Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprosić rodziców o grę?

barht123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem ostatnio poprosić rodziców o zakup gry GTA V, ale nie wiem jak "zacząć" rozmawiać, moi rodzice nie patrzą na PEGI, ale za to patrzą na cenę, 100 zł maks, a gta 5 w wersji pudełkowej kosztuje 155 zł najmniej, niedawno wróciliśmy z wakacji, no i specjalnie tam nawet nie chciałem od nich wiele żeby mi teraz powiedzieli że tam kupiłem za dużo, (ba, nawet jeść nie chciałem XD) no ale po prostu nie wiem jak zacząć i jak wyprosić o te 55zł więcej, no jakby było 110 zł to by jeszcze dorzucili, ale 155 to nie, lepiej kupować teraz czy czekać do świąt i modlić się o zniżki?

Opublikowano

Ja bym na twoi miejscu nie kupował wersji pudełkowej, a po prostu sam kod. Pudełko jeśli je ci potrzebne to kupisz sobie oddzielnie za około 10 złotych. Dzięki temu wyjdzie taniej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mówisz rodzicom, że czujesz się kobietą i w przyszłości chciałbyś zmienić płeć. Najprawdopodobniej nie zareagują zbyt dobrze, jednak po chwili dodasz, że chciałbyś pograć w GTA V. Rodzice zrozumieją wtedy, że może twoja decyzja nie jest jeszcze przesądzona i kupią ci grę, bo będą przypuszczać, że doda ci ona trochę męskości, bo w końcu GTA to taka typowo męska gra. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Czy większość współczesnych nastolatków serio boi się odezwać do rodziców? Po prostu idź i zapytaj, jeśli odmówią, to trudno... Zawsze możesz też zapytać czy możesz jakoś na nią zarobić, nie wiem jakieś mycie auta ojcu itp.

Lato już się powoli kończy, mogłeś też pomyśleć nad jakaś pracą sezonową przy ulotkach, a nawet jakiś zbiorach jeśli mieszkasz w takiej okolicy. Masz jakieś niepotrzebne gry lub fanty, sprzedaj je!

819531478353821175209.gif

• tripipi zmienił(a) tytuł na Jak poprosić rodziców o grę?
Opublikowano

Odmawiał jedzenia bo myślał że to podniesie szanse na zakup gry xD

-Oh no dobra synek kupimy Ci to GTA, ale to będzie prezent na urodziny i na gwiazdkę od razu!

-Dobrze!

tydzień później

"Jak poprosić rodziców o kupno nowego kompa, bo na tym nie działa GTA V, dodam że prezent na gwiazdkę i urodziny odpada, nie jem już od 5 dni" kappa

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

kup sam kod na steama, koszt na promocji to okolo 115 zl

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano
56 minut temu, royal333 napisał:

A co, ma ją ukraśc czy co, bo nie rozumiem o czym mowisz

O tym, że dzisiejsze gimby nie potrafią same zarobic tylko wszystko idzie z portfela rodziców. Ja całe lato zapierdalałem, żeby sobie kupić kompa bo wiem, że rodzice nie mają od  tak wyłożyć np 4000 zł. Jakby chciał to w tydzień albo i mniej na gre by już miał. 

Projekt upadł.

Opublikowano

mamo tato jestem gejem

żartowałem kupcie mnie gre meska szczelanke!

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano
19 godzin temu, JJ4U™ napisał:

O tym, że dzisiejsze gimby nie potrafią same zarobic tylko wszystko idzie z portfela rodziców. Ja całe lato zapierdalałem, żeby sobie kupić kompa bo wiem, że rodzice nie mają od  tak wyłożyć np 4000 zł. Jakby chciał to w tydzień albo i mniej na gre by już miał. 

To niezle majac 14lat potrafiles juz zarobic w wakacje 4k ? Kurwa czlowieku prosze cie potem piszesz ze w tydzien mialby na gre(150zl)

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano
7 godzin temu, TheKamilPolska napisał:

To niezle majac 14lat potrafiles juz zarobic w wakacje 4k ? Kurwa czlowieku prosze cie potem piszesz ze w tydzien mialby na gre(150zl)

Co w tym trudnego? Jak sie jest ułomem i nie widzi sie nic poza portfelem rodziców i kompem to tak jest xD. Dla chcącego nic trudnego. 

Projekt upadł.

Opublikowano

nie lubie goscia up ale dobrze prawi, chociazby jakby kosil trawniki sasiadom czy cos takiego to idzie dorobic pare grosza, ne jest dziewczyna tylko chlopakiem. zbieranie owocow (sam na tym zarabialem u sasiada), bardziej mi dał tak o sobie zarobić. zbieranie puszek z okolicy... trochę kreatywności 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...