Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem?

KeragosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od około tego roku mam problem pewnej natury w grach, a dokładnie z ping'iem. 
Speedtest wykazuje ping na poziomie 46 gdzie w grach typu CS:GO na tick rate 64 posiadam go aż 80-130.

Nie jest to ping do jakiego przywykłem i nie za dobrze gra mi się na nim, normalnie mam ping w okolicach 70-80 ale jeśli kto kolwiek inny z domu korzysta z internetu nawet w najmniejszym stopniu podskakuje do 100-130...
Pytanko, może to być jakiś wirusik lub coś na boku? Bo nie jest to w miare normalne skoro speedtest pokazuje 46. A może problem z kablem? Jakaś pomoc? Ktoś coś wie? Bo ja już nie daję rady.
Tak wiem 46ms to i tak dużo lecz w moim aktualnym miejscu zamieszkania nie mam co liczyć na lepszy.

Opublikowano

Ping nie jest jednakowy do wszystkich serwerów.
Gdy robisz test na speedtest strona wybiera najbliższy serwer - dla niego ping będzie najmniejszy z możliwych dla Twojego łącza. Serwery jakichkolwiek gier nie będą hostowane najbliżej Ciebie - prawdopodobnie są to Niemcy, Francja etc.

Musisz przywyknąć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...