Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołóż 10 zł i kup VPS'a z BlazignFast.io.

Co prawda, sam w sobie VPS nie ma najwyższych możliwych parametrów jak za to cenę, ale:

- Masz bardzo dobry support 24/7

- Dość szeroki wybór systemów, w tym samych FreeBSD, nawet gdybyś nie miał tam jakiejś konkretnej wersji po kontakcie z supportem powinni Ci zainstalować.

- Kiedyś (nie wiem jak teraz) oferowali "specjalną wersję" FreeBSD pod Metina.

- Szeroki wybór płatności jak i okresów rozliczeniowych - z tego co pamiętam możesz płacić nawet co tydzień

- Stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Również polecam BlazingFast lecz niestety często laguje i maszyna działa jak gówno.

ArubaCloud też jest dobre, vps za 4zł przelewem a statystyki prawie takie same jak te na Blazignu ;p

• Ups... zmienił(a) tytuł na Wybór VPS
Opublikowano
26 minut temu, Zeph napisał:

Również polecam BlazingFast lecz niestety często laguje i maszyna działa jak gówno.

ArubaCloud też jest dobre, vps za 4zł przelewem a statystyki prawie takie same jak te na Blazignu ;p

Przerobiłem tam dziesiątki VPS'ów i nigdy się z tym nie spotkałem, widocznie źle dobierałeś VPS'y.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Ups... napisał:

Przerobiłem tam dziesiątki VPS'ów i nigdy się z tym nie spotkałem, widocznie źle dobierałeś VPS'y.

Normalny vps za 5 euro brałem ;p

Opublikowano
3 minuty temu, Zeph napisał:

Normalny vps za 5 euro brałem ;p

Nic dziwnego, ta opcja nie utrzyma nawet jednego channela. Dlatego bierzesz opcje minimum za 10 euro.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Ups... napisał:

Nic dziwnego, ta opcja nie utrzyma nawet jednego channela. Dlatego bierzesz opcje minimum za 10 euro.

Na arubie utrzymuje nawet 2, wiem bo miałem betę.

Jeżeli nie ma zamiaru dokładać to polecam właśnie Arubę ;p

Opublikowano
Dnia 28.08.2017 o 15:01, Ups... napisał:

Dołóż 10 zł i kup VPS'a z BlazignFast.io.

Co prawda, sam w sobie VPS nie ma najwyższych możliwych parametrów jak za to cenę, ale:

- Masz bardzo dobry support 24/7

- Dość szeroki wybór systemów, w tym samych FreeBSD, nawet gdybyś nie miał tam jakiejś konkretnej wersji po kontakcie z supportem powinni Ci zainstalować.

- Kiedyś (nie wiem jak teraz) oferowali "specjalną wersję" FreeBSD pod Metina.

- Szeroki wybór płatności jak i okresów rozliczeniowych - z tego co pamiętam możesz płacić nawet co tydzień

- Stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.

Nie znasz się to nie polecaj.

@CorvnCo do tworzenia, nie ma potrzeby kupować vpsa tylko jeśli masz 4gb ram na kompie, zainwestuj w dodatkową pamięć ram i zapomnij o VPSie. On jest dobry jeśli ktoś ma grać na nim. Kompilować musisz na swoim kompie, na żadnym vpsie z gcc nie skompilujesz projektu metina a nie polecam clanga. 

Jeśli jednak uprzesz się na VPSa to bierz z arubacloud. Na arubie w 100% daje gwarancje uruchomienia 1 Channel z 2 podchannelami w tym jeszcze Channel99, auth i db. 

Na blazingfast laguje VPSy dlatego, że amatorzy źle dają konfiguracje i nie ma pamięci swap przydzielonej na dysku twardym więc nie dziwię się, że laguje. Wiem co pisze bo znam się na tym. Jeśli ktoś nie wie co to swap i do czego służy, polecam lekturę przeczytać na Google. Komendy na Google też są. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Nie kupuj bo sie nie opyla.. VPS to 1 channel max bez corów

Za 30zl miesiecznie to ci moge hostować u siebie na takiej maszynie.

3fb76aebab5df8369d8af218489eab79.png

Cytat

Intel  i7-6700K
4/8t - 4GHz /4.2GHz
32GB DDR4 2133 MHz
SoftRaid  2x480GB  SSD
250 Mbps przepustowości

System: FreeBSD  10.3 64

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...