Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade komputera

dawid9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym w niedalekiej przyszłości zrobić upgrade komputera. Obecnie podzespoły wyglądają tak : 

Zasilacz - Corsair VS 550W

Procesor - Intel Core I5-4570

Karta Graficzna - Nvidia GTX 760

Płyta Główna - Asus B85M-G - Socket 1150

Pamięć RAM - 8GB

Główne zastosowanie to gry w 4k.

Nie chcę zmieniać płyty głównej i zasilacza. Na pewno planuje dokupić 16 GB Ramu , procek i kartę graficzną.

No i teraz potrzebuje pomocy bo nie orientuje się obecnie na nowszych generacjach procków i kart graficznych. Czy moglibyście mi polecić najlepszy procek i7 do tej płyty głównej ? Mam zamiar również kupić GTX 1070,1080 lub 1080 Ti, jest może jakaś godna polecenia karta od AMD ? I co do zasilacza czy da radę on uciągnąć 1080 zwykłą lub Ti ,  na 1070 wszystko ładnie chodziło ;) Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

Najmocniejszy procek jaki wejdzie to i7-4790 (może być nawet z K, ale jego nie warto tu wkładać, bo nie podkręcisz go na tej płycie).

Zasilacz powinien pociągnąć nawet GTX 1080 TI, ale po OC potrafi już cały zestaw pobierać nawet 450W. Ja bym na twoim miejscu kupił coś mocniejszego, bo seria VS to budżetówki. Fakt, zaraz ktoś powie "Ale działa to po co zmieniać?". A no po to, że będziesz miał zestaw-kosmos, a zasilacz to maluch (rozumiesz porównanie).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...