Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Voice VPS i Domena na Net-Speak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam postawiony serwer voice vps bez licencji. Postanowiłem dokupić sobie do tego domene .pl i spróbować postarać się o licencje NPL, ale zauważyłem, że ta domena jest tylko żeby zmienić IP. żadnego serwera FTP, maila itp. nie ma. Da się coś na to poradzić? Czy co bym musiał zrobić? Bo ostatnio na serwerze nie mieszczą mi się ludzie :/

Specjalista
Opublikowano

Zakup domeny nie da Ci serwera FTP, ale da Ci możliwość stworzenia mail z twoją domeną. Na OVH do domeny dodają możliwość stworzenia jednego konta pocztowego, ale jeśli kupiłeś u innego dostawcy to myślę, że zainteresuje Cie Zoho. 

Serwer FTP nie jest Ci potrzebny, serwery VoiceVPS mają funkcję w panelu do wgrywania licencji (jeśli twój nie ma, to pisz do hostingu)

Opublikowano

Mój VoiceVPS ma funkcje do wgrania licencji. Ale właśnie nie mam jak wypełnić formularz do licencji NPL bo nie mogę założyć maila pod domene... na hostingu w Danych i Opcjach domeny mam tylko 4 opcje:

- Ustawienia (to głównie DNS'y)

- Odnów ważność

- E-cesja domeny

- Transfer domeny

Więcej nic tu takiego nie mam. Jak nic nie da się z tym zrobić, tylko kupić nową domene na innym hostingu to mnie to nie interesuje. Bo byłem pewny, że domena na Net-Speak nie jest tylko po to, żeby podpiąć ją do Voice VPS'a :)

Opublikowano

Gdzie masz wykupioną domenę?

Edit Nie doczytałem xD tak na Net-speak nie ma konta pocztowego przy domenie :) pozostaje Ci jedynie zakup drugiej domeny lub pobawić się z migracją domeny np do OVH tylko nie gwarantuje, że dadzą Ci pocztę :)

sygnatura.png

Opublikowano
12 minut temu, Posejdon133 napisał:

Mój VoiceVPS ma funkcje do wgrania licencji. Ale właśnie nie mam jak wypełnić formularz do licencji NPL bo nie mogę założyć maila pod domene... na hostingu w Danych i Opcjach domeny mam tylko 4 opcje:

- Ustawienia (to głównie DNS'y)

- Odnów ważność

- E-cesja domeny

- Transfer domeny

Więcej nic tu takiego nie mam. Jak nic nie da się z tym zrobić, tylko kupić nową domene na innym hostingu to mnie to nie interesuje. Bo byłem pewny, że domena na Net-Speak nie jest tylko po to, żeby podpiąć ją do Voice VPS'a :)

Wydeleguj sobie domenę na dowolny serwer www na którym utworzysz email i stronę www ( bo na sam email licencji NPL nie dostaniesz), rekordami srv ustaw ją na voice vps żeby łączyć się do serwera ts3 i masz wszystko co potrzebne do NPL.

Domena to tylko adres który wskazuje na to na co sobie ją ustawisz.

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...