Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

Matis55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić komputer do ~1000zł, chodzi mi żeby kosztował jak najmniej i zwracam się do was z prośbą o doradzenie czy lepiej było by kupić kartę za 300 zł czy może użyć mojej starej (Bliss 9600GT 1GB). Dziękuje za pomoc!

Budżet jaki posiadam to 1000zł, zestaw mam zamiar kupić za miesiąc,moja obecna "maszyna" posiada:

Intel Pentium D 840

3Gb Ramu DDR2

Karta graficzna Bliss 9600GT Golden Sample

Zasilacz Modecom 500W

Płyta główna Biostar LGA 775

Dysk Seagate 160GB

Komputer ma słuzyć do wszystkiego (czyli od internetu po wymagające gry). Nie w koszyku nie mają sie znajdować jakie kolwiek peryferia tylko same podzespoły. Nie systemu nie poytzebuję. Nie znam sie za bardzo na podkręcaniu podzespołów więc raczej nie. Chciałbym żeby komputer miał te 8Gb ramu i to tyle. Tak części mogą być używane.

Tutaj koszyk jaki udało mi się złożyć: http://www.morele.net/inventory/info/VnOdO5/

Opublikowano

Wypełnij wzór:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
9 godzin temu, miszkurkam napisał:

Wypełnij wzór:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

Temat zaktualizowany ;) Pozdrawiam

Opublikowano

procka intela 3 generacji bym nie bral, dlaczego? bo to glut i nie wroze dobrych temperatur, zwlaszcza jak to stary glut.. lepiej kupic 2 generacje (2400,2500) wydajnosciowo 10% gorszy ale za to lutowany i masz jak w banku ze nie bedzie problemow z temperaturami.

gtxa 580 nie bierz bo to trup, za tyle masz R7 260X 2gb / 750 Ti 2gb wydajnosciowo porownywalne ale za to wiecej pamieci i nowsze.

i zasilacz chyba planujesz wymienic?

Opublikowano

Lepiej brać tę kartę- http://allegro.pl/asus-radeon-r9-270x-2gb-i6902402967.html

Tylko jest jeden dzień do zakończenia aukcji. Jeżeli możesz dołożyć te 50zł to- http://allegro.pl/gigabyte-amd-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-polecam-i6898007261.html

Lepsza od GTX 750Ti. I to już znacząco.

i5 2500k jest wersją do podkręcania, tego procesora nie podkręcisz na tej płycie, ale jak sam pisałeś to nie masz zamiaru tego robić. Możesz go wziąć, ale nie podkręcaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...