Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na bardzo dobrym komputerze

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

GTX 1060 6GB gaming x+

r5 1600

8gb ram g.skill V 3000mhz

Mój komputer nie potrafi utrzymać stabilnych 60 fps, czasami nawet do 40 spada i przez dłuższy czas utrzymuje te 40 fps, a nawet jeśli jest już te 60 fps stabilne to i tak nie jest płynny obraz. 

Np. jak ludzie streamują metka to jest taki fajny płynny obrazik, czy oni mają synchronizacje pionową włączona w jakiś sposób czy co? Bo nawet jeśli mam te 60 fps to dalej nie jest płynny obraz.

Przykład: 

https://www.youtube.com/watch?v=fIJLRQImN60

Tutaj jest bardzo płynny obrazik, ja nawet przy 60 fps takiego obrazu nie mogę doświadczyć.

Opublikowano

Jeśli nie doświadczasz płynnego obrazu przy 60 fps masz chyba jakąś paranoję. 

Metin jest bardzo starą grą i jakby ciężko jest zrobić cokolwiek, aby wpłynąć na jego wydajność.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Po prostu jak ruszam myszką to widze jak tekstury się na siebie nakładaja, tak jakby nie było synchronizacji pionowej..

Stery najnowsze, btw. co mają stery do tego :D

Opublikowano

Doświadczasz najwyraźniej tearingu, zjawiska, gdy klatki się na siebie nakładają. Synchronizacja w takim przypadku powinna poprawić płynność. Czy metin posiada taką opcję - nie wiem. Natomiast możesz spróbować włączyć tę opcję w ustawienaich Twojej karty graficznej.

Trzeba tutaj zaznaczyć, że jeżeli nie masz stabilnych 60fps, to włączenie synchronizacji pionowej znacznie zmniejszy liczbę fps.

Dołączam filmik, który wyjaśnia całą sytuację:

https://www.youtube.com/watch?v=UiXFwSmzdRE

Jetz / FA1L

Opublikowano
Dnia 1.09.2017 o 12:42, NotFrozeN napisał:

Potwierdza się, że MPC upada. Nikt tutaj nie pomaga, a jak już pomaga, to ktoś kto widocznie nie ma o tym najmniejszego pojęcia.

Dodaj jeszcze, że win 10 masz to nawet sam Bill Gates ci nie pomoże, a obwini grę bo win 10 jest "najlepszym systemem w historii"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...