Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przestać cały czas przegrywać mecze w cs go i wrócić do rangi?

Nightday96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. (Zapewne ktoś pomyśli że temat płacz ale niech myśli co chce). Ostatnim czasem spadłem z MG1 do G3 przegrywając co najmniej 12 meczy pod rząd. Grałem wcześniej z dobrymi osobami nie zamykając (średnio 20-25 fragów), ale z dnia na dzień nagle albo nie chcą ze mną grać albo z nieznanego mi powodu albo bo wbili już MG2/E a z goldem już nie bardzo albo przestali grać, więc zacząłem grać z osobami na publicznych poczekalniach, jeszcze kiedyś się to udawało i dało się wygrywać ale obecnie nie bardzo. Jak nie trafią się trolle co grać nie potrafią zrobią 2 fragi z glocka mając dużo pieniędzy i wyciągają nóż jak są ostrzeliwani przez przeciwnika i wychodzą sobie po 8 przegranych (Jeżeli twoja odp. brzmi to wyrzućcie go to niestety nie bardzo trolle grają razem i kolega zawsze da F2) to trafią się tacy którzy nie rozumieją, że w T trzeba się trzymać razem - 2 chodzi na jeden bs a reszta sobie po mapie sobie chodzi za czym? Mimo iż było powiedziane, że idziemy na A/B. Po czym po 20 sekundach zwykle padają nie dając jak zawsze żadnych informacji. Zostaje nas 3 na 5 po czym przegrywamy rundę. 

Pewnie mi teraz powiecie poszukaj teamu lub ludzi do gry. No fakt jak tak zrobię tak to odezwie się jedna osoba chcąca zagrać turnieja w trakcie gry gra słabo bo wydaje się jej, że będzie kerowana albo ktoś po samym fakcie, że przegra a natrzaska dużo fragów to już nie chce więcej grać. A tak poza tym jak patrze na wszelkie ogłoszenia szukania osób to tylko widzę sam przedział MGE/DMG-LEM.  

Opublikowano

"to trafią się tacy którzy nie rozumieją, że w T trzeba się trzymać razem - 2 chodzi na jeden bs a reszta sobie po mapie sobie chodzi za czym?" Przecież to nieprawda, tzn. na randomach może i jest w tym trochę racji. Ale raczej w tym, że się nie posłuchają i po zabiciu przeciwników będą nadal się czaić na innym BSie, zamiast robić np. plecy, albo poczekać aż reszta przyjdzie zaplantować na ten pomyślnie zajęty.

A jak wyjść z rangi to nikt Ci jakieś magicznej taktyki nie wymyśli, musisz zrobić to co napisałeś - znaleźć ludzi do gry, zresztą na solo też wyjdziesz. Tylko, że w goldach jest najwięcej trolli, to jest Twój problem. Ja gram solo to już spadłem z DMG to MG2, ale gdy znajdę kogoś do gry to najczęściej mecze wygrywam. I najlepiej gdyby to była cała piątka, bo wtedy masz pewność, że nie pojawi się jakiś random z innym pomysłem na grę.

Ja na przykład na solo mam tak, że jeżeli team jest dobry to wykręcam do ~35 fragów, jeżeli cała drużyna gra dobrze to statystyki są po równo i każdy mniej więcej ma te 20 killi. Jeżeli zaś jest zła to dostaje niezłego wkurwu i totalnie mi nie idzie xD.

Opublikowano
4 minuty temu, WalecznyChomik napisał:

"to trafią się tacy którzy nie rozumieją, że w T trzeba się trzymać razem - 2 chodzi na jeden bs a reszta sobie po mapie sobie chodzi za czym?" Przecież to nieprawda, tzn. na randomach może i jest w tym trochę racji. Ale raczej w tym, że się nie posłuchają i po zabiciu przeciwników będą nadal się czaić na innym BSie, zamiast robić np. plecy, albo poczekać aż reszta przyjdzie zaplantować na ten pomyślnie zajęty.

A jak wyjść z rangi to nikt Ci jakieś magicznej taktyki nie wymyśli, musisz zrobić to co napisałeś - znaleźć ludzi do gry, zresztą na solo też wyjdziesz. Tylko, że w goldach jest najwięcej trolli, to jest Twój problem. Ja gram solo to już spadłem z DMG to MG2, ale gdy znajdę kogoś do gry to najczęściej mecze wygrywam. I najlepiej gdyby to była cała piątka, bo wtedy masz pewność, że nie pojawi się jakiś random z innym pomysłem na grę.

Ja na przykład na solo mam tak, że jeżeli team jest dobry to wykręcam do ~35 fragów, jeżeli cała drużyna gra dobrze to statystyki są po równo i każdy mniej więcej ma te 20 killi. Jeżeli zaś jest zła to dostaje niezłego wkurwu i totalnie mi nie idzie xD.

Ale problem w tym, że jak sami pójdą to zawsze padają i jeszcze ani razu nie ugrali bo np. Pójdzie sam B i tam wejdzie a tam 2 wyczekujących go dojedzie i zostaje nas 4. Wiesz może gdzie najlepiej szukać ? Na forum 0 odzewu. Na grupach steam po jednej osobie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Nightday96 napisał:

Ale problem w tym, że jak sami pójdą to zawsze padają i jeszcze ani razu nie ugrali bo np. Pójdzie sam B i tam wejdzie a tam 2 wyczekujących go dojedzie i zostaje nas 4. Wiesz może gdzie najlepiej szukać ? Na forum 0 odzewu. Na grupach steam po jednej osobie. 

Z szukaniem osób to jest akurat trudna sprawa, ja sam nie mam jakiegoś teamu, wchodzę w solo, albo gram ze znajomymi z byłej klasy (g3-mg1), albo wchodzę do tych poczekalni. Tam też można znaleźć kompetentne i sympatyczne osoby, tylko trzeba uważać. Sprawdzić czy nie napisze na starcie 'wypierdalaj', przywitać się, jak nie odpisze to najczęściej jest to jakiś palant i wtedy polecam wyjść. Niestety uważam aby grać w tę grę na wyższym poziomie należy mieć też trochę w głowie, bo skill to jedno, a myślenie to drugie. Sam często chodzę w pojedynkę na jakiś BS, ale najczęściej pomyślnie, bo nie idę tam na pizdę, czekam na jakiś krok, poznanie lokalizacji przeciwników. Jak drużyna jest dobra to w cztery osoby zajmą bombsite na spokojnie, a ta piąta wejdzie w odpowiednim czasie na plecy i zgarnie od 1 do 2 fragów. Do znalezienia czwórki osób, które są w miarę dobre (skill to jeszcze da się polepszyć) i kompetentne (to jest wrodzone) potrzeba masę szczęścia. Chcesz to możemy coś razem pograć czasem, może ktoś się napotka przy okazji.

Opublikowano

naucz sie grac to jest jedyna rada na takich rangach sie gierki samemu wygrywa chodzisz solo i zabijasz nic trudnego a team w niczym zapewne nie pomoze bo go pewnie nie znajdziesz skleisz 5 typow z allplaya te mge rangi i po chwili albo oni odejdą albo ty odejdziesz bo ktos nie bedzie strzelal dobrze xD

Opublikowano

Wlasciwie to jest zalenie sie, wiec nikt nie mysli, to jednak. Rangi niskie pomijajac smurfy (ktorych co mecz nie ma), to nie bedzie jakos ciezko, troche DM, TRZEBA MYSLEC, na takich rangach nawet nie trzeba umiec strzelac, latwo mozna zrobic przeciwnikow, tak ze ten, w koncu zacznie wchodzic i tyle.

Ja nie rozumiem jak mozna byc slabym ogolnie w te gre, zeby siedziec w tych rangach, wystarczy serio myslec, tym da sie wygrywac, no chyba ze masz 200h w grze to jeszcze ok. Wiesz nie ma co sie przejmowac ranga, kalach a gold to tak na prawde to samo, dopiero lem/sup/ge (to nie sa tez krolowie swiata jak ci sie pewnie wydaje) czym sie roznia od kalacha i goldow. 

tldr, graj nie marudz i jeszcze raz graj

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Takie są uroki grania solo. Jeżeli nadal masz potrzebujesz pomocy, to polecam rozważyć opcję z bannera niżej :)

Rankboosting (Sygnatura).png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...