Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Efekt pod button

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam słuchajcie jest taki problem mam kod który podpina pod wybrany przedmiot ( id ) jakieś efekty ( które sobie ustalę ) 

ale ja bym chciał aby dany efekt nie był nadawany przez przedmiot ( if (item->GetVnum() == IDITEMKA) tylko poprzez panel boczny 

i tutaj jest problem, bo wiem jak dodac przycisk do panelu bocznego. Ale nie wiem jak wywolac button przez source...

tutaj miałem dodać kod tylko w char_item.cpp a teraz nie mam pojęcia co zrobić, jak powiedzieć source że ma skontaktowac się z pythonem ( napisałem jak naprościej dałem radę )

proszę o pomoc

• Ups... zmienił(a) tytuł na Button
Opublikowano

1 godzinę temu, Ups... napisał:

Ale, że jak? Napisz ten temat jeszcze raz...

Chce w source dodać pewien fragment kodu, opierający się na AddAffect ale nie wiem jak podpiąc to pod button ( przycisk nie klawisz na klawiaturze )w pythonie.
Chodzi o komunikacje pomiędzy klientem i source. 

Chodzi mi o to:

if (item->GetVnum() == 70418)
    {
        if (GetExchange() || GetMyShop() || GetShopOwner() || IsOpenSafebox() || IsCubeOpen())
        {
            ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Nu poti folosi itemul cand ai o casuta deschisa");
            return false;
        }
        else
        {
            AddAffect(SKILL_HOSIN, POINT_RESIST_NORMAL_DAMAGE, 40, AFF_HOSIN, 360, 0, true, true);
            AddAffect(SKILL_REFLECT, POINT_REFLECT_MELEE, 40, AFF_BOHO, 360, 0, true, true);
            AddAffect(SKILL_GICHEON, POINT_CRITICAL_PCT, 40, AFF_GICHEON, 360, 0, true, true);
            item->SetCount(item->GetCount() - 1);
            ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Ai primit 40% binecuvantare/forta/reflexie, buffurile tin 360secunde.");
        }
    }

Jest to stworzone pod itemek a ja chce zamienic to pod button

• Ups... zmienił(a) tytuł na Efekt pod button
Opublikowano
Dnia 29.08.2017 o 20:07, BezProcentów napisał:

W src możesz wywołać za pomocą chat type command

a czy mozesz podpowiedziec którymi plikami powinienem się zainteresować?

Opublikowano

Pod button podpinasz funkcję, którą napisałeś w source od binki, jej zadaniem bedzie wyslanie pakietu, a od strony source game, odbierasz pakiet i wywołujesz to co chcesz.

tips: "net.Send...", "HEADER_CG_.. "

Opublikowano
16 godzin temu, NoName#2 napisał:

Pod button podpinasz funkcję, którą napisałeś w source od binki, jej zadaniem bedzie wyslanie pakietu, a od strony source game, odbierasz pakiet i wywołujesz to co chcesz.

tips: "net.Send...", "HEADER_CG_.. "

mówiłem już że jesteś genialny? 
JBC Działa dzięki slicznie <3<3<3<3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...