść

@Valze ,zjadłeś wszystkie rozumy, czy jednak coś się z Tobą niedobrego zaczęło dziać? ?... Takimi posranymi postami tylko zniechęcasz dalej userów.. Masz GMa a zachowujesz się jak jakiś pokemon .. 

Po tobie takiej żenującej odpowiedzi, to ja się nie spodziewałem.. Dosłownie wstyd

Nie dziwię się, że kolega się zdenerwował, bo na serio update było pół roku temu(?), a dalej są te lagi...

Makin, wiadomo ile to jeszcze potrwa?  ..

9368_gold.png

Opublikowano
11 godzin temu, Omek napisał:

@Valze ,zjadłeś wszystkie rozumy, czy jednak coś się z Tobą niedobrego zaczęło dziać? ?... Takimi posranymi postami tylko zniechęcasz dalej userów.. Masz GMa a zachowujesz się jak jakiś pokemon .. 

Po tobie takiej żenującej odpowiedzi, to ja się nie spodziewałem.. Dosłownie wstyd

Nie dziwię się, że kolega się zdenerwował, bo na serio update było pół roku temu(?), a dalej są te lagi...

Makin, wiadomo ile to jeszcze potrwa?  ..

Łatwo jest krytykować nie robiąc zupełnie nic. Przestań czytać wybiórczo to może zrozumiesz. pzdr omek

Opublikowano
21 godzin temu, xHexi2k17 napisał:

Makin pisał ostatnio że pozostały 2taski i forum wróci znowu szybsze więc gówno da pisanie offtopic tematów o tym że forum wolno działa, bo my nie mamy na to wpływu.

A jeszcze ponad miesiąc temu było ich 16 z tego co wiem.

można je spokojnie wykonać na zewnętrznym serwerze a nie obciążać serwer na którym chodzi forum.

Opublikowano
13 godzin temu, Valze napisał:

Łatwo jest krytykować nie robiąc zupełnie nic. Przestań czytać wybiórczo to może zrozumiesz. pzdr omek

Dajcie możliwość userom "coś robić", to jestem więcej niż pewny, że wam to ogarnął. Widziałem masę ogarniętych ludzi. którzy mówią, że są wam w stanie naprawić.. Ile to już trwa? Kilka miesięcy? i ty się dziwisz, że userzy was krytykują? Gdzie te Dual Media? Gdzie są Ci technicy? Nie wierze, że taka firma nie potrafi sobie poradzić z czymś takim .. 

Nie zmienię zdania, że zachowałeś się nieodpowiednio, i zamiast wychodzić z tekstem "to wyjdź stąd" powinieneś wyciągnąć głowę z tego piasku, i mu dosłownie i normalnie, to wytłumaczyć. Widać jakie teraz znaczenie ma GM na tym forum, czy co ty tam masz. Ranga = boss> user. A róbcie sobie, co chcecie. Wasze forum, wasz ruch na forum, który jest dosłownie fenomenalny. 100 userów w godzinie szczytu, co woła o pomstę do nieba.

Ja już się nie wypowiadam w tej kwestii, bo to szkoda nerwów. 

9368_gold.png

Opublikowano
2 godziny temu, Omek napisał:

Dajcie możliwość userom "coś robić", to jestem więcej niż pewny, że wam to ogarnął. Widziałem masę ogarniętych ludzi. którzy mówią, że są wam w stanie naprawić.. Ile to już trwa? Kilka miesięcy? i ty się dziwisz, że userzy was krytykują? Gdzie te Dual Media? Gdzie są Ci technicy? Nie wierze, że taka firma nie potrafi sobie poradzić z czymś takim .. 

Nie zmienię zdania, że zachowałeś się nieodpowiednio, i zamiast wychodzić z tekstem "to wyjdź stąd" powinieneś wyciągnąć głowę z tego piasku, i mu dosłownie i normalnie, to wytłumaczyć. Widać jakie teraz znaczenie ma GM na tym forum, czy co ty tam masz. Ranga = boss> user. A róbcie sobie, co chcecie. Wasze forum, wasz ruch na forum, który jest dosłownie fenomenalny. 100 userów w godzinie szczytu, co woła o pomstę do nieba.

Ja już się nie wypowiadam w tej kwestii, bo to szkoda nerwów. 

Ja o niebie ty o chlebie. Temat optymalizacji świetnie opisał Wolen w jednym z swych blogów. Nie masz pojęcia o czym mówisz i pierdolisz głupoty. Jeżeli ruch jest zapychany pieprzeniem o tym jak jest źle, a nie właściwym kontentem to wybacz Omek, ale przyłożyłeś do tego swe ręce. cya

Opublikowano

Ogółem wszystkie fora zdychają, po prostu łatwiej jest wejść do grupki tematycznej na fb niż pierdolić się i zakładać konta na jakimś forum. To jest naturalne, a to iż forum chujowo chodzi jest jednym z wielu gwoździ do trumny.

Opublikowano
7 godzin temu, premul napisał:

Ogółem wszystkie fora zdychają, po prostu łatwiej jest wejść do grupki tematycznej na fb niż pierdolić się i zakładać konta na jakimś forum. To jest naturalne, a to iż forum chujowo chodzi jest jednym z wielu gwoździ do trumny.

Tru. 

Projekt upadł.

Opublikowano

fora wymieraja i nic z tym nie zrobicie

ten update to nic, ilosc userow bylaby zapewne wieksza o 50

k3HeXgc.png

Opublikowano

w mojej opini nie zgadzam się z Tobą; kiedyś w pogaduszkach był taki spam, że po paru minutach Twój temat był na drugiej stronie. 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano
7 godzin temu, Nuts. napisał:

w mojej opini nie zgadzam się z Tobą; kiedyś w pogaduszkach był taki spam, że po paru minutach Twój temat był na drugiej stronie. 

Przed updejtem i tak staly tematy z pogaduszek sprzed tygodnia lub nawet ponad.

Co jak co takie fora jak to czyli o niczym wymieraja, ale ja widze sporo for tematycznych ktore sie trzymaja dobrze. Jednakze nie zmienia faktu ze archaiczne d2jsp ma wiekszy ruch w dziale dla rodakow niz wy prawdopodobnie na calym forum. 

­

Opublikowano
2 godziny temu, TroLLu napisał:

Przed updejtem i tak staly tematy z pogaduszek sprzed tygodnia lub nawet ponad.

Co jak co takie fora jak to czyli o niczym wymieraja, ale ja widze sporo for tematycznych ktore sie trzymaja dobrze. Jednakze nie zmienia faktu ze archaiczne d2jsp ma wiekszy ruch w dziale dla rodakow niz wy prawdopodobnie na calym forum. 

Fora jednotematyczne lepiej się trzymają. Ale teraz lepiej siedzieć na wykopie/lub jakimś chanie niż na forum, bo szybciej tobie odpowiedzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...