-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Addhade
Addhade
Witam społeczność, prowadzę pewne forum internetowe korzystając ze skryptu phpBB.
Chciałbym wprowadzić funkcję znaną mi przykładowo z forum PGbota (od PokemonGo), która umożliwia użytkownikom wykupywanie rang dostępnych na forum za dotacje w określonej kwocie. W zasadzie to potrzebuję tylko jednej, ponieważ chcę aby osoby z rangą miały dostęp do pewnych folderów, a reszta nie. I teraz druga ważna rzecz. Chciałbym aby ilość pobrań była ograniczona na jedno konto, aby ograniczyć pewne zachowania takie jak wspólne konto wielu użytkowników. Chyba że macie inny pomysł jak wpłynąć na ograniczenie tego to śmiało piszcie.
I teraz kwestia pytań. Da się coś takiego wprowadzić korzystając ze skryptu phpBB? Jeśli nie, to w jakim języku należałoby postawić forum? Chociaż to prowadzi do przebudowy wszystkiego, ale jeśli nie ma innej możliwości to oczywiście wchodzi to w grę.
Proszę o odpowiedź kogoś ogarniętego w tym temacie, bo wydaje mi się że to nie jest takie trudne, jako iż ustawienie dotacji samo w sobie jest proste patrząc na streamy na twitchu, jednak strona internetowa to dla mnie dość nowa zabawka i jeszcze jej nie ogarniam do końca
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.