Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Zainstaluj sterowniki USB dla swojego telefonu z Androidem

2) Pobierz ADB tools (linki niżej)

3) Włącz Opcje dla programistów, a następnie zaznacz opcję Debugowanie USB

4) Podłącz telefon kablem USB do komputera i zaakceptuj okienko, które pojawi się na ekranie mobilnego urządzenia

5) Otwórz Wiersz poleceń w miejscu, w którym wypakowaliście ADB tools

6) Wpisz "adb devices", jeśli pojawi się ID urządzenia, to wszystko do tej pory zostało poprawnie zrobione, jeśli tak się stało, to przejdźmy dalej

7) Teraz do CMD wklep "adb shell"

8) Jeżeli chcesz usunąć daną aplikację wpisz "pm uninstall -k --user 0 <xyz>", gdzie w miejscu "<xyz>" wpisujemy nazwę paczki należącej do aplikacji, którą chcemy usunąć

9) Jeśli pojawił się tekst "Success", to aplikacja została poprawnie usunięta

Sprawdzanie nazwy paczki dla danej aplikacji:

Możemy użyć dowolnej aplikacji, która oferuje tą funkcję, osobiście używałem "Package Name Viewer" od GIJOON. Jeśli nie wiesz do czego służy aplikacja, której chcesz się pozbyć lepiej zostawić ją w telefonie, może okazać się ona niezbędna do działania systemu.

1) Po pobraniu aplikacji otwieramy ją, naszym oczom ukaże się lista aplikacji zainstalowanych na telefonie.

2) Szukamy apkę, której chcemy się pozbyć. Pod jej nazwą znajdziemy tekst w stylu "com.facebook.katana", jest to właśnie nazwa paczki

8aLdHh5.png

Pobierz ADB tools - 

developer.android.com/.../platform-tools.html#download

lub

mediafire.com

Skan paczki ADB tools - virtustotal.com

Package Name Viewer - play.google.com

Rozwiązanie wzięte z reddit.com/r/android

Opublikowano

Jeżeli działa to cie kocham, edytuje posta jak sprawdzę 

Opublikowano

Przeciez sa od tego aplikacje, po co sobie utrudniac zycie??

Opublikowano
8 godzin temu, Freese napisał:

Przeciez sa od tego aplikacje, po co sobie utrudniac zycie??

Potrzebujesz ROOT'a do takich aplikacji i wiąże się to z potrzebą odblokowania bootloader'a, więc gwarancja przepada.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
2 godziny temu, miszkurkam napisał:

Potrzebujesz ROOT'a do takich aplikacji i wiąże się to z potrzebą odblokowania bootloader'a, więc gwarancja przepada.

Z tą gwarancją to tak realnie jest różnie, czasami nawet przy zrootowanym telefonie mogą Ci naprawić telefon w serwisie, dokładnie taką sytuację miałem w Orange. Ale nawet pomijając to, to niektóre aplikacje nie działają, jeśli masz zrootowany telefon, jeśli dobrze pamiętam to chyba Android Pay jest jedną z tego typu apek. 

Opublikowano
46 minut temu, QuarK napisał:

Z tą gwarancją to tak realnie jest różnie, czasami nawet przy zrootowanym telefonie mogą Ci naprawić telefon w serwisie, dokładnie taką sytuację miałem w Orange. Ale nawet pomijając to, to niektóre aplikacje nie działają, jeśli masz zrootowany telefon, jeśli dobrze pamiętam to chyba Android Pay jest jedną z tego typu apek. 

Zależy od serwisu/osoby serwisującej. Może się zdarzyć, że wyślesz dwa razy na gwarancję np. telefon i za pierwszym razem odeślą cię z kwitkiem a za drugim razem naprawią bez problemu. Trzeba jednak pamiętać, że co producent to inne... przepisy? Chyba tak to można nazwać. Otóż np. Xiaomi zezwala na odblokowywanie bootloader'a i nie traci się przez to gwarancji, a w np. Samsung'u jest to zabronione i w chwili odblokowania bootloader'a bramka KNOX przełącza się na 0x1, co jest równoznaczne z utratą gwarancji.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...