Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy takie coś by się przyjęło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do was pytanie a mianowicie...

Czy przyjęło by się na serwerze takie coś, że bonusy które się dodaje wzmocnieniami a później miesza zmiankami były w jakimś zakresie... O co chodzi... Chodzi o to że bonusy nie będą miały wartość np. 10/10/10/15/15 tylko od 10 do 15 zależnie od szczęścia dla każdego bonusu. 

Co o tym myślicie???

Oferuję pisanie Questów do Metin2.

Oferuję również Systemy:

-Nowy System Rang

-Nowe Bonusy

Więcej Informacji znajdziesz tutaj: --> https://www.mpcforum.pl/topic/1620849-vaimos-zostanę-questeremoferuję-systemy/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdaje mi się, albo ten dział nie jest przeznaczony na tego typu pytania.

Odpowiadając na temat, nie rozumiem o co Ci chodzi.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Ups... napisał:

Zdaje mi się, albo ten dział nie jest przeznaczony na tego typu pytania.

Odpowiadając na temat, nie rozumiem o co Ci chodzi.

Jeśli dobrze rozumiem chodzi o to, że bonusy nie wchodziłyby tylko w wartościach np. 10% i 15% a w 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Według mnie słaby pomysł, na serwerze z nieskończoną zmianką nie byłoby to żadne "urozmaicenie", bo i tak ludzie stawialiby bota i nie zwracali na to uwagi. Na serwerze ze skończonymi zmiankami gracze byliby oburzeni, że wydając kupę zmianek i poświęcając tonę czasu, nie wszedł im perfekcyjny item. Uważam, że bonusy to jedna z tych spraw, których lepiej nie ruszać - no może, poza usunięciem zbędnych wartości i bonusów.

Opublikowano

Czyli ze mogloby wejsc nie

10/10/10/15/15

tylko 

11/12/13/14/15 

?

Gdyby byly wywalone bony typu dodanych do MP czy innych na wiatr blyskawice ogien czy cos to moze by bylo

Opublikowano
2 minuty temu, Aive napisał:

Jeśli dobrze rozumiem chodzi o to, że bonusy nie wchodziłyby tylko w wartościach np. 10% i 15% a w 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Według mnie słaby pomysł, na serwerze z nieskończoną zmianką nie byłoby to żadne "urozmaicenie", bo i tak ludzie stawialiby bota i nie zwracali na to uwagi. Na serwerze ze skończonymi zmiankami gracze byliby oburzeni, że wydając kupę zmianek i poświęcając tonę czasu, nie wszedł im perfekcyjny item. Uważam, że bonusy to jedna z tych spraw, których lepiej nie ruszać - no może, poza usunięciem zbędnych wartości i bonusów.

Moim zdaniem to zależy od typu serwera.

Przyzwyczailiście się do tego, że wchodzicie, stawiacie bsa i z bańki. Założę się, że większość osób grających na danym serwerze nie zna nawet puli bonusów, które mogą "wpaść", a tylko ich maksymalne wartości. Idąc tym tropem, jeśli na serwerze znajdzie się bs ludzie i tak będą wpisywać maksymalne wartości bonusów, więc nie ma to tutaj większego sensu. Z drugiej strony, jeśli na serwerze nie bedzie bsa, a administracja inteligentnie się przed nim zabezpieczy można to ciekawie wykorzystać, chociaż nie wiem czy tak mały przedział będzie miał do końca sens.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Zmianki będą się kończyć i ich zdobycie nie będzie dość trudne... Będzie to serwer medium/hard... Zbędne bonusy będą usunięte... I na serwerze bedzie bs na którym będą pokazane jakie maxymalne bonusy można wbić... Co do bonusów... Np. Max. HP Będzie mogło mieć wartość od. 1500 do 2500... A np. Regen. PŻ. Od 15 do 30

Czyli z tego co widzę to lepiej zostawić wartości bonusów tak jak są

Oferuję również Systemy:

-Nowy System Rang

-Nowe Bonusy

Więcej Informacji znajdziesz tutaj: --> https://www.mpcforum.pl/topic/1620849-vaimos-zostanę-questeremoferuję-systemy/

Opublikowano

Tylko teraz czym będzie różnił się "perf", który ma załóżmy 2500/15/15/15/15 od itemu, który ma załóżmy 2500/14/15/15/15? Wpłynie to znacznie na gospodarkę, nie wiem czy na plus.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Ups... napisał:

Tylko teraz czym będzie różnił się "perf", który ma załóżmy 2500/15/15/15/15 od itemu, który ma załóżmy 2500/14/15/15/15? Wpłynie to znacznie na gospodarkę, nie wiem czy na plus.

Właśnie o to chodzi że bardzo trudno a nawet niemożliwe będzie posiadanie perf przedmiotu... Wpłynie to na to że ludzie będą mixowali swoje przedmioty najlepiej jak się da... Ja uważam że to jednak nie jest zły pomysł

Oferuję również Systemy:

-Nowy System Rang

-Nowe Bonusy

Opublikowano

To ilość możliwych wartości ma wpływ na szansę.

Nie ma znaczenia czy będzie to 10/11/12/13/14/15 czy 5/10/15/20/25/30 bo nadal będzie to 6 możliwych wartości.

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...