Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FunnyGuilds problem z tabem

Deall3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam funnyguilds na wersje 1.8 oraz protocoltab i mam problem dotyczacy taba ( nie widac go tylko 1 kolumne ) w fd jest wlaczony tab ktos pomoze? jakies linki? Z gory dziekuje 

Opublikowano
18 godzin temu, ˈyøøniks napisał:

1. zainstaluj te fg:

https://github.com/TheMolkaPL/FunnyGuilds/releases/tag/mc1.9, reszte zostaw, ale pamietaj ze wymagane jest oczywiscie protocollib

2. ustaw sloty na 200 w server.properties

3. zrestartuj serwer

3. jesli blad sie powtorzy podaj logi

[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Enabling FunnyGuilds v3.9.9.1 Cleaned
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Available Processors: 8
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Active Threads: 31
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Loaded users: 1
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Loaded regions: 0
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Loaded guilds: 0
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] ~ Created by & © Dzikoysk ~

tyle o funnyguilds jest w logach  ( wgralem fg z twojego linku i nie dziala tab nadal ) protocollib mam na serwerze jakby co
Opublikowano
1 godzinę temu, Deall3r napisał:

[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Enabling FunnyGuilds v3.9.9.1 Cleaned
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Available Processors: 8
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Active Threads: 31
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Loaded users: 1
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Loaded regions: 0
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] Loaded guilds: 0
[15:42:25] [Server thread/INFO]: [FunnyGuilds] ~ Created by & © Dzikoysk ~

tyle o funnyguilds jest w logach  ( wgralem fg z twojego linku i nie dziala tab nadal ) protocollib mam na serwerze jakby co

no ale masz zainstalowanego funnytaba też?

https://github.com/kacperduras/FunnyTab

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
20 godzin temu, ˈyøøniks napisał:

no ale masz zainstalowanego funnytaba też?

https://github.com/kacperduras/FunnyTab

tab funny tab jest wszystko jest a taba brak ( tylko 1 kolumna )

taki blad jest:

[13:01:44 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 2"
[13:01:44 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin FunnyTab v1.1.1 generated an exception while executing task 216
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:56)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: com/comphenix/protocol/wrappers/EnumWrappers$PlayerInfoAction
at pl.kacperduras.protocoltab.manager.ProtocolTab.update(ProtocolTab.java:61)
at pl.kacperduras.protocoltab.manager.ProtocolTab.update(ProtocolTab.java:92)
at pl.kacperduras.funnytab.FunnyTabTask.run(FunnyTabTask.java:48)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:59)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:53)
Opublikowano
5 minut temu, Deall3r napisał:

tab funny tab jest wszystko jest a taba brak ( tylko 1 kolumna )

taki blad jest:

[13:01:44 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 2"
[13:01:44 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin FunnyTab v1.1.1 generated an exception while executing task 216
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:56)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: com/comphenix/protocol/wrappers/EnumWrappers$PlayerInfoAction
at pl.kacperduras.protocoltab.manager.ProtocolTab.update(ProtocolTab.java:61)
at pl.kacperduras.protocoltab.manager.ProtocolTab.update(ProtocolTab.java:92)
at pl.kacperduras.funnytab.FunnyTabTask.run(FunnyTabTask.java:48)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:59)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:53)

masz CHYBA jakieś złe protocollib, na githubie funnytaba masz link do uzywanego protocollib podczas testowania działania taba.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
9 minut temu, ˈyøøniks napisał:

masz CHYBA jakieś złe protocollib, na githubie funnytaba masz link do uzywanego protocollib podczas testowania działania taba.

moglbys podac bezposredniego linka? bo nie wiem czy dobrego wgralem

Dobra wgralem i jest tab ale widze ze pod tabem mam nazwa serwera itp. a tam gdzie powinno byc top15 graczy gildii w kazdej kolumnie pisze A|A  A|B  A|C itd. jak to wziac zeby bylo skonfigurowanego z fg?

Ogolnie ten srodkowy tab z top graczy nie dziala mam napisane A|A A|B itp. + do tego mam dziwny tab bo jest prostokatny w dol a nie w bok 

Opublikowano
19 minut temu, Deall3r napisał:

moglbys podac bezposredniego linka? bo nie wiem czy dobrego wgralem

Dobra wgralem i jest tab ale widze ze pod tabem mam nazwa serwera itp. a tam gdzie powinno byc top15 graczy gildii w kazdej kolumnie pisze A|A  A|B  A|C itd. jak to wziac zeby bylo skonfigurowanego z fg?

Ogolnie ten srodkowy tab z top graczy nie dziala mam napisane A|A A|B itp. + do tego mam dziwny tab bo jest prostokatny w dol a nie w bok 

wlasnie kiedys mialem takiego samego jak uzywalem czity, np. metro

na paczce blazingpack jest normalny :v

Opublikowano
14 minut temu, ˈyøøniks napisał:

Tylko ze ja nigdy w zyciu nie cheatowalem i mam mc premium xD

//edit

zmienialem wersje na 1.8.8 i dziala   dzieki ziom

18 minut temu, ˈyøøniks napisał:

Ej mam jeszcze jeden problem bo mam taki komunikat gdy wchodze na serwer [spigot-team] skript was detected. skript is not supported  any may cause a server lags. o co chodzi? dalbys linka do pluginu skript na 1.8?

Opublikowano
32 minuty temu, Deall3r napisał:

Tylko ze ja nigdy w zyciu nie cheatowalem i mam mc premium xD

//edit

zmienialem wersje na 1.8.8 i dziala   dzieki ziom

Ej mam jeszcze jeden problem bo mam taki komunikat gdy wchodze na serwer [spigot-team] skript was detected. skript is not supported  any may cause a server lags. o co chodzi? dalbys linka do pluginu skript na 1.8?

o ile sie nie myle to funnyguilds 1.8.8, wysyla tą wiadomosc, - skrypty moga lagowac serwer, takie powiadomienie tylko.

https://github.com/bensku/Skript/releases

Opublikowano

zbyt przestarzała wersja protocolliba, która nie zawiera pewnych enumów, z których korzysta ProtocolTab - zaktualizuj.

fKJeAI4.jpg

• Biter. zmienił(a) tytuł na FunnyGuilds problem z tabem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...