Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

forum dziala jakby mialo zaraz umrzec

Luke0nco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dd

jakos taki problem mam ostatnio ze cale forum dziala jak martwy szczur, wszystko laduje sie 10-15 sekund

to nie wina mojego internetu; wszystko inne dziala bez problemu, tylko mpc jest trupem

jakis ktos cos pomysl?

pzdr

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

nie ostatnio a od miesięcy, nic z tym nie robią, mają gdzieś komfort użytkowników, byle $ z reklam się zgadzały. podziękuję niedługo za (nie oszukujmy się) chujową jakość działania forum i więcej tu nie wejdę, jako użytkownik mający konto od 2010 roku. nie mam nawet pewności, czy mój post się doda, bo może jeszcze wyskoczy jakiś error....

Opublikowano
12 minut temu, vance14 napisał:

nie ostatnio a od miesięcy, nic z tym nie robią, mają gdzieś komfort użytkowników, byle $ z reklam się zgadzały. podziękuję niedługo za (nie oszukujmy się) chujową jakość działania forum i więcej tu nie wejdę, jako użytkownik mający konto od 2010 roku. nie mam nawet pewności, czy mój post się doda, bo może jeszcze wyskoczy jakiś error....

ale pojechałeś po bandzie

nie możemy wpłynąć na to żeby taski szybciej się zrobiły, jesteśmy już na tym na ostatniej prostej, ale jeszcze chwila :/

jeśli na forum jest coś co nie może poczekać aż taski się zakończą to napisz na pw to się tym zajme, ale tylko tyle mogę teraz zrobić

Opublikowano

Przecież to forum już jest martwe. Wystarczy porównać to co było kiedyś do teraźniejszości. Administracja obiecuje ale nic w tym kierunku nie robi. Przeszli na nowy silnik, a nawet nie ogarniają jak to naprawić. Ludzie radzili im żeby kogoś doświadczonego zatrudnili, a nie brali po znajomości to teraz mają za swoje. Mieli naprawić forum tydzień, max dwa po przeniesieniu ale ich to przerosło. Tylko pogratulować im inteligencji.

IDcncno.png

Opublikowano
6 godzin temu, Eryk napisał:

ale pojechałeś po bandzie

nie możemy wpłynąć na to żeby taski szybciej się zrobiły, jesteśmy już na tym na ostatniej prostej, ale jeszcze chwila :/

jeśli na forum jest coś co nie może poczekać aż taski się zakończą to napisz na pw to się tym zajme, ale tylko tyle mogę teraz zrobić

tylko proszę bez zamydlania oczów. możecie z tym zrobić dużo - wykupić dodatkową maszynę, na której będą działać te taski, możecie ograniczyć użycie zasobów maszyny przez te taski, ustawić większe priorytety do aplikacji, które używa forum np. PHP

Opublikowano

w takim razzie tracicie resztki respektu

czy wy naprawde nawet taskow nie umiecie poprawnie zrobic?

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano
11 godzin temu, Luke0nco napisał:

w takim razzie tracicie resztki respektu

czy wy naprawde nawet taskow nie umiecie poprawnie zrobic?

Wiem, że Ty zrobiłbyś to lepiej.

Dnia 13.08.2017 o 19:58, charlie120 napisał:

Przecież to forum już jest martwe. Wystarczy porównać to co było kiedyś do teraźniejszości. Administracja obiecuje ale nic w tym kierunku nie robi. Przeszli na nowy silnik, a nawet nie ogarniają jak to naprawić. Ludzie radzili im żeby kogoś doświadczonego zatrudnili, a nie brali po znajomości to teraz mają za swoje. Mieli naprawić forum tydzień, max dwa po przeniesieniu ale ich to przerosło. Tylko pogratulować im inteligencji.

Naprawić? To coś się zepsuło? Nie. Inteligencji można pogratulować jedynie tobie.

Fakt, faktem, że to trwa trochę za długo, ale połowa z was nie zdaje sobie sprawy z tego jak bardzo duże jest to forum.

Forum jest martwe, ale i tak jest większe i pewniejsze od każdego innego o tej tematyce. Zdaje się, że Makin wam tłumaczył dlatego użytkowników jest mniej nieprawda?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Ups... napisał:

Wiem, że Ty zrobiłbyś to lepiej.

Naprawić? To coś się zepsuło? Nie. Inteligencji można pogratulować jedynie tobie.

Fakt, faktem, że to trwa trochę za długo, ale połowa z was nie zdaje sobie sprawy z tego jak bardzo duże jest to forum.

Forum jest martwe, ale i tak jest większe i pewniejsze od każdego innego o tej tematyce. Zdaje się, że Makin wam tłumaczył dlatego użytkowników jest mniej nieprawda?

A to coś jest sprawne ? Bo mi się wydaje że to jest prototyp forum w fazie beta... W sumie to czego się spodziewać od techników branych po znajomości, a nie po umiejętnościach. Już nawet ddoserzy dali sobie spokój jak zobaczyli do czego doprowadził Makin i reszta xD  

IDcncno.png

Opublikowano
9 minut temu, charlie120 napisał:

A to coś jest sprawne ? Bo mi się wydaje że to jest prototyp forum w fazie beta... W sumie to czego się spodziewać od techników branych po znajomości, a nie po umiejętnościach. Już nawet ddoserzy dali sobie spokój jak zobaczyli do czego doprowadził Makin i reszta xD  

...a nie jest? Wszystko działa, tylko wolniej.

Irytuje mnie takie gadanie, bo sam nie zrobiłbyś tego lepiej.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Ups... napisał:

Skoro to jest duże forum o sporym zasięgu to Makin mógł zatrudnić jakiegoś doświadczonego technika, a nie znajomego co odjebał fuszerkę. Są wakacje, a na mpcforum pusto, no ciekawe czemu...

IDcncno.png

Opublikowano
11 minut temu, charlie120 napisał:

Skoro to jest duże forum o sporym zasięgu to Makin mógł zatrudnić jakiegoś doświadczonego technika, a nie znajomego co odjebał fuszerkę. Są wakacje, a na mpcforum pusto, no ciekawe czemu...

Może dlatego, że większość osób ma lepsze rzeczy do roboty niż siedzenie na forum, kiedy na dworze jest +30 stopni i ma się masę wolnego czasu?

Aktualizacja forum to kilkanaście kliknięć i uwierz mi, że nie jest to żadna sztuka, każdy przygłup według poradnika jest w stanie to zrobić. Problem w tym, że nie zdajecie sobie sprawy z tego, że większość rzeczy podczas aktualizacji idzie z automatu, bo taki jest ten skrypt i żaden nawet najlepszy technik nie ma na to większego wpływu. Zadania są wykonywane w tle, "technik" może po części je przyśpieszyć/zwolnić nadając im odpowiedni priorytet lub wyłączać chwilowo modyfikacje, które nie są aż tak potrzebne, co jak widać już zrobił, bo na forum poznikało kilka mniej ważnych funkcji. Ale nic więcej...

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Nie trwa to tyle, dlatego, że to duże forum, tylko dlatego, że mają błędnie skonfigurowaną bazę danych, bo tak jak mówi charlie, update zostało przeprowadzone na odpierdol, a nie tak jak być powinno, dało się zrobić to lepiej, sprawniej, no ale po co? :)

Opublikowano

Jak update może zostać wykonany na odpier***? Wszystko leci z automatu. Czas się wydłuża, ponieważ baza danych jest obszerna. Zanim silnik IPS to przerobi minie dość długo. Ktoś już to wspominał, a ja potwierdzam te słowa. 

Jeżeli technik pisze, że są na ostatniej prostej to chyba warto poczekać co? 

Druga sprawa wygląda tak, że podczas aktualizacji forum technik mógł Wam je wyłączyć. Wtedy nie mielibyście dostępu, ale zapewne poszło by to sprawniej. Zaryzykowali pozostawienie tak jak jest. Obciążenie jest i trzymam kciuki, że obejdzie się bez kolejnych problemów.

Opublikowano
5 godzin temu, Ups... napisał:

Skończ lizodupstwo xDDDDD

Forum działa chujowo, a makin dalej wali w chuja, że coś się tu ruszy. W sumie mój błąd, ruszy. Jak zostanie z 15 osób i będzie tu kółko wzajemnego lizodupstwa jak up xDDDD

Projekt upadł.

Opublikowano
8 minut temu, JJ4U™ napisał:

Skończ lizodupstwo xDDDDD

Forum działa chujowo, a makin dalej wali w chuja, że coś się tu ruszy. W sumie mój błąd, ruszy. Jak zostanie z 15 osób i będzie tu kółko wzajemnego lizodupstwa jak up xDDDD

Jakbyś wiedział kim jestem, co tutaj robiłem i jakie administracja ma do mnie podejście nie napisałbyś tego xD

Po prostu denerwują mnie takie tworzące się kółka ameb umysłowych, które nie mają pojęcia o tym co piszą, a piszą, żeby pisać. Sam jestem "twórcą" i wiem jak wygląda takie pierdzielenie użytkowników.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Ups... napisał:

Jakbyś wiedział kim jestem, co tutaj robiłem i jakie administracja ma do mnie podejście nie napisałbyś tego xD

Po prostu denerwują mnie takie tworzące się kółka ameb umysłowych, które nie mają pojęcia o tym co piszą, a piszą, żeby pisać. Sam jestem "twórcą" i wiem jak wygląda takie pierdzielenie użytkowników.

??? XDDDDDD

Ja nie mam pojęcia o czym piszę? 

05.06.2017

"

Hej,

Jak da się zauważyc forum nie działa jeszcze z pełną wydajnością, wynika to z trwających w tle zadań silnika forum i działań przebudowy na bazie danych. Sytuacja trwa od powrótu forum po update, potrwa jeszcze niestety kilka dni ze względu na to, że procesu nie można przyspieszyć bardziej niż robimy to teraz."

Mamy 15.08.2017

>XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kim ty jesteś? Zwykłym forumowym pajacem i lizodupem. Tyle ode mnie, papatki 

Projekt upadł.

Opublikowano
4 minuty temu, JJ4U™ napisał:

??? XDDDDDD

Ja nie mam pojęcia o czym piszę? 

05.06.2017

"

Hej,

Jak da się zauważyc forum nie działa jeszcze z pełną wydajnością, wynika to z trwających w tle zadań silnika forum i działań przebudowy na bazie danych. Sytuacja trwa od powrótu forum po update, potrwa jeszcze niestety kilka dni ze względu na to, że procesu nie można przyspieszyć bardziej niż robimy to teraz."

Mamy 15.08.2017

>XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kim ty jesteś? Zwykłym forumowym pajacem i lizodupem. Tyle ode mnie, papatki 

Człowieku masz ze sobą jakiś problem? Nie dopuszczasz odmiennego zdania, bronisz się rękami i nogami atakując przy tym innych. Rozmawiając z kimś w realu też tak napieprzasz tym XDDDD?

Dlaczego nie zacytowałeś tutaj dziesiątek innych odpowiedzi administracji?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Panie Ups... Dlaczego jeszcze rozmawiasz z Panem Amebą?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano
5 godzin temu, Ups... napisał:

Próbuję go "ogarnąć"

Ogarnij siebie. Nikogo nie obchodzi Twoja pozycja zakotwiczenia w dupie tutejszej "administracji" :> 

A prawda jest taka że już nie mają dla kogo ogarniać tego forum. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...