Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy PC

Meliar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko mówiąc. Studiuje informatykę, pracuję w IT przy administracji serwerów. Od dłuższego czasu nie przeglądałem rynku, i nie orientuję się jakie są możliwości PC'tów więc proszę o pomoc.

Jaki posiadasz budżet na kupno?
3k + ? W zasadzie prosił bym o specyfikacje i dla 3k i dla wyższej ceny (4-4.5) jeżeli będzie to miało znaczenie względem moich wymagań.

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?
1-3 miesiące. Może 6. Nie śpieszy mi się, i jest to mocno zależne od tego ile wytrzyma obecny laptop.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Laptop MSI GP 60 2PF Leopard Pro. 
Procek: IC i5-4210H 2.90Ghz
Karta: Nvidia GeForce GTX 850M
RAM: 2 x Kingston DDR3 4GB

Do czego ma służyć komputer?
1) Programowanie, stawianie wirtualek, obsługa narzędzi do przeglądania baz danych.
2) Obsługa monitora, TV, i Projektora na raz (TV + Projektor prawdopodobnie bedą na switchu HDMI).
3) Gry typu: DOTA 2, RocketLeague, Overwatch.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Nie.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Nie.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Może. Nigdy tego nie robiłem, bo nie miałem sprzętu na którym bym mógł zadziałać ale nie wykluczam takiej możliwości.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Minimum 2 wyjścia video. Najlepiej 3, ale czy jest sens brać 2 karty graficzne, lub bulić nie wiadomo ile za taką która ma 3 wejścia co można rozwiązać switchem?
Procesory tylko Intel.
Karty graficzne tylko Nvidia.

Czy części mogą być używane?
Obojętne. Jeżeli będą działać i będą mieć gwarancje to tak.
Opublikowano
13 godzin temu, Meliar napisał:

1-3 miesiące. Może 6. Nie śpieszy mi się, i jest to mocno zależne od tego ile wytrzyma obecny laptop

Dlatego zgłoś się maksymalnie tydzień przed zakupem. Składanie zestawu na miesiąc czy nawet pół roku wcześniej jest totalnie bezsensowne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...