Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ggdzie znajdę item_proto w ftp (Pliki taki_niesmialy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 13.08.2017 o 03:06, Dreamx napisał:

...

/usr/home/mt2/db

Po co te kropki? Tam nie ma kochaniutki ;*

2LaT.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, ( Paszka ) napisał:

W /var/db/mysql/player jeśli chodzi Ci o item_proto z bazy

No i o to mi chodziło, dzięki Paszka

Zawsze pomocny jak nie na YT to i tutaj :)

Temat do zamknięcia.

2LaT.gif

Opublikowano

Gościowi chodziło o to, że nikt normalny nie szuka item_proto w FTP, tylko prędzej w Navicacie.

Masz 2 typy: czytanie z DB i czytanie z plików .txt, gość napisał ci lokalizacje plików txt.

Pliki nieśmiałego mają czytanie SQL, także z DB.

Opublikowano
21 godzin temu, xAmaziR napisał:

Gościowi chodziło o to, że nikt normalny nie szuka item_proto w FTP, tylko prędzej w Navicacie.

Masz 2 typy: czytanie z DB i czytanie z plików .txt, gość napisał ci lokalizacje plików txt.

Pliki nieśmiałego mają czytanie SQL, także z DB.

Mi chodzi gdzie znajdę te item_proto.txt i mob_proto.txt w ftp by zamienić i zmienić sr w broni

2LaT.gif

Opublikowano

No. To kolega dobrze mówił.

Wejdź do plików, zazwyczaj /usr/home/xxx

gdzie xxx = mt2/rw3 czy jakie tam pliki masz

Wejdź do folderu "db" i tam masz dwa pliczki tekstowe. Jeżeli masz faktycznie czytanie TXT.

Ale mówię - czyste pliki nieśmiałego mają czytanie z DB także item_proto w Navicacie.

Opublikowano
Dnia 15.08.2017 o 21:07, xAmaziR napisał:

No. To kolega dobrze mówił.

Wejdź do plików, zazwyczaj /usr/home/xxx

gdzie xxx = mt2/rw3 czy jakie tam pliki masz

Wejdź do folderu "db" i tam masz dwa pliczki tekstowe. Jeżeli masz faktycznie czytanie TXT.

Ale mówię - czyste pliki nieśmiałego mają czytanie z DB także item_proto w Navicacie.

Tylko że ja mam inną ścieżkę "/usr/home/game" i dalej nie ma db czy mysql ;p

2LaT.gif

Opublikowano
1 minutę temu, Ups... napisał:

Majstry, ale nieśmiały nie miał db w txt xD 

To jak mam zmienić sr w broni bo w navicat zbytnio długo mi zajmie to -1 na 0 ;/

Bo u terenza to brałem item-proto.txt i zmieniałem i dałem do ftp a tutaj nie..?

2LaT.gif

Opublikowano
3 minuty temu, Gumskull napisał:

To jak mam zmienić sr w broni bo w navicat zbytnio długo mi zajmie to -1 na 0 ;/

Bo u terenza to brałem item-proto.txt i zmieniałem i dałem do ftp a tutaj nie..?

To są różne wersje game, musisz to robić przez navicata.

Jeśli zmieniasz tą samą wartość, możesz to robić np. zapytaniem.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Ups... napisał:

Musisz to robić przez navicata.

Jeśli zmieniasz tą samą wartość, możesz to robić np. zapytaniem.

Jaja sobie robisz? Przecież mi to zajmie wieczność :/

2LaT.gif

Opublikowano

Jaja sobie robisz? Przecież mi to zajmie wieczność :/

Zależnie od tego co chcesz edytować, możesz to robić na różne sposoby.

Możesz użyć query, albo w ostateczności eksportuj sobie item_proto do txt (dump), edytuj i wgraj ponownie.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Jezus.

To zainstaluj se pliki terenzo. Pliki nieśmiałego mają czytanie z SQL i ch*j. Możesz zmienić game na 40k i edytować source ale to przy twoim poziomie jaki sobą reprezentujesz zajmie wieki.

Opublikowano

No tak umiem to dać do txt ale później nie wiem jak wgrać ponownie do Navicata

1. Prawy na tabelke -> Dump SQL File

2. Edytuj

3. Prawy przycisk myszy -> Execute SQL File, wybierasz plik i dajesz start.

Pamiętaj, żeby wcześniej usunąć/zmienić nazwę starego itemproto.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, xAmaziR napisał:

Jezus.

To zainstaluj se pliki terenzo. Pliki nieśmiałego mają czytanie z SQL i ch*j. Możesz zmienić game na 40k i edytować source ale to przy twoim poziomie jaki sobą reprezentujesz zajmie wieki.

Nie znasz nie oceniaj, po prostu wyjazd jak nie ogarniasz o co chodzi ;)

1 minutę temu, Ups... napisał:

1. Prawy na tabelke -> Dump SQL File

2. Edytuj

3. Prawy przycisk myszy -> Execute SQL File, wybierasz plik i dajesz start.

Pamiętaj, żeby wcześniej usunąć/zmienić nazwę starego itemproto.

Okej, dzięki

2LaT.gif

Opublikowano

Jezu - bawisz się w jakieś exporty na plikach nieśmiałego. Widać, że inteligentnie. Na chuj edytować txt jak sql jest 1000x bardziej przejrzyste, łatwiejsze do ogarnięcia.

Opublikowano
6 minut temu, xAmaziR napisał:

Jezu - bawisz się w jakieś exporty na plikach nieśmiałego. Widać, że inteligentnie. Na chuj edytować txt jak sql jest 1000x bardziej przejrzyste, łatwiejsze do ogarnięcia.

Bo łatwiej mu odpalić txt Notepadem, wcisnąć Ctrl + F/H, niż bawić się w np. układanie zapytań. Stary, po to jest to forum, nie atakuj go.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Ups... napisał:

Bo łatwiej mu odpalić txt Notepadem, wcisnąć Ctrl + F/H, niż bawić się w np. układanie zapytań. Stary, po to jest to forum, nie atakuj go.

No ok. Rozumiem.

Opublikowano

@Ups...

Sr znikło, ale jest problem ponieważ, robiąc na Terenza plików to brałem z Navicata przez MT2ToolUP Item_Proto.txt i dawałem konwerter proto i wgrywałem do ftp

a teraz tak nie mogę zrobić żeby wgrać nową broń czy tam zbroje, bo bez tego nic nie zrobię, da się jakoś inaczej przez Navicata? żeby wgrało się do ftp?

2LaT.gif

Opublikowano
1 minutę temu, Gumskull napisał:

@Ups...

Sr znikło, ale jest problem ponieważ, robiąc na Terenza plików to brałem z Navicata przez MT2ToolUP Item_Proto.txt i dawałem konwerter proto i wgrywałem do ftp

a teraz tak nie mogę zrobić żeby wgrać nową broń czy tam zbroje, bo bez tego nic nie zrobię, da się jakoś inaczej przez Navicata? żeby wgrało się do ftp?

Teraz, żeby dodać nową broń, musisz dodać ją do item_proto w navicacie i konwertować je do clienta.

Jeśli chcesz nadal operować na tekstowym item/mobproto, a w zasadzie znowu, możesz np. zmienić game na to od terenza lub przenieść się na source, jednak to będzie wymagało również zmiany binki, a w przypadku source praktycznie nowego clienta.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Ups... napisał:

Teraz, żeby dodać nową broń, musisz dodać ją do item_proto w navicacie i konwertować je do clienta.

Jeśli chcesz nadal operować na tekstowym item/mobproto, a w zasadzie znowu, możesz np. zmienić game na to od terenza lub przenieść się na source, jednak to będzie wymagało również zmiany binki, a w przypadku source praktycznie nowego clienta.

Dodałem do intem_proto, czyli teraz tylko konwertować i zamienić plik?

Tak wiem że binke i source, mogę to zrobić ale jeszcze po męczę się przy tym Navicacie

2LaT.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...