Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria 1.3.5.3 - co dalej?

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram z kolegą w Terrarię na wersji 1.3.5.3 i mamy problem, ponieważ stanęliśmy w miejscu i nie wiemy jak się rozwijać. Nasze przedmioty to żelazne/srebrne/złote i nie wiemy jak zdobyć więcej przedmiotów. Ja miałem 180 HP oraz 120 many, a kolega 160 HP i 100 many. Wiemy, że żeby zrobić lepsze zbroje, trzeba pokonać parę razy bossa Pożeracza Światów. I tu się zaczyna problem, ponieważ z takimi przedmiotami nie poradziliśmy sobie z Królem Szlamu, pokonał nas bez większego problemu, a co dopiero z trudniejszym bossem. Z Okiem Cthulhu również byliśmy bez szans. Używaliśmy różnych potek i nic. Potrzebuję Waszej pomocy, ponieważ nie mam zielonego pojęcia co robić. Z góry dziękuję za każde odpowiedzi.

Opublikowano

U kupca możecie kupić shurikeny są bardzo dobre przy walce z Eye of Cthulhu. Polecam także łuk ze złota lub żelaza i ogniste strzały. :)

Opublikowano
4 godziny temu, ThePoc napisał:

U kupca możecie kupić shurikeny są bardzo dobre przy walce z Eye of Cthulhu. Polecam także łuk ze złota lub żelaza i ogniste strzały. :)

Mamy złote łuki i ogniste strzały nie pomagają. Shurikeny również. Zresztą wiele nam nie da Eye of Cthulhu, bo żeby tworzyć zbroje, będzie trzeba pokonać Brain of Cthulhu lub Pożeracza Światów.

Opublikowano
13 godzin temu, ARSEHOLE napisał:

Nie grajcie na świecie eksperckim :24_stuck_out_tongue:

To w sumie jest też myśl. Nawet nie myślałem o obniżeniu poziomu xD Dobra. Ogarnę to i jeśli nadal będzie za ciężko, to dam znać ;)

Opublikowano

obniżenie poziomu pozbawi was frajdy z przejścia gry na "normalnym" poziomie bo no nie oszukujmy się expert powinien być normalem bo jakiś wybitnie trudny nie jest.

-Szukajcie serduszek w tunelach z sercami jak bedziecie miec te 300+ HP spokojnie zbijecie wszystkie pierwsze bossy

-Zbroje złote wystarczą by poradzić sobie z pierwszymi bosami tak samo jak luki

-szukajcie biomu z grzybami by zrobić lepsze potiony na zycie

Tak na prawdę wystarczy miec te 300+ HP i spokojnie mozna sobie poradzić z bossami zwłaszcza na multi gdzie jest zawsze dużo łatwiej z bossami przy odpowiedniej "taktyce"

PS. Slime pewnie was zabił bo staliście na ziemi on ma większy DMG od szkeletora więc nie dziwcie się że was zabija ^^ zróbcie platforme na tyle wysoko by nie mógł doskoczyć do was i bijcie go lukiem z góry i tyle ^^ 

76561198013232167.png

Opublikowano

Jeśli nie potrafią przejść pierwszych bossów na ekspercie, niech przeżyją Terrarię na normalnym świecie. Później będą mogli potraktować świat ekspert za taki NG+.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na MPCForum możesz znaleźć wiele poradników dotyczących bossów lub na YouTube. Może one Ci pomogą. Ja gdy zaczynałem grać w Terrarie, bardzo często korzystałem z poradników. Przedewszystkim poznajcie słaby punkt bossa i dzięki temu wymyślicie taktyke na tego bossa. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...