Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel ethernet ?

kkkaaamil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wydaję mi się że mam dosyć głupie pytanie ale na prawdę nie wiem co i jak.

Tym razem nie chce mieć internetu w komputerze przez kartę sieciową  tylko kablem. I tu pojawiają się pytania :v

Jaki kabel powinienem kupić około 10-15 m? Gdy pobieram aplikacje to internet ma 1 Mb/s (raczej bardzo słaby), speedtest pokazuje 8 Mb i ping około 32 ale gdy brat odpali ps4 czy też zacznie w coś grać na komputerze to ping zaczyna szaleć, czasem przez kilka minut mam 300-400 pingu, mam nadzieję że z kablem będzie inaczej. sygnałowi mogą przeszkadzać jakieś 2 betonowe ściany, więc może na kablu będzie inaczej, używam aktualnie laptopa bez zewnętrznej karty sieciowej ( nie jestem pewien czy wszystko dobrze nazwałem)

Opublikowano

Na kablu nie będzie inaczej, masz pewnie słabe łącze 10 Mbps. Pobieranie 1 mb/s jest normalne i takie ma być maksymalne.

Kabel kup czy zamów dowolny 100 Mbps, końcówki będzie miał już zaciśnięte. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja powiem, że po przejściu z WIFI na ethernet pobieranie, stabilność internetu skoczyła bardzo wysoko. Na WIFI pobieranie max 2MB/s, często poniżej 1MB/s. Internet padał co kilka minut, musiałem czekać kolejne kilkanaście sekund, aż net wróci. Po podłączeniu kabla ethernet pobieranie podskoczyło na STABILNE 17MB/s, net w ogóle nie pada. Wszystko tak jak powinno. Ale u mnie tak to wyglądało, ponieważ moja karta sieciowa na USB, była gówniana. Tak naprawdę wszystko od tego zależy jaką masz tę kartę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...