Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przenoszenie serwera - oferta slotowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam swojego ts ze zrobionymi rangami i kanałami, czy dało by się to jakoś przenieść na innego ts? (przenoszę się na inny hosting)

Opublikowano
1 godzinę temu, ɴoɴαмe napisał:

To źle wiesz, możesz przez program "YaTQa" zrobić snapshota rang i kanałów.

Pobrałem ten program, ale jak próbuję wejść np. w listę kanałów to wyskakuje mi błąd powiadamiający mnie o braku permisji. Wiesz może czym to jest spowodowane? (Mam serveradmina)

Opublikowano

Możliwe ,że podałeś złe hasło.
Podaj na PW adres ip serwera wbije i postaram ci się bardziej pomóc.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Jeżeli korzystasz z hostingu, czyli mamy rozumieć ofertę na sloty to nie możesz dostać się do YatQA, ponieważ hostingu nie udostępniają Query dla tej usługi.

Poproś support o kopię serwera w postaci snapshota, po otrzymaniu wgraj ją na swój serwer, który mamy nadzieję masz na VPS/VVPS z dostępem do Query przez program YatQA. Jeżeli nie masz dostępu, i dalej będziesz korzystać z usługi slotowej, musisz tą kopię przesłać do supportu nowego hostingu i poprosić o wgranie kopii na Twój nowy serwer.

Opublikowano
1 godzinę temu, huberczik napisał:

Jeżeli korzystasz z hostingu, czyli mamy rozumieć ofertę na sloty to nie możesz dostać się do YatQA, ponieważ hostingu nie udostępniają Query dla tej usługi.

Poproś support o kopię serwera w postaci snapshota, po otrzymaniu wgraj ją na swój serwer, który mamy nadzieję masz na VPS/VVPS z dostępem do Query przez program YatQA. Jeżeli nie masz dostępu, i dalej będziesz korzystać z usługi slotowej, musisz tą kopię przesłać do supportu nowego hostingu i poprosić o wgranie kopii na Twój nowy serwer.

Widzę ,że jak masz w zainteresowaniach TeamSpeak 3 to wiesz lepiej ode mnie.
Niestety mylisz się w ofercie slotowej jest dostęp do query poprzez "ServerQuery Login"
Pozdrawiam cieplutko.

fPdC8vF.jpg

• PGS zmienił(a) tytuł na Przenoszenie serwera - oferta slotowa
Opublikowano
Dnia 8.07.2017 o 19:05, ɴoɴαмe napisał:

Widzę ,że jak masz w zainteresowaniach TeamSpeak 3 to wiesz lepiej ode mnie.
Niestety mylisz się w ofercie slotowej jest dostęp do query poprzez "ServerQuery Login"
Pozdrawiam cieplutko.

Przy wgrywaniu snapshot'a w YatQA poprzez ServerQuery Login wyrzuca błąd, iż nie posiadam odpowiednich uprawnień, w jaki sposób Tobie się udało?

Do wykonania tej operacji wymagane jest uprawnienie b_virtualserver_snapshot_create które zapewnia tylko AdminServerQuery

Opublikowano
14 minut temu, huberczik napisał:

Przy wgrywaniu snapshot'a w YatQA poprzez ServerQuery Login wyrzuca błąd, iż nie posiadam odpowiednich uprawnień, w jaki sposób Tobie się udało?

Do wykonania tej operacji wymagane jest uprawnienie b_virtualserver_snapshot_create które zapewnia tylko AdminServerQuery

Może zapisać osobno kanały i rangi po czym je wgrać przez YaTQa

fPdC8vF.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...