Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o serwerze freebuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze do was z zapytaniem czy ponowić prace nad tym serverem survival  z działkami  

Co byście uważali abym dodał/ zmienił na serverze

Co sie na nim znajdzie

* jest autorki plugin na działki (screen od mojego programisty)

* pare fajnych pluginiów (płatnych nie piraconych)

* Atak mobków pasuwnych przy ich uderzeniu

* Meble

* Bossy (tu akurat boss wzywał bossa Tak 7 bossów)

*Prace (Drwal, Górnik,Budowlanie, Łowca etc.)

*Customowe craftingi

Cytat

Sprzedałem skiny z csa aby zakupic Generator map

https://youtu.be/RkX0qb2ovgk - szybkie scinanie drzew

Zzvgaqg.png

Pare screenów

Cytat

vjNbsyP.png

Cytat

MDt9Hkf.png

Sklep

Ze sklepu pracownika mozna zakupic

Kilof 7/6

Gąbka - potrzebna do craftowania rzadkich przedmiotów

Elytra

A tak to wymiany z villagerami będą

Cytat

zbTsEil.png

VIP

- Własne zwierzatko (MinaturePets)

Cytat

yDYViTy.png

- symbole na chacie np samolot

Cytat

pOxnCvB.png

- Pisanie kolorowo na chacie

Server Survival+ działki (FB+SV) Wersja 1.12. w planach mam poźniej dodać server MC:Go (cs:go w Mc) 

Jak ktoś chce IP do servera testowego -Meble/Bossy/Praca piszcie do mnie na pw 

To Do

Spawn na server

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

tsa, autorski plugin na dzialki, pozmieniany plotsquared.

Survival to survival, po co laczyc go z dzialkami? Przeciez to psuje cala rozgrywke.

Dzialki moga byc na jakis serwer pvp, ale nie hc,sv itd.

Nic fajnego, jakies gabki. - Tsa, bo tak trudno zrobic shopkeepers, wlozyc do nich gabki i diamenty..

JAVA <3

Opublikowano
24 minuty temu, Entify napisał:

tsa, autorski plugin na dzialki, pozmieniany plotsquared.

Survival to survival, po co laczyc go z dzialkami? Przeciez to psuje cala rozgrywke.

Dzialki moga byc na jakis serwer pvp, ale nie hc,sv itd.

Nic fajnego, jakies gabki. - Tsa, bo tak trudno zrobic shopkeepers, wlozyc do nich gabki i diamenty..

@Entify

pozmieniany plotsquared - wez mnie nie rozmieszaj. 

Server będzie ala Brodaci.net

Co do wymian to zapodaj mi sposób zdobycia owej gąbki gdzie wystepuje tylko w podwodnej swiatyni

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano
12 minut temu, Mine1998a napisał:

@Entify

pozmieniany plotsquared - wez mnie nie rozmieszaj. 

Server będzie ala Brodaci.net

Co do wymian to zapodaj mi sposób zdobycia owej gąbki gdzie wystepuje tylko w podwodnej swiatyni

server ala brodaci, brodaci mają autorskie wszystko i pomyslowy serwer.

Cytat

wymiana za gąbki to najgorszy pomysl jaki mogl zostac wymyslonyXDDDDDDDDDDDDD

ahhh, bo tak trudno wymyslec cos fajnego, co sie spodoba innym, cos co bedzie mial tylko ten serwer, - ale nie, przeciez lepiej zrobic jakas wymiane za gabki w gui.

@topic

wymyslcie cos lepszego, a nie jakas wymiana za gabki i autorskie dzialki, bo te "autorskie dzialki" to nic nowego, poniewaz dziala na tej zasadzie co plugin plotsquared. - Nie przyciagniecie graczy jakąś wymianą za gąbki i superautorskimi pluginami takimi jake ma name (super plugin pod lobby z listenerem onplace send nie mozesz tutaj tego klasc (xhtc.lobby.break))

JAVA <3

Opublikowano
28 minut temu, Entify napisał:

server ala brodaci, brodaci mają autorskie wszystko i pomyslowy serwer.

wymiana za gąbki to najgorszy pomysl jaki mogl zostac wymyslonyXDDDDDDDDDDDDD

ahhh, bo tak trudno wymyslec cos fajnego, co sie spodoba innym, cos co bedzie mial tylko ten serwer, - ale nie, przeciez lepiej zrobic jakas wymiane za gabki w gui.

@topic

wymyslcie cos lepszego, a nie jakas wymiana za gabki i autorskie dzialki, bo te "autorskie dzialki" to nic nowego, poniewaz dziala na tej zasadzie co plugin plotsquared. - Nie przyciagniecie graczy jakąś wymianą za gąbki i superautorskimi pluginami takimi jake ma name (super plugin pod lobby z listenerem onplace send nie mozesz tutaj tego klasc (xhtc.lobby.break))

"server ala brodaci, brodaci mają autorskie wszystko i pomyslowy serwer." - yy tylko co maja oryginalne to działki  i system brod merlina reszta to tylko lekko przerobione plg

"Nie przyciagniecie graczy jakąś wymianą za gąbki i superautorskimi pluginami takimi jake ma name (super plugin pod lobby z listenerem onplace send nie mozesz tutaj tego klasc (xhtc.lobby.break)) "

cVTdyVF.png

@Entify Nie rozmieszaj mnie z tym czymś jak chcesz podam ci kontakt. Co do plg nie biore jakis z przecieków gówien. 

To co polecasz jako walute na server żadne Economy. Tak aby mozna było tym handlować itd. Po 2 do craftingu niedostępnych itemkow  do craftowania np kox jest wlasnie uzywana gąbka.

Jak masz jakis pomysł do działek to mow a chetnie to wdrozymy

Opublikowano

Plugin jest faktycznie autorski, właśnie go oczyszczam z syfu i odhaczam rzeczy na liście TODO.
Ten screen pokazuje, że mam własną klasę regionów, pokusiłem się też o traktowanie ceny jako obiekt - wygodniej.

@Entify: zapraszam do kontaktu ze mną
Telegram: kazigk
Discord: kazi#9677

Opublikowano
40 minut temu, kazigk napisał:

Plugin jest faktycznie autorski, właśnie go oczyszczam z syfu i odhaczam rzeczy na liście TODO.
Ten screen pokazuje, że mam własną klasę regionów, pokusiłem się też o traktowanie ceny jako obiekt - wygodniej.

@Entify: zapraszam do kontaktu ze mną
Telegram: kazigk
Discord: kazi#9677

po co mam sie kontaktowac?

Plugin duzy, a nawet nie uzywasz ChatColor lub jakiejs metodki od kolorów, uzywasz else jak mozesz sie pobawic w return, nie sprawdzasz czy commandsenderem jest konsola i najprawdopodobniej wywali error jak konsola wywoła ową komende

@antywarn

moze dodaj jakies bossy lub moby? (specjalny drop z mobow)

@edit

+ to tak jakbym ja sie chwalil anticheatem ktorego zrobilem w 3 minuty

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.png

JAVA <3

Opublikowano
8 minut temu, Entify napisał:

Plugin duzy, a nawet nie uzywasz ChatColor lub jakiejs metodki od kolorów, uzywasz else jak mozesz sie pobawic w return, nie sprawdzasz czy commandsenderem jest konsola i najprawdopodobniej wywali error jak konsola wywoła ową komende

@antywarn

Nie martw się, w TODO od jakiegoś czasu leży podpięcie tego pod moją klasę abstrakcyjną, która będzie sprawdzać, czy komendę wykonuje gracz, jezscze przed wykonaniem metody onCommand. ChatColor wstawia za mnie paragraf, chyba nie popłacze się dlatego, że go wyręczyłem.

Opublikowano
7 minut temu, Entify napisał:

@antywarn

Narazie to musze zaktualizować pluginy do 1.12 i poszukac plg na atakowanie przez mobki pasywne itd

Opublikowano
7 minut temu, macjoker007 napisał:

wgraj plugin na krzesła

https://www.spigotmc.org/resources/dicefurniture-plugin-m%C3%B6bel-plugin.6006/

chyba meble chciales powiedziec ale nwm czy zbyt mocno nie obciaza servera bo narazie na max 16GB ram planuje

Opublikowano

Up

Dodałem Bossy i Meble. Czekam na wasze pomysły

@edit

Planuje prawdopobnie handel z wiesniakami zmienic na handel z NPC z ekonomią

Opublikowano
Cytat

Co byście chcieli abym zmienił. 

* jest autorki plugin na działki

* pare fajnych pluginiów (płatnych)

i jak bezie mozliwosc to zrobic server na 1.12 (jak beda wszytskie stabilne plg pod niego)?

Niczym nie zachęca do grania,
coś autorskiego, a nie to co ma już każdy serwer. Może jakieś wieksze AUTORSKIE połączenie rpg z sv+dzialki?

Cytat

AUTORSKIE

To znaczy: wymysl cos nowego, czego nie ma juz na innych rpg.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
30 minut temu, ˈyøøniks napisał:

Niczym nie zachęca do grania,
coś autorskiego, a nie to co ma już każdy serwer. Może jakieś wieksze AUTORSKIE połączenie rpg z sv+dzialki?

To znaczy: wymysl cos nowego, czego nie ma juz na innych rpg.

aktualnie nie ma Citizens na 1.12. Bo chce wprowadzić questy na server (nie liczac osiagnięc) 

Tutaj jest urywek walki z bossem który jest naprawdę ciężki do zabicia

sorry za uzycie sharp 50 nawet to nie pomogło

Opublikowano

Zagrałbym na działkach na nowej wersji (1.12), sam jestem w trakcie tworzenia serwera na wersji 1.11.2 i co do stabilności pluginów nie jest tak tragicznie jak myślałem :P Jak się przyłożysz to tego projektu to na pewno wbiję na serwerek :)

Opublikowano
29 minut temu, theJaHub napisał:

Zagrałbym na działkach na nowej wersji (1.12), sam jestem w trakcie tworzenia serwera na wersji 1.11.2 i co do stabilności pluginów nie jest tak tragicznie jak myślałem :P Jak się przyłożysz to tego projektu to na pewno wbiję na serwerek :)

dzięki aktualnie jestem podczas tłumaczenia itemkow z bossów , praz wyczekiwać muszę na Citizens na 1.12 bo z 1.11 nie działa a chciałem dodać możliwość kupna mebli u NPC  i jakies questy

Opublikowano
2 minuty temu, Mine1998a napisał:

dzięki aktualnie jestem podczas tłumaczenia itemkow z bossów , praz wyczekiwać muszę na Citizens na 1.12 bo z 1.11 nie działa a chciałem dodać możliwość kupna mebli u NPC  i jakies questy

jak chcesz zrobić kupno u NPC polecam plugin Shopkeepers: https://dev.bukkit.org/projects/shopkeepers (działa na najnowszych wersjach)

Opublikowano
Przed chwilą, theJaHub napisał:

jak chcesz zrobić kupno u NPC polecam plugin Shopkeepers: https://dev.bukkit.org/projects/shopkeepers (działa na najnowszych wersjach)

wiem ale on nie obsługuje economy

Opublikowano
1 minutę temu, sk8erace1 napisał:

Tak jak piszą wszyscy powyżej, wznów te prace.

Oby był plugin na prace (dobrze skonfigurowany) oraz wersja 1.12

jestem lekko przeciwny economy ale może dodam. 

Planuje później dodać server mini-games MC:GO (cs:go)

Opublikowano

@up Dodałem generator map

Opublikowano
11 godzin temu, Etaku napisał:

xyz

???

Opublikowano
39 minut temu, Mine1998a napisał:

???

Chodzilo o ss z projektu kazigk, ale nie moj kod nie bede sie wtracal, poprawial, bo to nie ma sensu.

Opublikowano
Przed chwilą, Etaku napisał:

Chodzilo o ss z projektu kazigk, ale nie moj kod nie bede sie wtracal, poprawial, bo to nie ma sensu.

napisz mi na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...