Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny do gier!

LordRin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy w złożeniu komputera stacjonarnego do gier komputerowych.

Jaki posiadasz budżet na kupno? -3000zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? -max 2 tygodnie

Do czego ma służyć komputer? -gry komputerowe

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia? -nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? -tak 64bit.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? -nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? -koniecznie procesor i5.

+Chciałbym sprzedać mój obecny komputer i mam pytanie ile za takie coś mogę wyciągnąć pieniędzy w przypadku sprzedawania podzespołów na części? Dodam iż monitor również będę sprzedawał, jego rozdzielczość to 1440 x 900.

Pozdrawiam, 

LordRin

l.png

n.png

Opublikowano
9 minut temu, Velociraptorus napisał:

Nie potrzebujesz monitora, ale zamierzasz sprzedawać obecny. To z czego zatem zamierzasz korzystać? Jaki monitor będzie do tego komputera podłączony?

Obecny monitor którego używam będę sprzedawał, pare dni temu znalazłem monitor który kiedyś kupiłem i o nim zapomniałem :D a ten monitor który kupiłem jest lepszy od mojego obecnego dlatego ten co teraz używam będę sprzedawał :) 

Opublikowano
6 godzin temu, Velociraptorus napisał:

No dobra. Ale nadal nie powiedziałeś co to dokładnie za monitor z którego będziesz korzystał?

Dokładnie jest to Monitor BenQ GL2460HM :D 

Opublikowano
11 minut temu, aresorek napisał:

https://www.morele.net/inventory/info/ylGFIE/

Masz tutaj zestaw za 3078zł.

Ma i5-7400, GTX 1050Ti od MSI, Dysk 1TB P300, Obudowa RG2, Zasilacz Vero l2 o mocy 500W i Win10 Home x64

Na takim zestawie spokojnie pograsz we wszystkie gry. Może nie na ultra w fullhd, ale da radę.

Super, dzięki za pomoc :D +mógłbyś jeszcze wycenić mój obecny komputer ile za niego max mogę wyciągnąć pieniedzy w przypadku sprzedaży na części podzespołów? :)

Opublikowano

Nie ukrywając dużo za niego nie dostaniesz. I3-2120 można już kupić za 100zł i mniej. Nie wiem jaki ram tam jest, pewnie nie najwyższych lotów, tak samo płyta główna.

O zasilaczu, obudowie nic nie napisałeś. A ceny monitora nie można zgadnąć znając tylko rozdzielczość :v Podaj jego nazwę i w jakim jest stanie.

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
https://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-16-gb-001043360000-sdcz50-016g-b35-288752/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...