Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Parkours - projekt pluginu na parkoury?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od pewnego czasu zacząłem robić plugin na parkoury, może komuś sie przyda.

Mam już jakieś 40% zrobione.

https://scr.hu/GZd422

shu_intellij.png

config.yml wygląda nastepująco:

parkours:
  kamienparkour: #sekcja
    time: 120 #czas na przejscie parkoura w sekundach
    start-location:
      x: 10.0
      y: 80.0
      z: 10.0
      pitch: 10
      yaw: 20
    end-location:
      x: 30.0
      y: 82.0
      z: 30.0
      pitch: 10
      yaw: 20
    reward-end:
      - "276 1 sharpness:5 fireaspect:2 unbreaking:3"

i mam pytanie, czy ktoś używałby wgl tego pluginu, i co można jeszcze dodać.

Czy mam zrobić np. dodawanie nagród do parkourów za pomocą komendy, tworzenie parkourów za pomocą komendy itd.

I najważniejsze: nigdy nie grałem na serwerze parkour, nie wiem jak to działa, tylko słyszałem od niektórych osób jak moge to zrobić, czy idę w dobrym kierunku, czy robie źlę?

plugin wymagałby pluginu bossbarapi.

no i oczywiście cały plugin byłby open source na githubie.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano

Szczerze? Nie używałbym.

Ja bym zrobił taki, że za przejście się dostaje ileś tam xp.

I tak przechodzisz i przechodzisz. Ale na niektórych lvlach będziesz musiał użyć rakiety albo czegoś tam by przejść level więc za ten xp będziesz musiał kupić np. rakiete albo coś.

banner.png

Opublikowano
1 minutę temu, Randan napisał:

Szczerze? Nie używałbym.

Ja bym zrobił taki, że za przejście się dostaje ileś tam xp.

I tak przechodzisz i przechodzisz. Ale na niektórych lvlach będziesz musiał użyć rakiety albo czegoś tam by przejść level więc za ten xp będziesz musiał kupić np. rakiete albo coś.

ehh, to calkiem inne niz myslalem.

poleca ktos jakis serwer gdzie moge zobaczyc jak to wgl dziala, zebym mogl caly czas z czegos brac przyklad?

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
1 godzinę temu, ˈyøøniks napisał:

ehh, to calkiem inne niz myslalem.

poleca ktos jakis serwer gdzie moge zobaczyc jak to wgl dziala, zebym mogl caly czas z czegos brac przyklad?

mcplay.pl polecam tam jest serwer parkour :D

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

W końcu coś oryginalnego zrób jakieś fajny API pod jakieś coinsy i użwam :D Chętnie mogę pomóc w projekcie ;) 

Opublikowano
!e.getClickedBlock().getType().toString().contains("SIGN");

z takimi gwiazdeczkami nie wiem czy chciałbym korzystać, no ale pluginów na parkoury jest mało, więc próbuj

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

14 godzin temu, Nocny napisał:

!e.getClickedBlock().getType().toString().contains("SIGN");

z takimi gwiazdeczkami nie wiem czy chciałbym korzystać, no ale pluginów na parkoury jest mało, więc próbuj

a no ten, jeszcze zapomniałem dodać toUpperCase()

12 godzin temu, jackobPL1 napisał:

@up dokładnie nie lepiej getType().equals(Material.SIGN) ? :D

czytałem na róznych forach bukkitowych i jest chyba kilka rodzajów tabliczek, dlatego tak zrobiłem. (pamietam ,że coś podobnego do STATIO.._SIGN lub podobne było.)

po prostu tak jest szybciej zamiast caly czas porowynywac getType() == sign1 &&-||  getType() == sign2, a ty raczej powinienes to wiedziec.

Opublikowano
10 godzin temu, ˈyøøniks napisał:

a no ten, jeszcze zapomniałem dodać toUpperCase()

czytałem na róznych forach bukkitowych i jest chyba kilka rodzajów tabliczek, dlatego tak zrobiłem. (pamietam ,że coś podobnego do STATIO.._SIGN lub podobne było.)

po prostu tak jest szybciej zamiast caly czas porowynywac getType() == sign1 &&-||  getType() == sign2, a ty raczej powinienes to wiedziec.

jak kilka rodzajów tabliczek, są różne BlockState i można to lepiej i szybciej porównywać 

fKJeAI4.jpg

Opublikowano
49 minut temu, jackobPL1 napisał:

@up + 

liż liż tyłeczek

Dnia 27.08.2017 o 00:48, jackobPL1 napisał:

@up dokładnie nie lepiej getType().equals(Material.SIGN) ? :D

to piekne porywnywanie, a pozniej bys plakal wtf czemu mi to nie dziala:

final ItemStack item = e.getPlayer().getItemInHand(); //ITEMSTACK
if (item.equals(Material.STONE)){ //OMG! NO KURDE, NO MHM, NO EJ, NO CZEMU MI TO NIE DZIALA
	//do something
}

Dnia 26.08.2017 o 23:14, jackobPL1 napisał:

W końcu coś oryginalnego zrób jakieś fajny API pod jakieś coinsy i użwam :D Chętnie mogę pomóc w projekcie ;) 

Cytat

Chętnie mogę pomóc w projekcie

ta, ty robisz sendMessage, a ja reszte roboty, np:

obiekty, manager do obiektow, taski, i inne duperele

co do tematu, dalej nic nie ruszylem, moze pozniej cos zaczne robic, na razie ogarniam serwer, a jak ktos chce src to zapraszam na pw.

Opublikowano

@ˈyøøniks aż mi się ciebie szkoda chłopie zrobiło :D dlaczego miał bym lizać tyłeczek komuś na tym rakowisku :p

Cytat

if (item.equals(Material.STONE)){ //OMG! NO KURDE, NO MHM, NO EJ, NO CZEMU MI TO NIE DZIALA
	//do something
}

No jeżeli tak porównujesz itemstacki do material'ów to gratuluje :)

Cytat

#async wypowiedz ja pier**le xdd

Morał jest z tego taki, że nie umiesz odpowiednio przyjąć na siebie czyjąś krytyke/wypowiedź i wybuchasz histerią (y) jo

Opublikowano
10 godzin temu, jackobPL1 napisał:

@ˈyøøniks aż mi się ciebie szkoda chłopie zrobiło :D dlaczego miał bym lizać tyłeczek komuś na tym rakowisku :p

No jeżeli tak porównujesz itemstacki do material'ów to gratuluje :)

Morał jest z tego taki, że nie umiesz odpowiednio przyjąć na siebie czyjąś krytyke/wypowiedź i wybuchasz histerią (y) jo

nie, ja tylko ci pokazuje ze probujesz sie podlizac, i pokazac "ze cos umiesz", piszesz jak jakis 13 latek, wez serio ta czcionke offnij, i znowu te "xdd" jak zbucki

Cytat
  Cytat

//do something
}

No jeżeli tak porównujesz itemstacki do material'ów to gratuluje :)

serio ta wypowiedz moge porownac do wypowiedzi 13 latka, gdzie ja gdzies pisze ze tak porownuje? ty jestes idiota jak porownujesz jakies typy metoda equals() zamiast ==, string to rozumiem, ale to..

Cytat
  Cytat
  Cytat

???????

Cytat

to chyba ja cos robie, i nie chce aby ktos mi pisal jak ja to mam robic, rozumiem jak mnie z czyms poprawi nocny/gotofinal lub inni, ale ty? nie znasz sie za dobrze na programowaniu wiec nie powinienes mi pisac zebym robil tak:

if (b.getType().equals(Material....SIGN) || b.getType().equals(Material....SIGN))

zamiast tak:

if (b.getType().toString().toUpperCase().contains("SIGN"))

bo mi sie to wydaje o wiele prostsze i z takich porad jak ty na pewno nie skorzystam a juz na pewno nie porownywanie 

equals(null), bo ty pewnie tak robisz, i prosze juz nie komentuj

Opublikowano

Właśnie widać jak nasz kochany Entify ogarnia jave, sam mnie wyzywałeś, że gówno potrafię a jak widać to ty nawet podstaw bukkit api nie znasz a co dopiero podstawy javy

@Topic

Nie pobrałbym patrząc jakie autor popełnia błędy na tym etapie, a co dopiero jakby to kończył xD

Opublikowano
13 godzin temu, ZiomeczekTVGC napisał:

Właśnie widać jak nasz kochany Entify ogarnia jave, sam mnie wyzywałeś, że gówno potrafię a jak widać to ty nawet podstaw bukkit api nie znasz a co dopiero podstawy javy

@Topic

Nie pobrałbym patrząc jakie autor popełnia błędy na tym etapie, a co dopiero jakby to kończył xD

hahahha ty kurwa idioto zajebany

powiedz mi gdzie jebany idioto popelnilem blad?

gdzie kurwa? bo mnie to smieszy hahahhahaha

Cytat

@Topic

Nie pobrałbym patrząc jakie autor popełnia błędy na tym etapie, a co dopiero jakby to kończył xD

czy ktoś ci karze coś pobierać? nie chcesz to nie, wypierdalaj wiesniaku

az dam twoj czat i gildie zeby ktos sie posmial, haha:

http://hostuje.net/file.php?id=b5ca45b3ee051c1771614ddfd42641a0

https://virustotal.com/#/file-analysis/MmE2OTlhOWE4YmU0MDQ4NWVjZDM2NjRiNGIwYTk4MTM6MTUwNDE3MzQzNA==

ty nawet nie umiesz pozadnego pluginu rpg zrobic, pewna osoba musiala wszystko po tobie poprawiac haha

Cytat

Nie pobrałbym patrząc jakie autor popełnia błędy na tym etapie, a co dopiero jakby to kończył xD

haha, moge wrzucic kod na githuba i sobie kazdy "oceni", bo tutaj zadnych bledow nie ma, jakie znaczenie ma to jak sprawdzam czy blok to xxx? ty kurwa jestes smieszny hahah, jak ja bym ci z checia naplul w ten ryj

Opublikowano
4 godziny temu, ˈyøøniks napisał:

hahahha ty kurwa idioto zajebany

powiedz mi gdzie jebany idioto popelnilem blad?

gdzie kurwa? bo mnie to smieszy hahahhahaha

Hahaha, wyczuwam problemy emocjonalne..

az dam twoj czat i gildie zeby ktos sie posmial, haha:

http://hostuje.net/file.php?id=b5ca45b3ee051c1771614ddfd42641a0

https://virustotal.com/#/file-analysis/MmE2OTlhOWE4YmU0MDQ4NWVjZDM2NjRiNGIwYTk4MTM6MTUwNDE3MzQzNA==

ty nawet nie umiesz pozadnego pluginu rpg zrobic, pewna osoba musiala wszystko po tobie poprawiac haha

XDDDD Gildie nie są moje, bynajmniej ich nie pamiętam w ogóle pluginy były pisane pod xfasta 2/3 lata temu.

" pozadnego" Powodzenia dzieciaku, nawet ortografii nie potrafisz :P 

haha, moge wrzucic kod na githuba i sobie kazdy "oceni", bo tutaj zadnych bledow nie ma, jakie znaczenie ma to jak sprawdzam czy blok to xxx? ty kurwa jestes smieszny hahah, jak ja bym ci z checia naplul w ten ryj

Dawaj mi link do githuba do tego projektu 

@Topic 

Nie polecam tego użytkownika, wyzywa, nie umie sobie poradzić z krytyką. Z ortografią też ma problem co było widać post wyżej, a co dopiero java...

Opublikowano
16 godzin temu, ZiomeczekTVGC napisał:

Hahaha, wyczuwam problemy emocjonalne..

XDDDD Gildie nie są moje, bynajmniej ich nie pamiętam w ogóle pluginy były pisane pod xfasta 2/3 lata temu.

Dawaj mi link do githuba do tego projektu 

@Topic 

Nie polecam tego użytkownika, wyzywa, nie umie sobie poradzić z krytyką. Z ortografią też ma problem co było widać post wyżej, a co dopiero java...

jak mozna czegos nie polecac, nie zamawiajac niczego, czy ja jestem jakas zabawka? "nie polecam"

z jaką krytyką? specjalnie mnie wkurwiasz, nie dorównujesz żadnemu programiście z tego forum do pięt.

Cytat

Z ortografią też ma problem co było widać post wyżej, a co dopiero java...

Cytat

już 2 raz na tym forum tak napisałem, znowu mam powtarzać? To słowo mi sie akurat bardzo myli, a ,że pisałem na szybko to literówka sie wdarła :)

Cytat

Powodzenia dzieciaku, nawet ortografii nie potrafisz :P 

jaki dzieciaku? napisz do mnie na gg, mozemy sie spotkac w realu jak jestem takim "dzieciakiem" chętnie bym ci skopal ten jebany ryj

co do projektu/tematu, wlasnie przez takie osoby jak ZbuckiToPedał dokończe projekt, ale jak będę miał wolny czas, na razie dokańczam castlemod'a, a potem reszte pluginów megadrop pod pewien serwer.

A i jeszcze jedno: zbucki nie wypowiadaj sie juz bo jestes smieszny, piszesz w javie "tyle ile ja mam lat komputer" (tak pisales), a w evencie dropitem sprawdzasz czy p.getItemInHand() == XXX, zamiast e.getItem().getItemStack() hahaha, i ty masz czelność mnie z czymś poprawiać?

HALO ADMINISTRACJA? SERIO TO FORUM ROBI SIE RAKOWE, TEN DEBIL JUZ NAPISAL TUTAJ KILKA NIEPOTRZEBNYCH POSTÓW, DOT. MOJEJ OSOBY

@Wielki Posejdon

@Biter.

Cytat

Nie polecam tego użytkownika

Cytat

Cytat

jak ty mozesz mnie nie polecac, jak ten temat ma calkiem inna tematyke? serio jestes jakis zjebany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...