Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek moge dodać, że wartość jaką moge wydać to 1300 - 1400 zł.

Więcej nie mogę wydać, a kompa moge mieć najwcześniej na urodziny. Czyli 21 września.

Ten dzień jest już nie daleko, a więc mam pytanie.

Czy kupić ten komputer:

http://allegro.pl/item425967815_komit_inte...600gt_500w.html

Czy też ten (ale dopiero na gwiazdke):

http://allegro.pl/item431246392_nowosc_sli...re_8gb_ram.html

Komputer teraz jaki mam to:

192 RAM,

Karta Graficzna - Zintegrowana.

Karta Muzyczna - Zintegrowana.

Dysk 40 GB.

Procek 2.66 GHz

Komputer ten został zakupiony 2 lub 3 lata temu.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Jeśli Ci się nie spieszy to poczekaj do gwiazdki, na pewno do tego czasu kompy sporo stanieją ;]

Dział WoW [*]

Opublikowano

Hmm mysle ,ze z allegro sie nie oplaca ,a bardziej sie oplaca zlozyc komputer wg. wlasnych wymagan ... Znajdz informatyka ,powiedz jakie czesci chce ,a na pewno znajdzie ci je taniej ,a jedyne ,za co doplacisz to za skladanie ;D ,ale to jak ty tam chcesz ;)

Opublikowano
Hmm mysle ,ze z allegro sie nie oplaca ,a bardziej sie oplaca zlozyc komputer wg. wlasnych wymagan ... Znajdz informatyka ,powiedz jakie czesci chce ,a na pewno znajdzie ci je taniej ,a jedyne ,za co doplacisz to za skladanie ;D ,ale to jak ty tam chcesz ;)

HA-HA-HA.

Weź mi kur*a nawet nic nie mów.

Znam tą firme, bo jest blisko mnie. Robi porządne kompy, informatyk? ...

Za taki komp (patrz 1 link) 3000 zł.

Naprawde się kur*a opłaca liczyć na informatyków, a 200 zł za składanie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano
Naprawde się kur*a opłaca liczyć na informatyków, a 200 zł za składanie.

Taki rozgadany jestes a nie umiesz poskladac kompa samemu?

Weź mi kur*a nawet nic nie mów.

To po chuj tu piszesz ten temat skoro nie dasz sobie nic zaproponować.

A poza tym jak juz kupowac nowego kompa to lepiej brac juz z ddr3. a poza tym 8600 GT to lekko mowiac badziew.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Aciek ma racje :P skladane jakims cudem sa drozsze :D chyba ze na prawde ktos ma dobry dostep do czesci bardzo tanio, i sam sobie to zlozy. Np kupi czesci na allegro okazjnie czy cos :D

Ale w tych "gotowcach" czesta sa jakies haczyki albo niedociagniecia, np dadza mniej ramu albo ram jakiejs chu**wej firmy, tak samo z innymi podzespolami :P

looknij tego:

http://allegro.pl/item429464323_adict_quad...dvd_gratis.html

dosyc dobra karta graficzna.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

ja osobiscie polecam ci ten 2 nie wiele sie odsiebie roznia wygladam ze sprzetem tez tak samo z tym ze ja bym ci radzil poczekac troche tak do styczen/luty gdy ceny spadna bo na gwiazdke to wszystko podrozeje ale preferuje kupno czesci i skladanie samemu jesli masz mozliwosci manualen (zreczne rece itp) to mozesz sobie sam obodowe zrobic :D a reszta to juz allegro.pl

co do ceny to cena powinna wyjsc w tym czasie:

hmm... biorac pod uwage tendecje wzwyszkowa, ewaluacje akcyzy, odwrotnie porporcjonalna do zasobow finansowych spoleczenstwa, za to wprost proporcjonalna do popytu, bez znaczacych zmian w podazy to hmm...

Opublikowano

Ehh ... Kazesz cos sobie proponowac ,a potem kogos krytykujesz ... Tego to ja juz nie rozumiem ... Nie wiem ,ale ja znam informatyka ktory komp warty 4.000zl zrobil mi za 1.500 zl + Skladanie ... ,ale jak chcesz to wyzywaj mnie dalej ...