Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop nie za drogi

loleq2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki masz budżet na zakup? do 2500
Kiedy zamierzasz kupić laptopa ? za dwa miesiące/trzy
Jaki ma być rozmiar matrycy ? 15
Jakie będzie główne zastosowanie ? gry, głównie cs/lol. 
Czy masz jakieś Wymagania specjalne ? matowa matryca
Czy masz jakieś osobiste preferencje? 

Głównie zależy mi na tym aby śmigał Counter Strike bez większych problemów. 
Opublikowano

Przyjdź tydzień przed zakupem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wiem, że ceny laptopów spadają, jednak możliwe, że będę mógł jakiś model sprawdzić za niedługo. W takim razie po co pytanie kiedy chcemy kupić ?

Opublikowano

Najlepiej jak dołożyłbyś do Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M spokojnie pograsz w lol czy CS GO na niezłych detalach a nawet lepsze gry https://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.134977.0.html. Matryca matowa FULL HD IPS mocny procesor, cicha praca, wygodna podświetlana klawiatura, łatwy dostęp do czyszczenia, dobra kamerka, przyzwoita grafika, dobre trzymanie na baterii, rozsądna cena, dosyć cienki.

Taniej dostaniesz konfiguracje GT940mx + i5U są znacznie słabsze, już nawet lepszym wyborem będzie Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/4GB/1000 GTX950M w przyszłości rozbudować ram.

Zestawienie też Ci się przyda:

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
Dnia 15.08.2017 o 02:34, loleq2 napisał:

Wiem, że ceny laptopów spadają,

Ciekawe skąd takie stwierdzenie? Równie dobrze mogą wzrosnąć.

Dnia 15.08.2017 o 02:34, loleq2 napisał:

W takim razie po co pytanie kiedy chcemy kupić ?

Po to, żeby nie tracić czasu na pomaganie osobom, które tej pomocy w danym momencie nie potrzebują. Bo skoro kupujesz za kilka miesięcy to proponowanie teraz czegokolwiek konkretnego jest bez sensu. Możesz sobie popatrzeć na wyżej podane zestawienie i to tyle, a o konkrety pytaj na tydzień przed zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...