Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Metinem - W10

LB197

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jak można wywnioskować z nazwy tematu mam problem z Metinem na Windowsie 10 (każdym jak leci). Problem mój polega na tym, że żaden klient (ani PL ani privy) nie chce się włączyć. W syserrach nie ma  śladu, fakt, że próbowałem coś włączyć pojawia się w procesach w postaci wyskoczenia na ułamek sekundy procesu serwera + csrss.exe, tego drugiego na dłuższą chwilę. Zainstalowałem wszelakie sterowniki, visuale etc, co dalej dało jedno wielkie nic. Dziwne jest to o tyle, że na drugim kompie z Windowsem 10 odpala się to bez najmniejszego problemu. Różnica między nimi polega głównie na tym, że ten na którym się odpala ma dedykowaną grafikę. Teraz rodzi się pytanie. Problem polega na braku dedykowanej grafiki, czy może to być coś innego? No i jeżeli to wina zintegrowanej grafiki to czy da się z tym coś zrobić? Z przydatnych informacji mogę podać tyle, że ta integra to HD Graphics 630

Opublikowano

Może być, ale to raczej kwestia sterowników.

Możesz próbować również odpalić metina ze zgodnością, jednak wątpie żeby to cokolwiek dało.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, hypnol33t napisał:

Ponoć metin ma w sobie wirusa jakiegoś spróbuj wyłączyć antywirusa i wtedy odpalić albo uruchom jako administrator :)

Co ma?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, hypnol33t napisał:

Ponoć metin ma w sobie wirusa jakiegoś spróbuj wyłączyć antywirusa i wtedy odpalić albo uruchom jako administrator :)

Wyłączanie antywirusa też nic nie dawało/nie daje. Wszystkie konwencjonalne metody próbowałem, potrzebuję niekonwencjonalnych ;)

Opublikowano

Nie, nie mam. Mam tylko Nortona i Windows Defendera, przy czym ten drugi jest permanentnie wyłączony

Opublikowano

Miałem kiedyś taką sytuacje że miałem dwa antywirusy Byte Fence i jakiegoś innego już nie pamiętam i też chciałem grać w jakąś grę to było jakieś pół roku temu i mimo ze jeden z nich był wyłączony to blokowali się jakoś nawzajem i nie mogłem gry odpalić tak jak właśnie opisałeś to Ty, grzebałem chyba z tydzień w internecie aż znalazłem.

Możesz spróbować usunąć jeden antywirus z komputera, zapora systemu windows jest wyłączona?

W 100% jestem pewien że to nie jest przez integre gdyż też mam zintegrowaną kartę graficzną i chodzi to normalnie.

Opublikowano

Odinstaluję Nortona, zobaczymy czy coś to da

EDIT: Tak jak się spodziewałem, nic to nie dało

Opublikowano

Miałem ostatnio podobną sytuacje.

W sumie to nadal mam, lecz moim rozwiązaniem problemu było zmienienie klienta testowego (bo problem dotyczył mojego lokalnego priva) na klienta z game 40k (source).

Generalnie każdy nowy priv ma 40k więc nwm, np. Malygos.pl mi śmiga bez problemu.

Spróbuj Pythona zaktualizować.

Opublikowano

Mi ani pl, ani klienty z 40k nie działają, wszystkie w ten sam sposób - mój własny i Xantia, którą próbowałem bezskutecznie odpalić

Opublikowano

Spróbuj jeszcze zrobić cos takiego:

start->uruchom->"services.msc" potem trzeba znaleźć na liście "wykrywanie usług interakcyjnych", wejść w niego i poniżej "tryb uruchomienia" ustawić na wyłączony.

A próbowałeś zmienić nazwę gry w pliku na inną?

Albo może coś blokuje plik .exe

Opublikowano

Ujmę to tak:

1.) Wsadzenie dedykowanej graafiki nic nie dało

2.)Zabawa z services.msc nic nie dała

3.)Zmiana nazwy też nic nie dała

Zaczynam podejrzewać, że to chyba system coś bruździ. Cóż, przynajmniej tyle jestem do przodu, ze sobie grafikę kupiłem :yay: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...