Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parabellum (Prezentacja Gry)

Hunted654

Na ile ocenisz gre.  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na ile ocenisz gre?

• 1
      10
    • 2
      1
    • 3
      2
    • 4
      1
    • 5
      3
    • 6
      0
    • 7
      3
    • 8
      4
    • 9
      2
    • 10
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zaprezentować grę,w którą sam gram.

571496343.jpg

Acony ( producent )

gry akcji ( FPS )

16 lipca 2010 ( światowa data premiery )

obecnie brak planów wydania ( data wydania w Polsce )

16 lipca 2010 ( data premiery w USA )

PC

tryb gry: single / multiplayer

tryb multiplayer: LAN / Internet liczba graczy: 1-134

Opis:

Strzelanina FPS stworzona z myślą o pojedynkach sieciowych. W całość wpleciono elementy charakterystyczne dla gier MMO, takie jak możliwość wykreowania unikalnego bohatera i dostosowania sposobu prowadzenia rozgrywki do naszego stylu.

Parabellum to debiutancki produkt niezależnego studia Acony, założonego na początku 2004 roku w Niemczech. Twórcy programu określają go mianem MMO-FPS (Massive Multiplayer Online First Person Shooter), chcąc podkreślić, że w tradycyjną pierwszoosobową strzelaninę wpleciono tu elementy charakterystyczne dla gier MMO, takie jak możliwość wykreowania unikalnego bohatera i dostosowania sposobu prowadzenia rozgrywki do naszego stylu.

W 2018 roku nastąpiła prywatyzacja globalnych sił militarnych, skutkiem czego było powstanie różnych tajnych organizacji zrzeszających byłych żołnierzy, najemników i ludzi spragnionych mocnych wrażeń. Z czasem na znaczeniu zyskały dwie z nich - Syndykat (czyli spragnieni krwi buntownicy siejący chaos i zniszczenie) oraz rywalizująca z nim CTF, której członkowie zrobią wszystko, aby zapobiec anarchii. Obydwa ugrupowania mają jednak coś wspólnego - należą do C.I.N., globalnej sieci, w której zamieszczane są zlecenia dla najemników pochodzących z dowolnej frakcji, oczywiście jej założycieli zupełnie nie obchodzi fakt, że przebiegu wydarzeń zależą losy świata.

W Patrabellum musimy opowiedzieć się po stronie jednej z wymienionych wcześniej organizacji. Swoją karierę rozpoczynamy jako początkujący najemnik, jednak w miarę wykonywania kolejnych zleceń zyskujemy coraz większą sławę, aż w końcu stajemy się prawdziwą legendą w sieci C.I.N. Za postępy nagradzani jesteśmy dostępem do różnych dodatków na przykład nowych broni, pancerzy, akcesoriów i modyfikacji. Podczas walki dla naszego ugrupowania odwiedzimy różne zakątki świata, nawet te bardziej egzotyczne.

Na tle innych, podobnych produkcji Parabellum wyróżnia się nieliniową kampanią multiplayer - każda z misji, których się podejmiemy wymusza na nas podjęcie pewnych decyzji, a ich konsekwencje w czasie rzeczywistym oddziałują na świat gry i określają dalsze wyzwania jakie staną na naszej drodze. Czasem nawet wybór, którego dokonamy może zaważyć na losach całej organizacji. Nie ma tu też lepszego lub gorszego stylu walki – w grze odnajdą się zarówno osoby lubiące bezpośrednie starcia jak i zwolennicy wciągania wrogów w pułapki.

Oprócz zmagań w trybie wieloosobowym, program pozwala również na zabawę samotnym graczom. Autorzy dużą wagę przyłożyli do Sztucznej Inteligencji komputerowych przeciwników, którzy zmieniają swoją taktykę w zależności od poczynań użytkownika. Do dyspozycji żołnierzy oddano dwanaście broni, granaty, a także specjalistyczny sprzęt. Każdą pukawkę można zmodyfikować w trakcie zabawy i to aż siedmiokrotnie...

Program oferuje bardzo ładną oprawę wizualną z mnóstwem fajerwerków graficznych, która jest zasługą stworzonego przez firmę Epic Games silnika Unreal Engine 3.

Parabellum - Trailer final:

http://www.youtube.c...h?v=iXZ_LPjUsrA

Parabellum : Rozbudowa postaci: (Gdy zrobimy postać ,i się zalogujemy dopiero możemy kupywać fryzury ubrania i bronie oraz modyfikacje np luneta,magazynek farbować broń i td.)

http://www.youtube.c...feature=related

Strona do pobrania i zrobienia konta:

http://www.gamersfirst.com/parabellum/

1.Pobieramy ze stronki pierwsze GamersFirst LIVE! (zajmie to chwilke)

46179085.png

2.Wchodzimy w GamersFirst Live szukamy parabellum

3.Download (Powinien być na niebieski kolorze)

17828592.png

4.Po skonczeniu bedzie patch chyba o ile download nie jest stary

5.klikamy play now jak mam już register

15539734.png

6 wyskoczy napis AhnLab HacksShield Pro naciskamy ok i sie załaduje za 1 razem czeba troszke poczekać

96957891.png

Screenshots:

screen_01.jpg

screen_12.jpg

screen_05.jpg

parabellum.jpg

Oceniać moją pracę oraz gre w punktacji: od 1 do 10. Oraz na Ankiecie.

Prosiłbym o nie ocenianie gry np:

słabe tylko konkretnie np gra ma swoje wady i zalety.Zaletą jest to że ma fajnie rozbudowane mapki a wada gra mało ludzi

Gra jest nowa i mało ludzi w to gra bo mało wie o tej grze ja dowiedziałem się przypadkowo przez kolege

Uwaga mam dyclekcje prosiłbym o podanie błedów ale nie pisanie że jestem debilem i td.

Jak ktoś może do dajcie mi + bo mam -17 ;/

Spoko pasikrowka

Jak by co moje gg 23614915

Mój nick;

hunted654

Mała pomoc podczas gry na mapie znajduje się durza paczka z której można brać naboje jeśli jurz pare wykorzystaliśmy klikamy (E) tak samo jak przy plancie lub noszeniu na trybie campania broni m134 na 3 nurzkach wygląda to tak jak na combat arms.Polecam grę tym co lubia cs 1.6 oraz combat arms poniewarz ta gra jest bardzo do tych gier podobna ale nie w 100 %.

No ale się rozpisałem xD ale to nie koniec :) nie tylko podbijamy lvl postaci ale tu nowośc broń nie wiem dokładnie ale max chyba 3 z karzdym lvl broń zmienia kolor damage ,da się zauwarzyć takrze są puchary lvl które podbijają lvl ubrania puchary można obejrzeć gdy wejdziemy do panelu statystyki zrobiłbym scren narazie mi się nie chce

pb-logo.jpg

Opis:

Strzelanina FPS stworzona z myślą o pojedynkach sieciowych. W całość wpleciono elementy charakterystyczne dla gier MMO, takie jak możliwość wykreowania unikalnego bohatera i dostosowania sposobu prowadzenia rozgrywki do naszego stylu.

Zapraszam więcej informacji o tej grze: >> http://www.mpcforum....rezentacja-gry/ <<

Opublikowano
Strzelanina FPS stworzona z myślą o pojedynkach sieciowych.

I z myślą że skoro jest już takich tysiące to czemu nie zrobić tej która będzie tysiąć pierwsza ;o

W całość wpleciono elementy charakterystyczne dla gier MMO, takie jak możliwość wykreowania unikalnego bohatera i dostosowania sposobu prowadzenia rozgrywki do naszego stylu.

Ooo, ale to mi się już spodobało, bo jeszcze nie grałem w taką grę. Spodobało mi się też to że można kupować magazynki, lunety* (a zwłaszcza lunety - snajper <3).

Do rzeczy, gra mi się podoba i już zaraz ją pobieram. Co do twoich błędów ortograficznych to nie zwracałem na nie jakoś uwagi, widocznie nie rażą tak oczu. Ale jedyny błąd którego się dopatrzyłem to dysleksja.

Po przeczytaniu tekstu, myślę że gra zasługuje na 9/10 pkt.

Mam nadzieję że się nie zawiodę i będzie wszystko tak jak tu pisze ^^.

Leci + za to że pofatygowałeś się napisać chociaż słówko o tej grze.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

mnie sie zabardzo nie podoba, polecam warrock a Parabellum oceniam na 3/10 :(

So what we get drunk

So what we smoke weed

We’re just having fun

We don’t care who sees

So what we go out

That’s how it’s supposed to be

Living young and wild and free

Opublikowano

Grałem w closed bete ,gra prezentowała się lepiej przed premierą.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ahh, pobrałem jakiś stary download i to ze strony głównej gry (co nie mówi dobrze o jej autorach).

Po zainstalowaniu miałem problemy bo wyskakiwał mi błąd o treści:

Live.exe

blalablalblalblalblal (tekst)

blabllablallbvlla (tekst)

blablalblalbllabllablal (tekst)

[wyslij raport o bledach] [nie wysylaj]

Jutro pobiorę jeszcze raz, tym razem z tego programu GameFirstLive czy jakoś tak ^^

I przy okazji odpisz mi czy to jest coś takiego że zbierasz pieniądze itd. a potem za te pieniądze kupujesz bronie, lunety, magazynki itp.

I czy w tej grze jest system levelowy ?

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

Ahh, pobrałem jakiś stary download i to ze strony głównej gry (co nie mówi dobrze o jej autorach).

Po zainstalowaniu miałem problemy bo wyskakiwał mi błąd o treści:

Live.exe

blalablalblalblalblal (tekst)

blabllablallbvlla (tekst)

blablalblalbllabllablal (tekst)

[wyslij raport o bledach] [nie wysylaj]

Jutro pobiorę jeszcze raz, tym razem z tego programu GameFirstLive czy jakoś tak ^^

I przy okazji odpisz mi czy to jest coś takiego że zbierasz pieniądze itd. a potem za te pieniądze kupujesz bronie, lunety, magazynki itp.

I czy w tej grze jest system levelowy ?

Tak zbiera się pieniądze tylko że jurz na początku masz premium coins chyba 20000 oraz kasa 40000

Jes system lvl szybko idzie wibć max lvl nie wiem ale widziałem kolesia z 90lvl

sebos2 oraz MatriX1.Pisałem coś u góry jak niewiesz co napisać i dlaczego gra jest głupia to nie pisz!!!

To samo moge powedzieć o warrock jest głupie,uzasadnij człowieku np tak:

Warrock Zalety 3 systemy pvp,nietypowe rużności walk np samoloty chelikoptery i td średnie wymagania sprzętowe gra pujdzie u wielu osub

Wady durzo hackerów bez premium mało broni bez premium niezrobisz klanu

pb-logo.jpg

Opis:

Zapraszam więcej informacji o tej grze: >> http://www.mpcforum....rezentacja-gry/ <<

Opublikowano

hmmm PB to dobra gierka, sam bym chętnie pograł u siebie, ale na radku 9550 raczej nie da rady xD

przedstawienie gry także dobre, ale brakuje mi gameplay'a bo trailer to zawsze jedna wielka ściema ;D

gra 8/10 (widziałem tylko u kumpla więc więcej nie mogę dać)

opis 9/10 za brak gameplay'a ;D

a modyfikacje broni można znaleźć w grze Operation 7 ma dużo mniejsze wymagania, i gra też nie jest zła, lvle broni można zobaczyć w jakże to dennej grze Blask Shot. zmniejsza rozrzut, troszke lepszy dmg, etc.

też jest to dobrym rozwiązaniem do gier FPS, można wymiatać z podstawową bronią ;)

Opublikowano

Noi o taki opis mi chodziło.Lenart wie o co tu chodzi :)

pb-logo.jpg

Opis:

Opublikowano

Hm... Wyglada na fajna ;p.

Po tym co przeczytalem i po obejzeniu filmiku daje tej grze jakies 8/10.

Jeszcze nie gralem, ale bede musial kiedys sciagnac to ^-^.

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!

Opublikowano

Pogramy Zobaczymy xD Wydaję mi się że ta gra jest podobna do Warrock`a I trochę nudna . To jest takie moje zdanie i proszę go nie komentować :)

333wvpx.png

By GaryOak

Proszę...wiem że nie dasz + ale wiem że dasz -

wojnaz.png

Opublikowano

jak to mówią japończycy - JakoTako ... widywałem lepsze gierki. tak na 4.5 ...

Pozdrowienia.

silenceo.png

Opublikowano

Zajebista gierka, pobrałem ją dzisiaj.

Grałem przez chwilę ale potem zaczeła się zacinać (mam słabą kartę graficzną i pamięć fizyczną).

Jak tylko kupie nowego kompa w wakacje to odrazu zaczynam w nią pykać :D

Bardzo łatwo jest tam nabić level :>

Snajperka (broń która kocham) jest na chyba 32 level. Zabiłem 10 osób i miałem chyba 7 lvl.

Pograć jeden dzień i masz snajperkę odblokowana ^^

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Opublikowano

Zajebista gierka, pobrałem ją dzisiaj.

Grałem przez chwilę ale potem zaczeła się zacinać (mam słabą kartę graficzną i pamięć fizyczną).

Jak tylko kupie nowego kompa w wakacje to odrazu zaczynam w nią pykać :D

Bardzo łatwo jest tam nabić level :>

Snajperka (broń która kocham) jest na chyba 32 level. Zabiłem 10 osób i miałem chyba 7 lvl.

Pograć jeden dzień i masz snajperkę odblokowana ^^

Nom wiesz rub konta bo narazie jest darmowa kasa ta żółta,tą kase kupuje się za pięniądze pewnie jak będzie durzo osub to usuną darmową kase zrobiśz bo tylko za tą kase kupujesz np 50% więcej expa

10 kont i jeszcze się na grze dorobisz o ile nie usuną konta :)

pb-logo.jpg

Opis:

Opublikowano

pewnie ta kasa będzie skasowana, bo teraz może być tylko dla testu, postacie także mogą być skasowane, tak samo jak to było w becie Combat Arms.

Wydaję mi się że ta gra jest podobna do Warrock`a I trochę nudna .

taaaa nie podoba się bo w nią nie grałem ... jeśli gry taktyczne Cię nudzą, to na prawdę nie polecam serii America's Army... zbyt dużo trzeba myśleć ... a to już strasznie boli ...

Opublikowano

pewnie ta kasa będzie skasowana, bo teraz może być tylko dla testu, postacie także mogą być skasowane, tak samo jak to było w becie Combat Arms.

taaaa nie podoba się bo w nią nie grałem ...  jeśli gry taktyczne Cię nudzą, to na prawdę nie polecam serii America's Army... zbyt dużo trzeba myśleć ... a to już strasznie boli ...

Gadałem 2 dni temu z gm i pisał że postacie nie będą skasowane ale ubrania tak a kase będziemy na nowo zbierąc albo 2 pomysł usunoć postacie ale karzdy z nich dostanie kase premium 2x wiecej nirz teraz i zwykłą kase 

pb-logo.jpg

Opis:

Opublikowano

Polecam grę gdyż jest nowa świetna rozwija się i jeszcze czas puki małe lvl i gratis kaska premium gram od czasu do czasu czkeam na eventy i nowe mapki i bornie narazie mało ale gra nawet niema pół roku.

iRokushou powiem tak,dyzlekcja nie jest fajna bo tacy jak ty ich tylko leszcza i denerwóją jak by można było wybrać to by wybrał że nie chce dyzlekcji -.-

Opublikowano
durza; jurz; karzdym; takrze

To jakiś żart? Masz dysleksję, rozumiem(co Cię całkowicie nie usprawiedliwia, znam parę osób które wyszły z tego - po prostu nie trzeba być tak leniwym, na temat tej "choroby" się nie będę wypowiadał, została tylko stworzona dla leniwych dzieci którym nie chce się pouczyć ortografii), ale w jednym wyrazie napiszesz dobrze "ż", a w innym robisz całkowicie co innego.

Dobra, mniejsza z tym.

Co do Parabellum, czytałem chyba zapowiedź i recenzję(albo samą recenzję) w CD-Action, muszę poszukać tego numeru, ale z tego co pamiętam to według nich gra ma kilka bardzo ciekawych rozwiązań, które odróżnia ją od kilkuset innych klonów CS'a albo CoD'a.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

To jakiś żart? Masz dysleksję, rozumiem(co Cię całkowicie nie usprawiedliwia, znam parę osób które wyszły z tego - po prostu nie trzeba być tak leniwym, na temat tej "choroby" się nie będę wypowiadał, została tylko stworzona dla leniwych dzieci którym nie chce się pouczyć ortografii), ale w jednym wyrazie napiszesz dobrze "ż", a w innym robisz całkowicie co innego.

Dobra, mniejsza z tym.

Co do Parabellum, czytałem chyba zapowiedź i recenzję(albo samą recenzję) w CD-Action, muszę poszukać tego numeru, ale z tego co pamiętam to według nich gra ma kilka bardzo ciekawych rozwiązań, które odróżnia ją od kilkuset innych klonów CS'a albo CoD'a.

Jak znajdziesz to podaj numer ok ? CDA mam od 2001 roku więc troche tego jest.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

hmm to poszukaj z przed 2-3 miesięcy i powinno być , dla tych co mają dysleksje polecam firefoxa albo chrome, oraz chwile cierpliwości aby kliknąć 2 razy myszką, sam mam dysleksje której na forum nie widać. hmm może się załapię jeszcze na chwilę bety ;) jak sprawie sobie pc nowy ;)

a to że nie ma dużo map, broni itp. to przecież logiczne bo to jest beta, ona ma na celu pokazanie gry dla danej ilości osób. Hunted wiesz tak samo mówili GM w CA, a po skończeniu bety tylko puste konta zostały ;/

Opublikowano
Jak znajdziesz to podaj numer ok ? CDA mam od 2001 roku więc troche tego jest.

No ja też trochę tego mam. Przejrzyj spis treści ostatnich 6 CDA, na pewno będzie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...