Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bungeecord - Konfiguracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest możliwość połączenie kilku serwerów w jeden? Chodzi mi, że są np trzy ip test1.pl test2.pl test3.pl i jak dodam do bungeecorda test1 i test2 to możemy z obydwu IP wchodzić na serwer (lobby).

Takie coś mi pisze jak próbuje z drugiego IP:

If you wish to use IP forwarding, please enable it in your BungeeCord config as well!

Mam te całe Foward_IP: true jak coś ponieważ można było omijać lobby

Opublikowano
5 godzin temu, macjoker007 napisał:

w pliku spigot.yml każdego serwera, opcje bungeecord ustaw na true

bungeecord: true

A w pliku papr.yml mam zmienić bungee-online-mode na true, tak?

Co do IP to są dwie różne domeny np worldcraft.pl i enderboss.pl - WorldCraft na survival, enderboss na  freebuild i chcę aby dało się wchodzić z tych domen.

Opublikowano
10 minut temu, Jarramore napisał:

A w pliku papr.yml mam zmienić bungee-online-mode na true, tak?

Co do IP to są dwie różne domeny np worldcraft.pl i enderboss.pl - WorldCraft na survival, enderboss na  freebuild i chcę aby dało się wchodzić z tych domen.

łut

w paper.yml, jest cos takiego jak bungee-online-mode? mhm, nie wiedzialem. Ale jak jest to:

Jak chcesz miec tylko premki na serwerze to ustaw na true.

Cytat

W bungeecordzie dajesz tam te ip serwerow itd.,

na kazdym serwerze z paperspigotem ustawiasz w pliku spigot.yml "bungeecord: ..." na "true".

Na kazdy serwer paperspigot wgrywasz plugin ipwhitelist, po zaladowaniu pluginu konfigurujesz plugin, do "ips" czy cos takiego dodajesz ip swojego serwera bungeecord.

Ustaw wiadomosc na "laczysz sie przez zle ip! uzyj tego ip: ...", i tyle.

JAVA <3

Opublikowano
5 godzin temu, Aides napisał:

Spróbuj drugą domene zmienić na adres bungeecorda i wtedy powinno dać się połączyć z dwóch IP :)

Pomogło ale chciałbym móc dodawać więcej serwerów (IP) :/

Znacie jeszcze jakieś rozwiązania?

Opublikowano

no każdą domene podpinasz do lobby i z lobby można się połączyć na każdy serwer, nie widze sensu w twoim pomyśle

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...