Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do starego PC

scharkowatyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, cześć. Mam prośbę do was. A mianowicie żebyście doradzili mi jaką kartę graficzną kupić.
Mój komputer to:
CPU: Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz
GPU: ATI AX550
RAM: 2GB

PSU: no-name 400W

Mój budżet to 60-70zł. Potrzebowałbym jej do starszych gier i do CS:GO.

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

powiem tak - tutaj grafika niewiele da, ten c2d to juz syf i do tego masz zdecydowanie za malo ramu... zastanow sie czy jest sens inwestowac w tak stary sprzet z zasilaczem noname?

zeby nie bylo ze spam to tutaj jest GTS 450 1gb ddr5 (w starszych grach i cs daje rade na low ale przy twoim procesorze i ramie nie ma szans na dobre wspolgranie) http://allegro.pl/gts-450-palit-karta-graficzna-512mb-ddr5-128-bit-i6887541143.html

GTS 450 to TDP 105W, twoj zasilacz na bank nie ma nawet wtyczki 6 pinowej do karty, ale dalem propozycje.

Opublikowano

ale i tak masz za malo ramu.. nie wiem w jakie starsze gry grasz ale do csa minimum to 4.. na 2 gb to ledwo sie gra włącza...

tylko ze ten GTS 450 watpie ze odpali na twoim zasilaczu, bo jak pisales no-name wiec podejrzewam ze na 99% nie ma 6pinowej wtyczki.. bys musial go wymienic na jakiegos chiefteca gps 400aa-101a, albo na jakiegos fortrona 350-400w z wtyczka 6pin. koszt to ok. 30-50zł.

Opublikowano

przeciez napisalem xD

@scharkowatyy nie wazne ze win xp.. 2 GB to i tak za malo, sam steam bierze z 300-400 mb i troche system wiec zostaje pewnie ponizej 1,5 GB... to jest zdecydowanie za MALO.

tylko jak ci wystarczy te 30-40 fps to bedzie tak jak chcesz, ale musisz wymienic zasilacz.

• miszkurkam zmienił(a) tytuł na Karta graficzna do starego PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...