Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką wersje się opłaca?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.12 Jeżeli chcesz robić na innej to z góry sobie odpuść.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Oczywiście, że na 1.12. Robienie serwera na niższej wersji jest bez sensu I nie ma prawa bytu, mojang powinien w ogóle zablokować te starocie typu 1.7 czy 1.8 :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Wjiczek napisał:

Oczywiście, że na 1.12. Robienie serwera na niższej wersji jest bez sensu I nie ma prawa bytu, mojang powinien w ogóle zablokować te starocie typu 1.7 czy 1.8 :D

why? craftcore, mchc = 1.8.8, i podtrzymują wciąż 2k graczy.

@topic

1.8.8/1.12

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano

Era 1.7.x dobiega końca, nowa hype jest na wersje 1.8.8 największa ilość osób gra własnie na tej wersji dla tego też polecam ci zrobić serwer na 1.8.8 :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak na serio? 1.7-1.8. Czym nowsze silniki CraftBukkit/Spigot/PaperSpigot, tym więcej problemów. Uwierz mi. Co prawda na 1.12 jest masa fajnych rzeczy (poza pvp) ale to nadal na 1.7-1.8 gra najwięcej graczy. Pozdrawiam.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

1.12

Jak masz dobry pomysł i $ na realizację to możesz zostać największym serwerem dostępnym na te wersje.

Opublikowano
49 minut temu, Givenchex napisał:

Tak na serio? 1.7-1.8. Czym nowsze silniki CraftBukkit/Spigot/PaperSpigot, tym więcej problemów. Uwierz mi. Co prawda na 1.12 jest masa fajnych rzeczy (poza pvp) ale to nadal na 1.7-1.8 gra najwięcej graczy. Pozdrawiam.

Twoja teza jest błędna, większość ludzi na forum może ją obalić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Givenchex napisał:

Ale przecież to stare wersje nie są wspierane przez Spigota, mają masę luk, crasherów itd. Najnowsza wersja daje gwarancje wsparcia, jak coś się sypie, to wystarczy napisać na ircu, na Githuba wrzucić poprawkę i będzie naprawione. Na 1.7 już nikt nie gra odkąd serwery z BlazingPacka przeniosły się na 1.8.8. Zresztą 1.7 to była najbardziej irytująca wersja, cały protokół sieciowy był zjebany przez Mojang.

Serwer najlepiej robić na wersji najnowszej - to oczywiste. Można zaproponować najświeższe rozwiązania, stabilną rozgrywkę. Chyba, że jakiś tryb dla podludzi w stylu easyhc, to wtedy pod paczkę się to chyba robi.

5465845486.png

Opublikowano

Era 1.8.8 jeszcze trochę potrwa więc ta wersja :D

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Jeśli chcesz robić serwer nastawiony na ilość graczy i na kase to 1.8.x. Ale jeżeli chcesz zrobić coś innego, oryginalnego (czyli nie kolejne EasyHC albo MegaDrop) to zdecydowanie 1.12.1 z ciągłymi aktualizacjami do najnowszych wersji :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...