Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obsługa sinusbot

oki43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dziś postanowiłem wyposażyć mój serwer w muzycznego bota. Pobrałem sinusbot. Ogólnie już wszystko ogarnąłem. Tylko niesamowicie irytuje mnie to, że nie potrafię ustawić bota, aby grał nawet po wyłączeniu programu. (Nawet dodałem radio przez URL; i nic) Gdy wyłączam apke boty wychodzą z serwera. Pomocy

Opublikowano

Po wyłączeniu sinusbota. Nie mam putty gdyż serwer postawiony jest za free, jest w ogóle możliwe zrobienie tego bota 24/7? Narazie jest tylko tak że jak wbije na kompa i odpalę sinusbota na kompie to boty wychodzą ja serwer i grają

Opublikowano
25 minut temu, oki43 napisał:

Po wyłączeniu sinusbota. Nie mam putty gdyż serwer postawiony jest za free, jest w ogóle możliwe zrobienie tego bota 24/7? Narazie jest tylko tak że jak wbije na kompa i odpalę sinusbota na kompie to boty wychodzą ja serwer i grają

Jeżeli dobrze zrozumiałem to po wyłączeniu programu "Putty" tak? Mów rzeczy po imieniu. Przejdź do katalogu z sinusbotem, sprawdź jak nazywa się plik, który odpowiada za uruchomienie sinusbot'a a następnie zrób tak jak Ci wysłałem poniżej:

screen -AmdS sinusbot ./nazwa_pliku

Standardowo:

screen -AmdS sinusbot ./sinusbot

Opublikowano
2 godziny temu, `.Łukasz. napisał:

Jeżeli dobrze zrozumiałem to po wyłączeniu programu "Putty" tak? Mów rzeczy po imieniu. Przejdź do katalogu z sinusbotem, sprawdź jak nazywa się plik, który odpowiada za uruchomienie sinusbot'a a następnie zrób tak jak Ci wysłałem poniżej:

screen -AmdS sinusbot ./nazwa_pliku

Standardowo:

screen -AmdS sinusbot ./sinusbot

Nie. Właśnie nie mam putty. Nie mam hasła do serwera bo jest postawiony na server-sponsoring (za darmo). Nie mam możliwości wpisania tych komend w putty.  Pobrałem sinusbota, wszystko ustawiłem, radio działa ale wszystko tylko wtedy, gdy włączę sinusbot'a na lapku (z pulpitu) - wtedy włącza się sinusbot na google chrome czy tam operze i boty wchodzą na serwer

3 godziny temu, Hackstalk napisał:

A jak zainstalowałes bota jesli nie masz dostępu do putty? Chyba ze instalowałeś go u siebie na komputerze?

Nie mam dostępu do putty, tak zainstalowałem go na komputerze

Opublikowano
2 godziny temu, oki43 napisał:

Nie. Właśnie nie mam putty. Nie mam hasła do serwera bo jest postawiony na server-sponsoring (za darmo). Nie mam możliwości wpisania tych komend w putty.  Pobrałem sinusbota, wszystko ustawiłem, radio działa ale wszystko tylko wtedy, gdy włączę sinusbot'a na lapku (z pulpitu) - wtedy włącza się sinusbot na google chrome czy tam operze i boty wchodzą na serwer

Nie mam dostępu do putty, tak zainstalowałem go na komputerze

To tak żebyśmy się źle nie zrozumieli ;)

Pobrałeś sinusbota i wrzuciłeś pliki na swój komputer (powiedzmy ze na dysk c)

i co dalej zrobiłeś? Jak włączyłeś tego bota? Opisz wszystko krok po kroku.

Opublikowano
5 minut temu, Hackstalk napisał:

To tak żebyśmy się źle nie zrozumieli ;)

Pobrałeś sinusbota i wrzuciłeś pliki na swój komputer (powiedzmy ze na dysk c)

i co dalej zrobiłeś? Jak włączyłeś tego bota? Opisz wszystko krok po kroku.

Okej.  Na początek założyłem darmowy serwer ts3 na server-hosting. Potem musiałem pobrać starą wersję ts3 żeby sinus działał. Pobrałem sinusa (na dysk :C) po czym go odpaliłem, włączyła się przeglądarka opera z kartą do obsługi sinusbot'a :).  Potem jakieś poradniki oglądnąłem jak wszystko odpalić. Mam tam juz wgrane parę muzyk nawet radio open.fm i działa wszystko. Działa - ale tylko gdy odpalę sinusbot'a z pulpitu (wtedy bot  muzyczny wchodzi na server i "śpiewa". Gdy wyłączę całą aplikację to boty wychodzą z serwera i lipa jest haha

Opublikowano

wszystko zrobiłeś dobrze. A to ze boty wychodzą z serwera po wyłączeniu aplikacji to normalne. Stawiając bota na komputerze bot nigdy nie będzie 24/7 na TS siedział chyba ze zostawisz odpalony program i nie będziesz wyłączał komputera :D Polecam ci kupić jakiegoś najtańszego VPS np. Na ArubaCloud za 4zl/mies i starczy bez problemu na takiego bocika. Jak coś możesz do mnie pisać czy to na forum czy na GG 61542998 chętnie pomogę ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Hackstalk napisał:

wszystko zrobiłeś dobrze. A to ze boty wychodzą z serwera po wyłączeniu aplikacji to normalne. Stawiając bota na komputerze bot nigdy nie będzie 24/7 na TS siedział chyba ze zostawisz odpalony program i nie będziesz wyłączał komputera :D Polecam ci kupić jakiegoś najtańszego VPS np. Na ArubaCloud za 4zl/mies i starczy bez problemu na takiego bocika. Jak coś możesz do mnie pisać czy to na forum czy na GG 61542998 chętnie pomogę ;)

Okej dzieki wielkie. Czyli jeśli chciałbym zrobic takiego 24/7 to proponujesz postawic VPS'a i zrobić sinus bot'a na nim ? będzie działał wtedy 24/7 ? Czy chodzi oto zebym kupił takiego bocika?

Opublikowano

Kupujesz VPS i stawiasz na nim sinusbota. Odpalasz go w "screenie" i po wyłączeniu putty bot będzie cały czas na serwerze. A jak kupisz jakiegoś lepszego vps to możesz tez więcej botów zrobić jeśli jest taka potrzeba :)

Tu masz link do mojego poradnika 

moze ci sie przyda ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, Hackstalk napisał:

Kupujesz VPS i stawiasz na nim sinusbota. Odpalasz go w "screenie" i po wyłączeniu putty bot będzie cały czas na serwerze. A jak kupisz jakiegoś lepszego vps to możesz tez więcej botów zrobić jeśli jest taka potrzeba :)

Tu masz link do mojego poradnika 

moze ci sie przyda ;) 

Przyda się.Pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...