Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 jaki model kupić

danielp94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę kupić PS3 by zagrać w exclusivy, jaki model byście polecali? 

- CECH-2504B (używany)

- CECH-3004B (używany)

- czy najnowszego super slima (nowy)

Chcę by konsola pochodziła jak najdłużej, te 2 modele są najlepsze, aczkolwiek super slim jest nowy nie śmigamy, jeszcze z pełną gwarancją. Który model byście polecili? Proszę nie polecać PS4 gdyż te kupie za jakieś 8 miesięcy a nie ma kompatybilności wstecznej. 

Pozdrawiam

Opublikowano

A będziesz chciał przerabiać? Jak nie to bierz Super Slim'a.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
32 minuty temu, miszkurkam napisał:

A będziesz chciał przerabiać? Jak nie to bierz Super Slim'a.

Konsol nigdy nie przerabiam, lepiej mieć oryginalne gry, no i bana można by wyrwać. 

Opublikowano
28 minut temu, danielp94 napisał:

Konsol nigdy nie przerabiam, lepiej mieć oryginalne gry, no i bana można by wyrwać. 

No nie wiem. Nie chcę mi wypisywać wszystkich zalet przerobionego PS3. 

W takim razie - tak jak pisałem - bierz Super Slim. Najnowsza, a jak na gwarancji to myślę, że jeszcze długo ci posłuży.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
3 godziny temu, miszkurkam napisał:

No nie wiem. Nie chcę mi wypisywać wszystkich zalet przerobionego PS3. 

W takim razie - tak jak pisałem - bierz Super Slim. Najnowsza, a jak na gwarancji to myślę, że jeszcze długo ci posłuży.

To że przerobiona ma zalety to wiem, sam mam przerobione psp. Aczkolwiek do przerobionej ps3, kupiłbym po prostu osobną ps3.

Opublikowano

Ja bym Super Slima sobie odpuścił, może i ten model jest najmniejszy i pobiera najmniej prądu, ale za to pracuje najgłośniej i jest podatny na uszkodzenia klapki odsłaniającej laser. Poszedł bym w coś z ostatniej serii Slimów, a skoro nie chcesz przerabiać, to najlepiej coś z serii CECH-30xxB.

819531478353821175209.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, tripipi napisał:

Ja bym Super Slima sobie odpuścił, może i ten model jest najmniejszy i pobiera najmniej prądu, ale za to pracuje najgłośniej i jest podatny na uszkodzenia klapki odsłaniającej laser. Poszedł bym w coś z ostatniej serii Slimów, a skoro nie chcesz przerabiać, to najlepiej coś z serii CECH-30xxB.

Niby fakt, ale gwarancja to gwarancja. Jak się uszkodzi coś to wysyłasz i masz gdzieś wszystko, a jak ci padnie coś w "Slimce" to będzie lipa, bo będziesz musiał jeździć po serwisach i wydawać dodatkowe pieniądze.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

No niby tak, ale zauważ, że kolega bierze pod uwagę używany model, czyli gwarancja nie jest priorytetem, a nawet jeśli, to w pierwszej kolejności bym szukał jakiś sklep naziemny czy internetowy, który ma jeszcze na stanie nowy egzemplarz Slima (wiadomo, że Slim jest droższy od SS, ale to sprawdzony mało awaryjny model). Też z góry nie można zakładać, że coś padnie. Owszem nie twierdzę, że w ciągu roku nie można "zajechać" konsoli, ale to trzeba być albo jakimś hardkorowym graczem, który gra po XX godzin dziennie gdzie konsola się najzwyczajniej przegrzewa, albo jakimś flejtuchem, który totalnie nie dba o swój sprzęt. Można też oczywiście trafić na jakiś feralny model, ale zdarza się to naprawdę bardzo rzadko. Prędzej bym stwierdził, że sprzęt się uszkodził podczas transportu niż wyszedł taki z fabryki.

819531478353821175209.gif

Opublikowano
11 godzin temu, tripipi napisał:

A czemu CECH-30xxB a nie CECH-25xxB? Przecież CECH-30xxB ma mniejszy wiatrak i brak diod, ma co prawda mniejsze zużycie prądu. Jest to właśnie coś co chciałbym wiedzieć najbardziej, czemu pomimo tego tylu ludzi go poleca ponad tego drugiego. 

Jeśli chodzi o ewentualne zepsucie konsoli to jestem informatykiem i  takie ps2 umiem sam naprawić, z ps3 jednak nie próbowałem. Aczkolwiek najlepiej to by się w ogóle nie zepsuło.

Opublikowano

Witam. Sam posiadam model SS (patrz sygnaturka). Konsolę mam ok. 2.5 roku, i nadal nie mam z nią żadnych problemów zarówno jeśli chodzi o klapkę, jak i o kulturę pracy, bo moja jest naprawdę cicha, przy czym nie czyszczę jej jakoś specjalnie często (+/- raz na miesiąc). Nigdy nie miałem Slima, także o nim się nie wypowiem. Dodam, że konsolę kupiłem jako używaną.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...