Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cannabis w polsce?

Kwarcik

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Marihuanen może nieźle namieszać w główkach ludziom, którzy mają nierówno pod sufitem, ale takich ludzi na świecie może jest garstka. Porównywanie THC do alko jest bez sensu, bo to 2 różne grupy substancji. Jestem za legalem, ale mówienie, że zioło jest nieszkodliwe to głupota, każda substancja psychoaktywna przy intensywnym i długotrwałym stosowaniu zostawia ślady na psychice.

Póki co niech zniosą kary za posiadanie, bo 3 lata za resztki w młynku to jest jakaś nieśmieszna komedia

Opublikowano

Skoro mają zalegalizować marihuanę to niech zalegalizują lsd bo jest o wiele bezpieczniejsze od zioła. Mam wyjebane w to czy zalegalizują bo nie palę tego. Co do medycznej to jestem jak najbardziej na tak. 

Opublikowano
3 godziny temu, cola! napisał:

Skoro mają zalegalizować marihuanę to niech zalegalizują lsd bo jest o wiele bezpieczniejsze od zioła. Mam wyjebane w to czy zalegalizują bo nie palę tego. Co do medycznej to jestem jak najbardziej na tak. 

Prawie się popłakałem jak czytałem :D Co za brednie, lsd bezpieczniejsze od marihuany - dobry żart. Spróbuj kiedyś 6APB i zobaczymy czy rzeczywiście jest bezpieczniejsze... Jeżeli nie wiem o czym piszesz to najlepiej nie pisz. Marihuana jest chyba najbezpieczniejszym z dostępnych psychodelików i z tego co mi wiadomo nie ma możliwości przedawkowania. Dodatkowo jest bezpieczniejsza od alkoholu a także mniej szkodliwa od papierosów. Nie ma argumentu który by przemawiał za niezalegalizowaniem marihuany. Jednakże teraz ten rynek jest nieopodatkowany co za tym idzie towar jest tańszy, gdyby zalegalizować marihuane trzeba by ją opodatkować czyli trzeba też zwiększyć cenę, co by się równało z zmniejszoną ilością klientów = mniej kasy. Dlatego jest to zupełnie nieopłacalne dla osób które na tym zarabiają - czyli dla gigantycznej ilości mafii. Dlatego nie dopuszczą do zalegalizowania marihuany przynajmniej w najbliższym czasie.

Co do kar bo ktoś wyżej pisał to te 3 lata są gdy jesteś dilerem... Więc proszę kto normalny chodzi po ulicy z większą ilością niż te 3 do 5 gram? A z taką ilością dostaniesz od 1 do 6 mies w zawiasach(2-5lat) a przy niekaralności sprawa będzie prawdopodobnie umorzona więc proszę nie siać farmazonów...

Jak dla mnie temat bez sensu każdy ma swoje poglądy ale 80% społeczeństwa nie ma absolutnie żadnej wiedzy na ten temat. Wiedzą tylko z telewizji albo od rodziców że to złem i powinno być nielegalne bo zostaną ćpunami z pod mostu. Poza tym znacznie więcej osób jest uzależnionych od leków przeciwbólowych niż od marihuany.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano
1 godzinę temu, Howker_ napisał:

Japierdole ale gówniany temat xD

I kurwa sebastiny po 13 lat bronią zioła jebane downy xD

Po poziomie twojej wypowiedzi wnioskuję że też masz 13lat.

Opublikowano
Dnia 5.10.2017 o 13:51, hikary napisał:

Prawie się popłakałem jak czytałem :D Co za brednie, lsd bezpieczniejsze od marihuany - dobry żart. Spróbuj kiedyś 6APB i zobaczymy czy rzeczywiście jest bezpieczniejsze... Jeżeli nie wiem o czym piszesz to najlepiej nie pisz. Marihuana jest chyba najbezpieczniejszym z dostępnych psychodelików i z tego co mi wiadomo nie ma możliwości przedawkowania. Dodatkowo jest bezpieczniejsza od alkoholu a także mniej szkodliwa od papierosów. Nie ma argumentu który by przemawiał za niezalegalizowaniem marihuany. Jednakże teraz ten rynek jest nieopodatkowany co za tym idzie towar jest tańszy, gdyby zalegalizować marihuane trzeba by ją opodatkować czyli trzeba też zwiększyć cenę, co by się równało z zmniejszoną ilością klientów = mniej kasy. Dlatego jest to zupełnie nieopłacalne dla osób które na tym zarabiają - czyli dla gigantycznej ilości mafii. Dlatego nie dopuszczą do zalegalizowania marihuany przynajmniej w najbliższym czasie.

Co do kar bo ktoś wyżej pisał to te 3 lata są gdy jesteś dilerem... Więc proszę kto normalny chodzi po ulicy z większą ilością niż te 3 do 5 gram? A z taką ilością dostaniesz od 1 do 6 mies w zawiasach(2-5lat) a przy niekaralności sprawa będzie prawdopodobnie umorzona więc proszę nie siać farmazonów...

Jak dla mnie temat bez sensu każdy ma swoje poglądy ale 80% społeczeństwa nie ma absolutnie żadnej wiedzy na ten temat. Wiedzą tylko z telewizji albo od rodziców że to złem i powinno być nielegalne bo zostaną ćpunami z pod mostu. Poza tym znacznie więcej osób jest uzależnionych od leków przeciwbólowych niż od marihuany.

Owszem LSD jest niebezpiecznie jeśli napierdalasz w chuj nie wiadomo jakie dawki. Zależy też jakie lsd weźmiesz (wspomniane 6apb) bo jest ich masa. Gorzej jest jak trafisz na porcję która jakiś sebix maczał w krecie i domestosie to wtedy już serio można zjechać. A jak trafi się dobrego dostawcę który nie robi w chuja z domieszkami (a od tego masz test kity) to spokojnie możesz brać. Poczytaj trochę zanim zaczniesz pierdolić

Opublikowano
11 godzin temu, cola! napisał:

Owszem LSD jest niebezpiecznie jeśli napierdalasz w chuj nie wiadomo jakie dawki. Zależy też jakie lsd weźmiesz (wspomniane 6apb) bo jest ich masa. Gorzej jest jak trafisz na porcję która jakiś sebix maczał w krecie i domestosie to wtedy już serio można zjechać. A jak trafi się dobrego dostawcę który nie robi w chuja z domieszkami (a od tego masz test kity) to spokojnie możesz brać. Poczytaj trochę zanim zaczniesz pierdolić

Niestety wykazujesz się brakiem wiedzy i ignorancją . Z własnego doświadczenia wiem jak działa LSD na człowieka i jest to o wiele silniejsza substancja odurzająca/psychoaktywna niż thc (co za tym idzie bardziej niebezpieczna - zaburzenia wzroku/równowagi, psychozy, napady lęku, silne odwodnienie organizmu co w niektórych sytuacjach jest nie tylko niebezpieczne dla osoby która zażyła narkotyk ale i dla otoczenia), jeżeli twierdzisz inaczej to niestety nigdy nie miałeś do czynienia z LSD. Co prawda LSD jest też jednym z bezpieczniejszych "twardych" narkotyków jednak marihuana jest znacznie bezpieczniejsza i powie ci to każda osoba mająca doświadczenia z obiema substancjami. Dodatkowo skutki przedawkowania LSD są znacznie gorze niż "przepalenie" marihuaną. Polecam pożyć i zdobyć więcej wiedzy na ten temat jeżeli chcesz się wypowiadać i obrażać innych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak wogóle niedawno zapaliłem zioło i szczerze nie czułem różnicy bo czułem się jak po alkoholu. Następny raz był straszny bo kolegę pozamiatało że nie potrafił prawie chodzić a gadać wogóle. Mnie tylko trochę potelepało. Drogie gówno, sam jego zapach jest obrzydliwy. Nie widzę w tym nic ciekawego. Wolę palić fajki bo tańsze i dopóki nie palisz jak powalony hurtowo jest ok. A nie ma co gadać że fajki złe bo i tak na 99 procent mieszacie zioło z tytoniem

Opublikowano
2 godziny temu, cola! napisał:

Tak wogóle niedawno zapaliłem zioło i szczerze nie czułem różnicy bo czułem się jak po alkoholu. Następny raz był straszny bo kolegę pozamiatało że nie potrafił prawie chodzić a gadać wogóle. Mnie tylko trochę potelepało. Drogie gówno, sam jego zapach jest obrzydliwy. Nie widzę w tym nic ciekawego. Wolę palić fajki bo tańsze i dopóki nie palisz jak powalony hurtowo jest ok. A nie ma co gadać że fajki złe bo i tak na 99 procent mieszacie zioło z tytoniem

Tytoń dodajemy tylko wtedy kiedy skręcamy aby nie marnować zioła czyli dajemy na koniec i przy filtrze. Co do legalności to już jest zalegalizowana od tego miesiąca. Ale jest to lecznicza marihuana więc potrzebna recepta + lekarz może odmówić tak samo apteka ale zobaczymy bo ma to być dostępne chyba dopiero na początku 2018 z tego co czytałem, ale mogę się mylić.

Opublikowano
23 godziny temu, cola! napisał:

Paliłeś syntetyczne kanna to nawet się nie dziw.

Opublikowano
2 godziny temu, cola! napisał:

Syntetyk nie syntetyk gówno jak każda inna nawet legalna używka. Nie wnikam, każdy truje się czym chce

Syntentyczne używki to tak palenie domestosu, zanim się opalisz tym dobrze będziesz mentalnym warzywem.

Screenshot_2.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, MichałGłuś napisał:

Syntentyczne używki to tak palenie domestosu, zanim się opalisz tym dobrze będziesz mentalnym warzywem.

A to już wiem czemu pewna osoba jest totalnym rakiem

Opublikowano

Dyskusja trochę zeszła na poboczne tematy.

Czy cannabis będzie zalegalizowane w Polsce? Wątpię, może za kilkanaście lat, jak zmienią się rządy i świadomość ludzi :)

Opublikowano
22 godziny temu, DiabloXPL napisał:

@hikary@cola! Nicki zebrane teraz ide na policje

Idem z tobom <3<3<3

7 godzin temu, koliber19 napisał:

Dyskusja trochę zeszła na poboczne tematy.

Czy cannabis będzie zalegalizowane w Polsce? Wątpię, może za kilkanaście lat, jak zmienią się rządy i świadomość ludzi :)

Poczytaj o ustawie dotyczącej medycznej marihuany. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22587858,medyczna-marihuana-w-polsce-juz-od-dzisiaj-kto-bedzie-mogl.html

Oczywiście nie będzie tak samo jak w Holandii czy Oregonie gdzie są sklepy i różne rodzaje, ale to już pewien krok w dobrą stronę i zmianę mentalności Polaków szczególnie tych starszych.

Opublikowano
20 godzin temu, MichałGłuś napisał:

@hikaryzmienić mentalność polaków xDXDXDXDXXDDXDXXDDX, i to jeszcze tych "starszych"

A co za problem? Osobiście sądzę że dzięki dobrym argumentom i podczas rzeczowej dyskusji można ich uświadomić co za tym idzie zmienić ich podejście do niektórych rzeczy. Oczywiście nie wszystkim ale tym którzy potrafią myśleć (a jest ich sporo) można coś wytłumaczyć. Oczywiście jeżeli ktoś jest KOD'owcem to jest mała szansa bo to jak tłumaczyć amebie fizykę kwantową ale nie wszyscy są debilami ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, hikary napisał:

A co za problem? Osobiście sądzę że dzięki dobrym argumentom i podczas rzeczowej dyskusji można ich uświadomić co za tym idzie zmienić ich podejście do niektórych rzeczy. Oczywiście nie wszystkim ale tym którzy potrafią myśleć (a jest ich sporo) można coś wytłumaczyć. Oczywiście jeżeli ktoś jest KOD'owcem to jest mała szansa bo to jak tłumaczyć amebie fizykę kwantową ale nie wszyscy są debilami ;)

Polakom nie przetłumaczysz jeśli nie jesteś telewizją.

Screenshot_2.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

chcialbym poruszyc kwestie wplyniecia thc na ludzki organizm
otoz zalezy to od danej jednostki jej predyspozycji itp.
pomine takie schorzenia od jarania typu problemow z plucami itp bo one sie pojawiaja stosunkowo rzadko
najczesztszym problem jest oczywiscie, uzaleznienie, nie chce pierdolic o konsekwencjach tego ze gowna (zespol absystencyjny ogolnie chujnia) ale chce wspomniec jake jest to cholernie trudne do wyleczenia. Tak bardzo mi sie chce smiac gdy zwolennicy ziola mowiac ze marihuana jest narkotykiem miekkim; czyli uzaleznia tylko psychicznie uzywaja jako argumentu do legalizacji xD leczenie uzaleznienia psychicznego jest bardziej złożonym i trudniejszym procesem niz fizycznego (detoks poprostu), wprawdzie to zalezy rowniez od tendecji ale zwykle sie zdarza ze tacy ludzie mecza sie tym gownem dosc dlugo albo wcale im to nie przechodzi

marihuana wplywa fatalnie na zdolnosci poznawcze (pamiec, wyobraznia itd)
przyczynia sie do powstawania chorob psyczhicnych (zalezy bardzo od sklonnosci), takich jak depresja, czy schizofrenia, najgorsze gowna jakie chyba istnieja, i to nie jest tak ze to pojawi sie po pewnym czasie palenia to moze sie takze pojawic po pierwszym zapaleniu, thc w takich przypadkach moze byc czynnikiem sprawczym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...