Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlotSquared jak stworzyć własny szablon dróg?

MXewart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kumam, co jest napisane w Adding Road Schematics (na samym dole) Link do opisu na temat wysokości przy użyciu schematu do dróg aby cały świat wypełnić w PlotSquared. Angielski aktualnie mam słaby, tłumacz jakoś tam przetłumaczył to : The height option, if specified, changes the amount of air to paste above the schematic, komenda do tego opisu : /plot regenallroads <world> [height]. Jak by droga była płaska w sensie nie byłoby jakiś tam bloków w górę to nie musze wpisać wysokości? A jak np jak mam stok bloków w górę i najwyższa wysokość zatrzymuje się na ostatnim bloku to wtedy musze wpisać wysokość? Jakoś próbuje to rozkminić ale nie jestem pewny, co do tego. Jak stworzę już świat, to mam wokół obojętnej działki zbudować drogę, w sensie nie w działce a wokół działki i potem lecieć z instrukcji?

Opublikowano

1. Wybierz sobie byle jaką działkę

2. Wybuduj w koło niej drogę

3. Wejdź na tą działkę I wpisz /plot createroadschematic

4. Wpisz /plot regenallroads ŚWIAT - nie musisz wpiswać wysokoci.

Opublikowano

@Wjiczek

Niestety po wypełnieniu wokół swojej działki blokiem złota i zapisaniu schematu i wpisaniu w konsoli, jak serwer był pusty /plot regenallroads schemat się wgrał ale jest nie kompletny co widać na zamieszczonym zrzucie ekranu. Jak to mogę naprawić? Używam PaperSpigot latest. Wersja PlotSquared - najnowsza

Widziałem na różnych serwerach, że drogi są ,,powiększone'' że szerokość jest większa niż w domyślnej drodze w świecie, jak mogę poszerzyć drogę, aby nie naruszyć działek?

2017-07-23 (2).png

Jak mogę zrobić szablon dróg ? 

Opublikowano

Niektóre drogi, które były już na wygenerowanych chunkach się bugują - musisz po tych popsutych działkach polatać I wpisywać /plot debugroadregen. Poszerzyć działek nie da już rady, musisz stworzyć nowy świat.

Opublikowano

@Wjiczek 

Wiem jak ustawić wielkość działki, ale mi chodzi o to aby szerokość drogi zrobić większą :> 

• Biter. zmienił(a) tytuł na PlotSquared jak stworzyć własny szablon dróg?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...