Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ShadowBan Jak go uniknąć???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od ostatniej aktualizacji Niantic wprowadził znaczące zmiany w grze a także nowe zabezpieczenia. Pojawiły się nowe gymy, poki złapane nieuczciwie zostały oznaczone  specjalną kreską i są nieprzydatne itp itd.  Zauważyłem że all moje konta przestały łapać takie pokemony jak Dragonite Snorlax czy Lapras. Dla porównania nowo założone konta 1 lv jeszcze łapie a potem all dostają niewidzialną blokadę i zostaje sam syf typu spinaraki, ledyby i reszta śmieci. TZW SHADOWBAN czyli ban na lepsze pokemony. Dodam że nie jestem laikiem i próbowałem testować już chyba all programy, boty, snajpy itp. Wielokrotnie zmieniałem ip, dostałem setki banów i bez rezultatu. Czy jest jakiś sposób żeby uniknąć shadowbana poza uczciwą grą i rajdom na których można złapać ciekawe poki ale najpierw trzeba mieć czym je pokonać? Jest ktoś ogarnięty?

Opublikowano

Z tego co jest mi wiadomo, na tą chwilę używając programu komputerowego nie ma opcji uniknięcia bana - nawet po godzinie używania na moje (na szczęście testowe) konto został nałożony shadowban. Polecam korzystać z FlyGPS na telefonie - możesz z jego pomocą złapać ciekawe pokemony, a shadowbana nie dostaniesz.

@piotrekmiNa moim HTC wystarczyło po prostu zainstalować aplikację, zezwolić w ustawieniach na pozorowanie lokalizacji (lub coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie) i tyle. Z instrukcji nie korzystałam więc niestety nie pomogę w tej materii.

Opublikowano
23 godziny temu, Aive napisał:

Z tego co jest mi wiadomo, na tą chwilę używając programu komputerowego nie ma opcji uniknięcia bana - nawet po godzinie używania na moje (na szczęście testowe) konto został nałożony shadowban. Polecam korzystać z FlyGPS na telefonie - możesz z jego pomocą złapać ciekawe pokemony, a shadowbana nie dostaniesz.

Dasz jakieś info jak zrobić aby działał FlyGps ?

Jeśli masz link do jakiejs instrukcji to bardzo bym prosił :)

Opublikowano

znalazłem pewne info na redicie

According to Rocket Map:
1. New accounts work for 60 to 140 hours (depending on configuration).
2. Blinded accounts can get un-blinded after 6 to 10 days.
3. Reusing un-blinded accounts in any 3rd party app (including RM) will get them
blinded again faster than before (sometimes in just a few hours)
.4. If you buy accounts to scan, do so at your own risk. These have often been getting
blinded in a matter of a few hours (~4h), most likely because they had already
been flagged before.
5. Once flagged, the blinding is inevitable.
6. All 3rd party apps/scanners are affected in the exact same manner.

może wystarczy odczekać te 140h? Może ze starymi kontami tak działa jak z nowymi? kto wie

Opublikowano
Dnia 19.07.2017 o 19:51, Aive napisał:

@piotrekmiNa moim HTC wystarczyło po prostu zainstalować aplikację, zezwolić w ustawieniach na pozorowanie lokalizacji (lub coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie) i tyle. Z instrukcji nie korzystałam więc niestety nie pomogę w tej materii.

Tak myślałem bo na moje all konta też dostałem.  Lipna sprawa sprawdzę jeszcze inaczej, wbije powiedzmy 20lv na legalu i będę tylko snajpił good poki po kilka dziennie zobaczymy. Szkoda bo widze w rajdach poijawiły się legendarne poki pograło by się... Co do fly gps to mam androida 5 i nic nie działa musiałbym wgrywać 6.  Jakby ktoś miał namiary na coś co działa na 5 będę wdzięczny chociaż przeszukałem już całego neta i nic :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...