Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy silnik bukkit latest obsługuje GUI w pluginach?

MXewart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na silniku bukkit latest pluginy posiadające GUI, na przykład friends (link do oryginalnego pluginu na stronie spigot) po wpisaniu komendy /friends otwiera GUI, niby wszystko ok, ale tutaj pojawia się problem, otóż po kliknięciu w dany przedmiot który powinien wywołać komendę zwrotną tego nie robi, traktuje każdy przedmiot w GUI w pluginach jak by to była skrzynia, można przestawiać oraz podbierać przedmioty i mieć je do swojej dyspozycji.

Sprawdzałem kilka pluginów z osobna, z konfiguracją domyślną przez autorów i dalej to samo.

Załączone zrzuty ekranu pokazują otwarte GUI w pluginie friends - pierwszy zrzut pokazuje jak to GUI powinno cały czas wyglądać, po najechaniu na dany przedmiot i po kliknięciu powinno wywołać komendę, na drugim zrzucie widać że można ruszać przedmioty na lewo i na prawo (po wyjściu z gui i ponownego włączenia pokazuje GUI z pierwszego zrzutu) na trzecim zrzucie wziąłem przedmiot z GUI z pluginu, na czwartym zrzucie nawet po kliknięciu prawym bądź lewym przyciskiem mając w ręce przedmiot nie uruchamia się komenda, jedynie przedmiot jest opisany i można z niego korzystać jak normalny w grze.

Czego to może być wina? Jak mogę rozwiązać ten problem?

Bardzo dziękuje za zainteresowanie się tematem oraz jego przeczytaniem.

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

2017-07-20 (5).png

2017-07-20 (7).png

2017-07-20 (8).png

2017-07-20 (9).png

Opublikowano

Bukkit latest to jest przepraszam co? Bo to co ja znam jako bukkit-latest umarło dawno dawno temu. Podaj logi i używaj najnowszego buildu Spigota.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Bardzo dziękuje za zainteresowanie się tematem, Twój plugin kiedyś używałem :) Pobierałem silnik ze strony i pisało bukkit latest i bukkit 1.12 niestety strony nie pamiętam, wybrałem latest. Aktualnie pracuje nad serwerem więc jest na moim laptopie, chciałbym wgrać PaperSpigot, ale nie wiem jak wygląda start.bat dla tego silnika :/ Co do zrzutu konsoli na pierwszym zdjęciu moment zainstolowania pluginu (error 1), na drugim zrzucie po wejściu na gui i kliknięciu raz w przedmiot wywołuje się to i po od kliknięciu danego przedmiotu (error 2). Życzę Ci miłego dnia :) 

2017-07-20 (10).png

2017-07-20 (11).png

Opublikowano

@up aby wgrać silnik paperspigot nic nie musisz budować, tak jak w przypadku spigot'a

po prostu pobierasz silnik paperspigot ( paperclip.jar ), o stąd

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

wrzucasz, zmieniasz nazwę silnika w skrypcie startowym na nazwę silnika paperspigot lub nazwę silnika paperspigot ( paperclip.jar ) na nazwę poprzedniego silnika i odpalasz

wszystko powinno działać.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@macjoker007 możesz nie namawiać do używania binarek? Wiesz jak to jest z dystrybucją NMS, wiesz dlaczego powstało BuildTools i Spigot, czyż nie?

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Silnik BUKKIT nie ma getClickedInventory. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi! Problem został rozwiązany. Pozdrawiam i życzę przyjemnej rozgrywki w minecrafta ;) 

Opublikowano

Bukkit to API i owszem ma getClickedInventory. Po prostu nie ściągaj implementacji spod ciemnej gwiazdy i nie będziesz miał problemów.

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...