Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pvp vs nowy gracz

FailStunt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jestem w miarę nowym graczem Minecrafta, i gram sobie dość często w jakieś Survival Games, Bed Wars, Sky Wars czy chociażby zwykłe 1vs1. Bardzo często (80% przypadków) zdarza mi się przegrywać jakiekolwiek pvp ponieważ albo przeciwnik bił dużo więcej niż ja (wystarczyło mu kilka uderzeń żeby mnie zabić, często tak mam na Sky Wars, a ja żeby zabić innego gracza musiałem w niego naparzać kilkanaście razy) albo przeciwnik bił mnie z dużej odległości co zupełnie wykluczało mnie z walki ponieważ ja nie miałem zasięgu do niego i nie mogłem zadawać obrażeń. I teraz moje pytanie się nasuwa : na czym to polega? Jestem po prostu słaby czy każdy lata na jakimś odpale?

Opublikowano

Po  1. Naucz się "strefować". Polega to na tym, że uderzasz gracza tak, ze on nie ma jak ciebie uderzyć. Zbinduj sobei speeda pod jakiś przycisk na którym będzie ci najwygodniej! Ja mam 5 przycisków na myszce dlatego speeda mam na Przycisku 4. Podczas gdy się bijesz przytrzymuj speeda i klawisz "W" a następnie klawisz S klikasz kilka razy (dalej bijesz przeciwnika) następnie przytrzymujesz najpierw klawisz A (musisz wyczuć ile czasu) a następnie klikasz D. Czynność powtarzasz, to pozwoli załoćyć jako taką strefę tylko musisz się tego nauczyć :)

a Po 2. większość ludzi gra na macro/clickerach - tak łatwiej się bijesz. Polega to na tym, że przytrzymujesz klawisz LPM a nie musisz klikać w niego milion razy przy czym zadajesz wiecej ciosów ;). Ja polecam zuiy-fake clicker.

3. Bindy. Musisz poukładać sobie przedmioty na pasku głównym a potem się tego nauczyć (klikać klawisze zamiast scrollować na myszce - pozwala zaoszczędzić Ci to czas w razie gdybyś był w krytycznej sytuacji tj. zjeść koxa na 2.5 serca)

4. Dobry txt. Wybierz takiego który najbardziej Ci się spodoba - ważne żeby miał mały ogień i mieczyk - wtedy widzisz bardziej przeciwnika) (jakbyś chciał mojego txt to pisz na PW)

5. Trenowanie. Dużo treningów przed tobą. Jeżeli masz premium - to dobrze, dużo jest serwerów amerykańskich z arenkami PVP gdzie mozna fajnie potrenować. Na non-premium też są ale pełno na nich dzieci i cheaterów co czyni że odechciewa sie na takim serwerze grać-) :p Jak chcesz jakieś serwery Premium/Non-premium to pisz śmiało na PW. W razie pytań też PW :p

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
21 godzin temu, Gigoss07 napisał:

Po  1. Naucz się "strefować". Polega to na tym, że uderzasz gracza tak, ze on nie ma jak ciebie uderzyć. Zbinduj sobei speeda pod jakiś przycisk na którym będzie ci najwygodniej! Ja mam 5 przycisków na myszce dlatego speeda mam na Przycisku 4. Podczas gdy się bijesz przytrzymuj speeda i klawisz "W" a następnie klawisz S klikasz kilka razy (dalej bijesz przeciwnika) następnie przytrzymujesz najpierw klawisz A (musisz wyczuć ile czasu) a następnie klikasz D. Czynność powtarzasz, to pozwoli załoćyć jako taką strefę tylko musisz się tego nauczyć :)

a Po 2. większość ludzi gra na macro/clickerach - tak łatwiej się bijesz. Polega to na tym, że przytrzymujesz klawisz LPM a nie musisz klikać w niego milion razy przy czym zadajesz wiecej ciosów ;). Ja polecam zuiy-fake clicker.

3. Bindy. Musisz poukładać sobie przedmioty na pasku głównym a potem się tego nauczyć (klikać klawisze zamiast scrollować na myszce - pozwala zaoszczędzić Ci to czas w razie gdybyś był w krytycznej sytuacji tj. zjeść koxa na 2.5 serca)

4. Dobry txt. Wybierz takiego który najbardziej Ci się spodoba - ważne żeby miał mały ogień i mieczyk - wtedy widzisz bardziej przeciwnika) (jakbyś chciał mojego txt to pisz na PW)

5. Trenowanie. Dużo treningów przed tobą. Jeżeli masz premium - to dobrze, dużo jest serwerów amerykańskich z arenkami PVP gdzie mozna fajnie potrenować. Na non-premium też są ale pełno na nich dzieci i cheaterów co czyni że odechciewa sie na takim serwerze grać-) :p Jak chcesz jakieś serwery Premium/Non-premium to pisz śmiało na PW. W razie pytań też PW :p

2.Ja macro nie używam bo na większości serwerów zagranicznych jak i polskich np. serwery hardcore niektóre nie pozwalają tego używać.

4. Dobry txt który nie zabiera potrzebnych fps'ów.

5. Najlepiej zacząć na takim centrumpvp lecz jest tam dużo hackerów więc lepiej serwer blazing pack który jest na serwerze pvpbonsko lub na mypvp w miare szybko banują a jest bardzo mało hackerów

Z miłą chęcią pomogę.

dc.eterniacraft.pl

dcb4f296b85e4dba245861bbfa30655a.gif

Opublikowano
34 minuty temu, TovVex napisał:

2.Ja macro nie używam bo na większości serwerów zagranicznych jak i polskich np. serwery hardcore niektóre nie pozwalają tego używać.

4. Dobry txt który nie zabiera potrzebnych fps'ów.

5. Najlepiej zacząć na takim centrumpvp lecz jest tam dużo hackerów więc lepiej serwer blazing pack który jest na serwerze pvpbonsko lub na mypvp w miare szybko banują a jest bardzo mało hackerów

nie wiem jak na pvpbonsko ale na mypvp można wejść bez blazingpacka ;)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
16 minut temu, Gigoss07 napisał:

nie wiem jak na pvpbonsko ale na mypvp można wejść bez blazingpacka ;)

nie napisałem że na mypvp jest blazingpack ;)

Z miłą chęcią pomogę.

dc.eterniacraft.pl

dcb4f296b85e4dba245861bbfa30655a.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...