Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer TS3 na innym hostingu (VPS), lecz domene itp. na hostingu TitanAXE. Serwer minecraft bez problemu podlaczylem pod domene z hostingu titanaxe, lecz chcialbym jeszcze ts.

Na ta chwile menu DNS wyglada tak:

ts3.png
IP TS3: 178.32.117.78  (PORT: 9987)

IP DOMENY: mylobby.pl 

Konfiguracja rekordu A:

Nazwa rekordu *: mylobby.pl
Typ rekordu: A (IPv4)
Adres IP (v4) *: 178.32.117.78

Konfiguracja rekordu SRV:

Nazwa rekordu *: _ts3._udp.mylobby.pl
Typ rekordu: SRV
Wartość rekordu *: 5 9987 178.32.117.78 

Po dluzszym pisaniu z zjeb*** supportem odpisali mi, jednakze nic z tego nie zrozumialem. Moglbymi ktos pomoc w tym? tzn. napisac jak powinno byc poprawnie?

Ts nie bedzie dzialac bo nie mozna podawac w srv ip tylko domene. Trzeba dodac rekord A wskazujacy to ip np ts3.mylobby.pl i to podac w srv. 

@Nocny@MarcinWieczorek

Opublikowano

2017-08-10-180002_508x153_scrot.png

Na przykładzie XMPP. Zakryta domena oraz adres IP. Zrób to na tej zasadzie, zawsze mi to tak działa. A: jakaś subdomena na IPv4 serwera i do tego SRV. Jak widzisz i jak sam robiłeś w pierwszej kolumnie w SRV jest sama domena, a w ostatniej jest dana subdomena.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano
2 godziny temu, MarcinWieczorek napisał:

2017-08-10-180002_508x153_scrot.png

Na przykładzie XMPP. Zakryta domena oraz adres IP. Zrób to na tej zasadzie, zawsze mi to tak działa. A: jakaś subdomena na IPv4 serwera i do tego SRV. Jak widzisz i jak sam robiłeś w pierwszej kolumnie w SRV jest sama domena, a w ostatniej jest dana subdomena.

Moglbys mi rozpisac jak i gdzie co mam wpisac?

Dobra to zamkniecia problem rozwiazalem :>

• JimForce zmienił(a) tytuł na Maly problem z domena TS3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...