Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z myszką

Dominik__

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam ostatnio taki mały problem mianowicie po zamianie laptopa grając na serwerach minecraft (jakimkolwiek) moja myszka wariuje, jakby sama ustawiała czułość i regulowała  się co minutę inna.

Zamiana myszki nie pomogła, reinstall tak samo, co zabawniejsze gdy wejdę na singleplayer to nic się nie dzieje.

Myszka 1 : Roccat Lua

Myszka 2 : Tracer (za 20 zł nie znam dokładnego modelu)

Opublikowano

Jest parę opcji powodu twojego problem, ale postaram ci się wymienić kilka:

• Zepsuł ci się scroll, bo na kiedyś miałam taki problem i musiałam na dwa tygodnie kupić zwykłą myszkę z biedronki (koszt ok.15 zł)
  • Masz ją zakurzoną (od dołu)
  • Jeżeli masz kolorową podkładkę pod nią, to może mieć problemy z odczytywaniem przez laser
  • Domyślna szybkość myszy (systemowa) to 450 DPI 1000Hz
  • Jeżeli tylko w minecraftcie ci źle działo to spróbuj go przeinstalować
Opublikowano

Musisz kliknac PPM na ikone Minecrafta, nastepnie wlaściwosci, nastepnie w zakladke "Zgodnosc", i przy "Uruchom ten program w trybie zgodnoacj z" i dajesz Windows Vista (Service Pack 2) jezeli to nie pomoglo przy wlaczonym Minecrafcie musisz wejsc w Menedżer zadań, szczegóły, wyszukujesz proces Minecrafta klikasz PPM i ustaw priorytet na niski

Opublikowano
Dnia 13.07.2017 o 06:00, sk8erace1 napisał:

TheDraco1947 gdy nacisnę ,,właściwości" to nie mam zakładki zgodność, a gdy uruchomie menadżera zadań to również nie moge ustawić żadnego priorytetu. Może i się nie znam na takich rzeczach ale przejechałem wszystkie zakładki szukając tego ale nie moge znalezc. 

sk8erace1 mysz na trybie ,,singleplayer" chodzi bez zarzutów poprostu jak przeniosę się na ,,multiplayer" to zaczyna wariować. Jeszcze raz spróbuję go przeinstalować i zobaczymy :)

Dziękuje wam za poświęcony czas i pomoc. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...