Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Szybko Expic Na Poziomach 45-61.

paqus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz postać na około 45lvl i nie masz gdzie expic? Denerwują Cię te tłumy na BO i ciagłe wołania noobów "spot zajęty"? Masz dość ksucia? To poradnik dla Ciebie. Ja też byłem w takiej sytuacji, miałem 45lvl i taki wstręt do BO i w ogole expienia, że na pewien czas w ogole porzuciłem Metina. Na szczęście w porę mi się udało wymyśleć sposób na expienie. No ale do rzeczy:

Wymagania

-w miarę dobre eq (ja zaczynając tak expić miałem około 475 defa z silnym ciałem, nie wiem jak bedą się sprawdzać inne postacie)

-kilka hacków no i brak wstrętu do używania ich :P

-trochę czasu w godzinach nocnych (po 23), bądz w godzinach porannych (6-11)

-bojowiec/militar

Potrzebne programy:

- EasyMetin2, najlepiej w najnowszej wersji

- Mh 8.0 by UnfairGames

Jak expić?

Jeśli już mamy oba potrzebne programy, to jesteśmy gotowi do expienia. Odpalamy EasyMetin2, poźniej MH 8.0. W EasyMetinie odznaczamy opcję autoataku i ustawiamy, żeby bot nie używał żadnych ofensywnych skilli, jedynie skille typu aura, silne, berek, czyli buffy. Zasięg ustawiamy na maksa, i zaznaczymy, zeby zamiast lurowania bot używał moblocka. Przechodzimy do MH 8.0 i tam lekko "poprawiamy" szybkość ataku swojej postaci, ja polecam 1.5, bądz 2.0. Możemy jeszcze poprawić szybkość poruszania się. Po ustawieniu wszystkiego idziemy do v1, wybieramy sobie jakąs komnatę i... odpalamy bota! Moblock przyciąga i blokuje nam pająki a my je bijem, a exp leci w porazajacym jak na ten poziom tempie. Do expienia polecam komnaty w prawym gornym i lewym dolnym rogu Lochu Pająków. Niestety, ze niewiadomych mi przyczyn moblock nie przyciąga szponów, tylko te mniejszcze pajączki i te, które się same rzucają. Jeśli dysponujemy najnowszą wersją EasyMetina to odpalamy jeszcze tak zwaną biała listę, dzięki czemu gdy tylko jakiś inny gracz pojawi się w polu działania bota, to moblock samoczynnie sie wyłaczy i nie zostaniemy złapani na hackowaniu :)

Exp na dalszych poziomach

Istnieje pewien sposób, na bardzo szybki exp na poziomach ponad 60. No ale ma on bardzo dużo wad, na czele z crashem gry co ok. 2 minuty, więc na chwilę obecną jest on pozbawiony sensu. No i można go używać jedynie bardzo poźną nocą. Otóż można sobie stanąć na środku przedostaniej komnaty (ta na lewo od czerwonej komnaty) i właczyć to co w poprzednim sposobie... plus moblock z MH 8.0.. Dzięki temu, że mamy odpalone dwa moblocki (ten z easymetina też musi być odpalony) to zadajemy obrażenia nie tylko ze skilli, ale także z ciosów. Jednak jak już mowiłem, jeśli przez 3 minuty nie wyrzuci nas na pulpit to mamy farta.. Ale exp jest bajeczny, kulke na 61lvl idzie wbić w 10 minut. Ale nie wiem, czy ten mobloch z MH 8.0 nie przyciąga też innych graczy, a jesli tak, to mamy jakieś 80% na bana. Na chwilę obecną więc ten sposób jest nie do użycia, no chyba że ktoś lubi siedzieć do 3 w nocy i ma na tyle szybkiego kompa, ze mu metin się właczy bardzo szybko po crashu, no to wtedy ma exp bajeczny. Innym nie polecam, bo za duże ryzyko jest.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a mi się wydaje ze 475 defa to za mało jak na moblock , no ale cóż . Wogóle po co bojowiec , militar skoro i tak EM2 nie schodzi sam z konia , ogólnie to jest to troche do bani ;)

@edit kiedyś ustawialo sie na koniku atack speed 2 1 hit na 1 i 1 ręczną broń , wtedy expiło sie bajecznie , teraz w mh 8.0 nie ma opcji bicia 1 ręka więc to już nie działa :<

Staram się pomóc ;]

Opublikowano

ten sposub dobry jest lecz ryzyko za Duże kazdy noobek zaraz Napisze ticketa do GM i mamy po koncie jedynie mozna efektownie expic w nocy xD

sygna2ow.jpg

Opublikowano

hah ciekawe ja mam bardzo duży atk jak na mój lV (49) (925-1055 atk ) i zobaczer jak działa ten MOBLOCK w przedost. komnacie xD

@edit

nie dziala ten moblock :( a już kmyślałem że wbije dzis 50 xD

Opublikowano

Lol, po to jest bojowiec, żeby się szybciej ubijało, a wrzucać skille to można samemu przecież, nie pisalem nigdzie, że to bot za was expi. Co do ostatniego posta, to pisałem przecież, że szponów moblock nie przyciąga, ale na poziomie 49, to nawet na tych mniejszych pająkach bardzo dobrze się expi. I w ogole nie piszcie, że 475 defa to za mało jak na moblock, bo mi dobrze szło z taką ilością defa.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

sposób naprawde dobry + leci

troszkę go tylko przerobiłem żeby mi pasowało i jest miodzio

...i tylko Łódzki Widzew !!!

Zbieram (+) :D

Opublikowano

Sposób może być dobry. Widać, że się wysiliłeś także + leci.

Soczes nie chce być nie miły ale mam wrazenie ze wszystkie twoje posty tutaj wygladaja tak samo:

Tut dobry / Sposob dobry . WYsilileś sie. Leci +

ehh klepanie tego samego :)

No ale dobra nie ważne...

a co do tutka fajny :)

Mozna by bylo dac w hackach :D

Ja wyprobuje...

Ale mam pytanie:

Mowiles cos o nowej wersji EasyMetin2 ktora to wylacza.

Mozesz zapodac link do tematu albo cos?

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

No najnowsza wersja od Andrzeja i w niej masz taką opcję, że jeśli w polu działania bota pojawi się jakiś gracz, to samoczynnie się wyłaczy lurownie, a w naszym przypadku moblock.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sposób jest najlepszy już się wypowiadałem ale dodam że ja polecam na 2 monitory w moim przypadku laptop + doczepiony monitor na jednym bot sobie expi a na drugim siedzę w necie i to lubie ^^ i powiem wam tak mam 44 lvl teraz i 503 defa 6,5k hp

na szponach nie polecam ale próbowałem ale na małych dużo lepiej staty na obecną chwile

Ilośc zgoów 2

Ilośc logowań 3

Doświadczenie /h 6,7357

Po 22 minutach :

98k w kasie i 2,5kk expa ^^

Opublikowano

Sposób jest najlepszy już się wypowiadałem ale dodam że ja polecam na 2 monitory w moim przypadku laptop + doczepiony monitor na jednym bot sobie expi a na drugim siedzę w necie i to lubie ^^ i powiem wam tak mam 44 lvl teraz i 503 defa 6,5k hp

na szponach nie polecam ale próbowałem ale na małych dużo lepiej staty na obecną chwile

Ilośc zgoów 2

Ilośc logowań 3

Doświadczenie /h 6,7357

Po 22 minutach :

98k w kasie i 2,5kk expa ^^

wow ja na 50 na szponach mam

Doświadczenie /h 1.2kk ;/

@Topic

bodym ciążko uciągnąć w V1 ;/

Opublikowano

Co do dropu, to polecam kupic rekawice zlodzieja jak sie ma postac 50+, ja tym sposobem dropilem w ciagu 4 godzin 3 bodzie, rózne księgi polimorfii (najczęsciej mistrzowska), mnostwo instrukcji jazdy konnej i bardzo duzo smieci wartych w sumie okolo 3kk, czyli przez te 4 godziny zarobialem okolo 16-17kk.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mozna zarabiac x3

:)

jak?

A więc:

Włączamy metka nr. 1 wlaczamy FB

wlaczamy metka nr 2 wlaczamy FB

wlaczamy metka nr 3 i tam dropimy :)

potrójny zarobek ;)

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Joaquin Phoenix jak się pływać nie umie to się mówi że woda za rzadka :P

Tut jest Bardzo dobry jeżeli potrafi się zrozumieć przekaz autora osobiście po 3 dniach testów mam klika sugesti :)

Ważne jest Wypędzenie szponów ja je biorę na klatę wcześniej wypędzałem do innych komnat ale noobki mi wybijali więc bez efektu wiedź wypędzam je daleko za ścianki :P

MH i Moblock z MH jest nie potrzebne Wystarczy sam EM2 .

I jest Bardzo przydatne ja expiąc średnio 5-6 godzin dziennie przez 3 dni wbiłem od 43 do 51 ^^

Opublikowano

Maciek_enter, trochę źle mnie zrozumiałeś, nie zalecam używania moblocka z MH przy expieniu na poziomach 4x-61, bo to się zwyczajnie nie opłaca. Chodziło mi o to, że jak już słabo exp leci na tych małych pajączkach, to może przejść na szpony, a ich niestety moblock z EM2 nie przyciaga. Ten z MH za to wywala, wiec też sie nie bardzo kalkuluje, no ale to opisywałem w tutku. MH jest przydatne, jak ktoś ma problemy z wybijaniem spota, wtedy poprawiona szybkość ataku nieraz życie ratuje. No, a jak ktoś siedzi na szponach, to poprawienie szybkości ruchu pomaga w lurowaniu :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szkoda tylko ze jak mam wlaczanego moblocka i bije m00by to im dmg nie zadaje ;/ Osobiscie polecam swiatynie. Spoty wolne. w 3 dni wbilem od 52 do 56lv , droplo 6 zbroi na 48 lv , 4 bodzie i z 15 ks poli ;] Srednio dziennie wbijam lv .

star_10.png

Pomogłem .? Daj + .!

Metin2 PL S7 Almanach - 62lv ON - I'm back.

dajplusa.gif

86330748.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi tam się przyda zostawiłem na noc postać na ezotach i dropły mi 2 Ribki :) Może by było więcej ale nie miałem już miejsca i może nie podniósł riba :(

Interesują mnie tylko - :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...