Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak działa ban na IP?

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Wie ktoś jak działa ban na IP? Czy ban ten blokuje mi po prostu rozgrywkę na komputerze i czy jak zmienie komputer to będę mógł z powrotem grać na tym samym koncie co grałem na poprzednim komputerze? 

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Bo dostałem wczoraj blokadę na IP i pisałem o tym do adminów serwera i odpisali mi, że zablokowano mi IP prawdopodobnie dla tego, że ktoś kilka razy dostał bana z mojego IP i blokada mi zniknie po pewnym czasie. I teraz pytanie jak to możliwe, że ktoś z mojego IP dostał bana. Czy 2 komputery mogą mieć to samo IP? Bo już tego nie rozumiem.

Opublikowano

Jeśli mieszkasz w bloku i korzystasz z routera, którego używa załóżmy całe piętro, to bardzo możliwe że ktoś właśnie z tego piętra dostał bana na IP na tym serwie.

Opublikowano

Dostałeś bana na IP internetu, wystarczy, że zadzwonisz do dostawcy albo sam sobie zmienisz IP :)

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

• JimForce zmienił(a) tytuł na Jak działa ban na IP?
Opublikowano

Poszukaj rozwiązania TU

A więc tak... po zmianie IP internetu normalnie będziesz mógł grać na serwerze.

Owszem czasem występuje to, że kilka komputerów ma to samo IP lub administrator, który banował konto pomylił cyfrę i dlatego to właśnie ty zostałeś zbanowany.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...