Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niszczenie serwera minecraft to przestępstwo?

Querko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie, wyślij  dane osobowe, numer karty kredytowej, podaj numer telefonu do swojej dziewczyny xD Co wy macie kurwa w tych głowach

Opublikowano
2 minuty temu, Peppe napisał:

Pewnie, wyślij  dane osobowe, numer karty kredytowej, podaj numer telefonu do swojej dziewczyny xD Co wy macie kurwa w tych głowach

yyy nic na pewno nie mam zamiaru wysyłać, jednak boje się, że on serio wezmie moje dane od dostawcy internetu i pojdzie z tym na policje

Opublikowano

Jeśli włamanie odbyło się poprzez wykradnięcie danych, może zgłosić to na policję, tylko oni mogą uzyskać taką informację od dostawcy, ale przypuszczam, że tak nie było, bo gdybyś potrafił coś takiego zrobić, nie siedziałbyś teraz obsrany, że policja Cie dojedzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Peppe napisał:

Jeśli włamanie odbyło się poprzez wykradnięcie danych, może zgłosić to na policję, tylko oni mogą uzyskać taką informację od dostawcy, ale przypuszczam, że tak nie było, bo gdybyś potrafił coś takiego zrobić, nie siedziałbyś teraz obsrany, że policja Cie dojedzie.

No nie. Włamanie odbyło się przez /server w bungeecordzie. Wbiłem na konto admina wpisałem na lobby /server survival i cyk jestem dałem sobie * na nick i poszedł grief

• Biter. zmienił(a) tytuł na Niszczenie serwera minecraft to przestępstwo?
Opublikowano

No no, ale z was "hakiery", jak facet od razu wiedział, gdzie e-maila wysłać... Ogólnie sprawa wygląda tak: na upartego może zgłosić to na policje, ale obstawiam, że skoro udało ci się wbić na ten stary jak świat sposób to szkodliwość czynu (pewno jakiś malutki serwerek z 15 graczami) jest tak znikoma, że organom nie będzie się chciało dupy zawracać, aby szukać Twoich danych (ewentualnie potrwa to w ciul długo). Tak więc w naprawdę najgorszym wypadku jedyne co cie czeka to kolegium i grzywna. Nie bądź dupa nie podawaj danych, bo mu to tylko ułatwi ewentualnie zgłoszenie, a tak masz szanse, że machnie ręką i stwierdzi, że szkoda zachodu.     

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Haha ten koles od tak sobie zada danych od Ciebie? Napisz mu, ze korzystales z VPN a po drugie nie masz zielonego pojecia o tym co wypisuje.

Opublikowano

Jeśli gościu ma zarejestrowana działalność/firme i naraziłeś go na stratę pieniędzy etc etc no i oczywiście ziomek legalnie odprowadza podatki jeśli zarabia z tego to śmiało może sprawe wytoczyć. Jak jest to mały serwerek to możesz bawić się dalej.

Opublikowano
2 godziny temu, Pitbull_ napisał:

No no, ale z was "hakiery", jak facet od razu wiedział, gdzie e-maila wysłać... Ogólnie sprawa wygląda tak: na upartego może zgłosić to na policje, ale obstawiam, że skoro udało ci się wbić na ten stary jak świat sposób to szkodliwość czynu (pewno jakiś malutki serwerek z 15 graczami) jest tak znikoma, że organom nie będzie się chciało dupy zawracać, aby szukać Twoich danych (ewentualnie potrwa to w ciul długo). Tak więc w naprawdę najgorszym wypadku jedyne co cie czeka to kolegium i grzywna. Nie bądź dupa nie podawaj danych, bo mu to tylko ułatwi ewentualnie zgłoszenie, a tak masz szanse, że machnie ręką i stwierdzi, że szkoda zachodu.     

Nie podałem xD

2 godziny temu, Etaku napisał:

Haha ten koles od tak sobie zada danych od Ciebie? Napisz mu, ze korzystales z VPN a po drugie nie masz zielonego pojecia o tym co wypisuje.

Spoczko

51 minut temu, kisi napisał:

Jeśli gościu ma zarejestrowana działalność/firme i naraziłeś go na stratę pieniędzy etc etc no i oczywiście ziomek legalnie odprowadza podatki jeśli zarabia z tego to śmiało może sprawe wytoczyć. Jak jest to mały serwerek to możesz bawić się dalej.

Z tego co mi wiadomo to serwer jest na dedyku z lvlupa

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.07.2017 o 12:07, NieetykalnyGP napisał:

Jeśli nie naraziliście serwera na straty finansowe i na spadek jego populacji to nie macie się czym martwic.

Żadn spadek populacji nie ma znaczenia, tak jak pisali wczesniej jesli to taki o sobie serwerek bez firmy i bez odprowadzania podatku to mogą cie w dupe pocałkować 

Opublikowano

Hmmm, serwer jest teoretycznie twój  i ktoś uzyskał do niego dostęp pomimo tego, że nie miał uprawnień np. KK 268 paragraf 1 wprost mówi, że niszczenie danych jest zabronione, dorzucić do tego kk 267, o nieuorawnionyn dostępie do informacji. Wygrasz sprawę, jeżeli nie istnieje ryzyko odrzucenia z powodu niskiej szkodliwości społecznej (myślę że jeżeli ma 400 graczy +, nie będzie takiego problemu)

Opublikowano

Zamykam temat na prośbę autora.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...