Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nwm czy takie pytanie pojawiło się na forum, ale się spytam. Chodzi mi dokładnie o VPS, wiem, że jak mam już wykupionego VPS to mogę dzięki niemu zrobić serwer Ts,www i mc. I o to mi najbardziej chodzi czy istnieje opcja czy dałoby rade stworzyć 2 oddzielne serwery (mc) i połączyć je serwerem bungeecorda? Na tym samym VPS. A jak by można to jeszcze jak? Ktoś się zna na VPS, i może to już kiedyś próbował zrobić, mi samemu wydaje się, że można zrobić takie coś ale wole się upewnić. 

Opublikowano

Tak, mozna postawic 2 serwery mc na jednym VPSie. Co do BungeeCorda to tez serwer wiec postawic mozna wszystko na jednej maszynie wirtualnej.

Opublikowano

Oczywiście że tak :D Wystarczy że zmienisz porty i wszystko skonfigurujesz i będzie działało :)

­

• Biter. zmienił(a) tytuł na Pytanie o vps
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Da radę, poczytaj sobie o screen na linuxie, możesz uruchomić kilka serwerów jednocześnie i swobodnie się między nimi przełączać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...