Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie ilości RAM w Minecraft

mieciu1262

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie !!!

Na starcie chciałbym poinformować że jeśli temat jest założony w złym dziale prosze admina o przeniesienie go do odpowiedniego :)

Mój problem jest taki iż chce sobie zwiększyć ilość ram przeznaczoną dla minecraft narazie używam standartowych ustawień 1gb ram a pamięci podręcznej 128m . Problem się pojawia wtedy kiedy chce sobie zwiększyć te ramy . Wyskakuje mi taki komunikat jak na zdjęciu i tyle :/ . Dodam że mam jave 1.8 . Dodam jeszcze iż mój sprzęt to grafika asus strix 6gb gtx 1060 procesor i5 6600k płyta główna msi m170 Pro-A i 8gb ram ddr4 2500mh coś w tych okolicach 

Zrzut ekranu (33).png

Opublikowano

Już ci wszystko tłumacze. Miałem długo ten sam problem i zeszło mi chwile aby to rozgryźć  aż w końcu znalazłem na zagranicznym forum post że taki błąd pokazuje ci się ponieważ posiadasz javę 32 bitową obsługującą max 1,5GB ramu jedynym sposobem na zwiększenie ramu dla mc jest zainstalowanie javy 64 bitowej

Ja aktualnie używam tej: 
http://javadl.oracle.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=220315_d54c1d3a095b4ff2b6607d096fa80163

Mam nadzieję że to ci pomogło ;)

• JimForce zmienił(a) tytuł na Zwiększenie ilości RAM w Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...