Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kopyteczkoo

Jaką otrzymałeś rangę po pierwszych 15 meczach?  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką otrzymałeś rangę po pierwszych 15 meczach?

• Brąz
      0
    • Srebro
    • Złoto
    • Platyna
    • Diament
      0
    • Mistrz
      0
    • Arcymistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patch-Preview-Content-Ranked-Icons.jpg

Tak prezentują się najnowsze rangi.  Stopnie od brązu do diamentu podzielone są na 5 dywizji, natomiast mistrz oraz arcymistrz posiadają tylko po jednej dywizji.

Aby zagrać mecz rankingowy trzeba ukończyć 15 poziom oraz posiadać 12 bohaterów, wcześniej Ci bohaterowie musieli mieć poziom 4 mistrzostwa. Nie wiadomo, czy hi'rez brał pod uwagę poprzedni sezon, natomiast już teraz wiadomo, że początek będzie bardzo trudny, ze względu na poziom graczy, których może nam dobrać, od bardzo kiepskich, aż po czempionów. Niestety często zdarzają się boty, często miewają nazwy typu "hfhdfasjfh" i wybierają postać w mniej niż sekundę. Podczas meczu stoją na spawnie, a gdy wroga drużyna przejmie punkt, to podchodzą i z reguły giną. Aby zostać przydzielonym do dywizji trzeba rozegrać 15 meczy. Za grę rankingową otrzymuje się punkty triumfu. Po uzbieraniu 100 awansujemy na kolejną dywizję/rangę, istnieje prawdopodobieństwo, że może nas przerzucić wyżej.

Ciekawostką jest to, iż jeśli przegrasz grę rankingową, mając na koncie 0 PT, spadniesz do niższej dywizji, natomiast degradacja nie jest możliwa w trakcie pierwszych 5 gier w nowej dywizji. Zdegradowani gracze będą mieli 70 PT.

Gracze z rangą brązu do platyny mogą tworzyć pięcioosobowe drużyny(tylko w tym zakresie), natomiast gracze na stopniach diamentowym, mistrzowskim i arcymistrzowskim mogą grać w grupach liczących maksymalnie 2 osoby, a także diamentowi mogą grać wyłącznie z graczami platynowymi, diamentowymi, mistrzami i arcymistrzami. Mistrzowie i arcymistrzowie mogą grać tylko z diamentowymi, mistrzami i arcymistrzami.

Oczywiście jak w każdej grze istnieje tutaj system nagród za dywizję. 

Zakwalifikuj się do Rozgrywek rankingowych, aby otrzymać ramkę ładowania informującą o najwyższej dywizji, jaką udało ci się osiągnąć w bieżącym sezonie rozgrywek,

Zakwalifikuj się do Rozgrywek rankingowych, aby otrzymać Skrzynię skórek czempiona,

Rozegraj 25 gier rankingowych, aby otrzymać Skrzynię skórek broni,

Osiągnij dywizję Złoto 5, aby otrzymać epicki zestaw skórek Drogoza: Terrormorf,

Wygraj 100 gier rankingowych, aby otrzymać epicką broń Drogoza: Wybuchowe działo terrormorfa,

Wygraj 200 gier rankingowych, aby otrzymać tytuł Zaprawiony w boju,

Ukończ sezon jako Arcymistrz lub na jednym z 3 najwyższych miejsc w dowolnym rankingu czempionów, aby otrzymać w nagrodę kryształy.

Brak podglądu, MPC wy jesteście świetni.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Osobiście z wynikiem 10-5 trafiłem do dywizji złoto 1. Pomijając fakt, że dwa przegrane mecze były z botami to poziom był i tak strasznie niski. Trzeba poczekać jakiś czas, aż to się unormuje. Ja w tym czasie pomykam na 14 dniowy urlop, a wam życzę jak najwyższych rang ;)

Dla chętnych i ciekawskich tutaj znajduje się mój profil: http://paladins.guru/profile/pc/kopyteczkoo

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Opublikowano

Mnie dało na Gold 1, po 10 wygranych i 5 porażkach.. Ale wiadomo jak to jest.. 

http://paladins.guru/profile/pc/RinShimei

Gdyby chciał ktos popykać, nick na górze. 

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

2e6ftab.png

Opublikowano

Mnie po placementach wrzuciło do gold V. Przy czym wygrałem kolejne 5 gier i aktualnie jestem w Platynie V z 1,8k ELO. Ta gra ewidentnie nie wie co ze mną zrobić ;> Dobrze o ile nie trafiłem do brązu ;D

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Wefaj napisał:

Ja mam takie pytanie bozeby miec awans pisze ze trzeba miec 100 pkt ale to co 100 daje tylko range wyzej?

Z rangi na rangę, np. z golda na platyne przeskakujesz mając np. Brąz I, Silver I. Jeżeli masz 100 pkt, jesteś  w goldzie V i wygrasz mecz to wrzuci Cię do golda IV i grasz sobie dalej znowu od zera. Jeżeli przegrasz mecz o rangę wtedy zostajesz z 75pkt i walczysz dalej.

Bywają również przypadki, jak np. u mnie, że z Golda V potrafi wrzucić do Platyny V ale nie wiem od czego to zależy. Myślę, że od ELO.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano
Dnia 14.08.2017 o 19:02, kowal0050 napisał:

Z rangi na rangę, np. z golda na platyne przeskakujesz mając np. Brąz I, Silver I. Jeżeli masz 100 pkt, jesteś  w goldzie V i wygrasz mecz to wrzuci Cię do golda IV i grasz sobie dalej znowu od zera. Jeżeli przegrasz mecz o rangę wtedy zostajesz z 75pkt i walczysz dalej.

Bywają również przypadki, jak np. u mnie, że z Golda V potrafi wrzucić do Platyny V ale nie wiem od czego to zależy. Myślę, że od ELO.

Kolegę z golda 4 dało na platyne 4. >.<

Na 80% własnie zależy to od tego ELO.. 

2e6ftab.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To dobry znak, Sądząc po ELO, to przy dobrych wiatrach przerzuci mnie do platyny 1 lub diamentu 5.

20170825_115842.jpgoczywiście mecz wygrany

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co uważacie o tych rankedach? Moim zdanie to jest porażka. Meinuje sobię Tanki, i taką ash robię większy DMG(Oczywiście branić capa też bronie :)) niż koledzy z teamu którzy są DPSami. Bilans wygranych gier to 1 wygrana na 2 przegrane średnio. Po serii wstępnej wrzuciło mnie do bronzu 3, następnie odrazu przeskoczyłem do silvera 4, jak to jest z wyższymi ligami? Gra jest na wyższym poziomie?

Opublikowano
Dnia 29.10.2017 o 16:55, ZephireK. napisał:

Co uważacie o tych rankedach? Moim zdanie to jest porażka. Meinuje sobię Tanki, i taką ash robię większy DMG(Oczywiście branić capa też bronie :)) niż koledzy z teamu którzy są DPSami. Bilans wygranych gier to 1 wygrana na 2 przegrane średnio. Po serii wstępnej wrzuciło mnie do bronzu 3, następnie odrazu przeskoczyłem do silvera 4, jak to jest z wyższymi ligami? Gra jest na wyższym poziomie?

ja wpadłem do silver 4 bo często mnie wywalalło z kolejki i błyskawicznie przeskoczyłem do gold 3, od golda jest wyższy poziom na pewno i zawsze szanowana jest meta

xD

Opublikowano
Dnia 1.11.2017 o 16:25, TheThunder napisał:

ja wpadłem do silver 4 bo często mnie wywalalło z kolejki i błyskawicznie przeskoczyłem do gold 3, od golda jest wyższy poziom na pewno i zawsze szanowana jest meta

No to ci powiem że masz szczęście, ostatnio gram w teamach 2 platyny 2 goldy i ja silver, ludzie dalej nie wiedzą że healer w teamie to podstawa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...