Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zapisaniem pliku aby to była aplikacja (Mini,Pseudo)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem aczkolwiek stworzyłem Quiz (Program został podje* od kanału Pasja Informatyki inaczej to Mirosław Zelent) zrobiłem sobie Quiza i chciałbym go zapisać jako Aplikacje że nie tylko ja ale inni mogli by jej używać jak normalna zwykłą appkę. 

Próbuję  zapisać .EXE albo .BAT  no ale nic :/  nie mam dużego doświadczenia z Programowaniem bo dopiero zaczynam.

Mógł by mi ktoś pomóc ? 

Your System Was Hacked ~ Quider

Opublikowano

Po pierwsze nie możesz ręcznie zmienić rozszerzenia cpp na exe. Po drugie plik exe jest tworzony w momencie kompilacji. Plik exe stanowi niezależną aplikację ("normalnie" skompilowany przynajmniej taki jest w przypadku aplikacjach konsolowych).
plik exe znajdziesz w folderze z projektem, w podfolderze Bin

Opublikowano
23 minuty temu, Skayblas napisał:

Po pierwsze nie możesz ręcznie zmienić rozszerzenia cpp na exe. Po drugie plik exe jest tworzony w momencie kompilacji. Plik exe stanowi niezależną aplikację ("normalnie" skompilowany przynajmniej taki jest w przypadku aplikacjach konsolowych).
plik exe znajdziesz w folderze z projektem, w podfolderze Bin

Spk , a pomógł byś mi może jak mógł bym to inaczej zrobić  ?

Opublikowano

Ale po co ty chcesz to robić inaczej? Nie musisz pobierać żadnych nowych programów. Tak jak napisałem wcześniej - plik exe jest tworzony w momencie kompilacji. Jeśli programujesz w środowisku Code::Blocks, wchodzisz do folderu twojego programu->Bin->Debug i w nim jest nazwa_programu.exe - ten plik jest skomplikowanym programem i jedyne co potrzebuje to być w folderze z plikami z którymi pracuje (w twoim przypadku pytania do quizu .txt). A programem Make nawet nie zawracaj sobie teraz głowy. Na twoim poziomie wogóle ci się nie przyda, jeśli nie pracujesz na Linuxie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Skayblas napisał:

Ale po co ty chcesz to robić inaczej? Nie musisz pobierać żadnych nowych programów. Tak jak napisałem wcześniej - plik exe jest tworzony w momencie kompilacji. Jeśli programujesz w środowisku Code::Blocks, wchodzisz do folderu twojego programu->Bin->Debug i w nim jest nazwa_programu.exe - ten plik jest skomplikowanym programem i jedyne co potrzebuje to być w folderze z plikami z którymi pracuje (w twoim przypadku pytania do quizu .txt). A programem Make nawet nie zawracaj sobie teraz głowy. Na twoim poziomie wogóle ci się nie przyda, jeśli nie pracujesz na Linuxie.

Ok :D i tak tego nie pobrałem mimo to że napisalem wcześniej że jestem poczkątkowym programistą a nie zawwansowanym czy nawet średnim ;) 

Opublikowano
Dnia 1.07.2017 o 21:25, Skayblas napisał:

ale rozumiesz już co napisałem o tym skąd wziąć plik exe?

Tak , sory że nie odpowiadałem ale nawet nie patrzyłem na ten post   

@Skayblas

wiesz co mam 2 problem aczkolwiek tworze swój własny program i mam problem z  :    int main () nie wiem dokładnie o co chodzi jak chcesz to dam ci ss mniej wiencej jak to wygląda może pomógł byś mi ? 

EDIT: Wiem potrzebowałem  tego : " ; "  i teraz problem jest z  if(wybor==1) ss:gUNiXaI.png

Opublikowano
58 minut temu, Quider napisał:

@Skayblas

wiesz co mam 2 problem aczkolwiek tworze swój własny program i mam problem z  :    int main () nie wiem dokładnie o co chodzi jak chcesz to dam ci ss mniej wiencej jak to wygląda może pomógł byś mi ? 

EDIT: Wiem potrzebowałem  tego : " ; "  i teraz problem jest z  if(wybor==1) ss:

58 minut temu, Quider napisał:

@Skayblas

EDIT: Wiem potrzebowałem  tego : " ; "  i teraz problem jest z  if(wybor==1) ss:gUNiXaI.png

Po endlu nie masz średnika ";".

nostaleh.png
Opublikowano
18 godzin temu, GrAvItY1 napisał:

Po endlu nie masz średnika ";".

Dziękuje :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak teraz patrze na twój profil, następnie na opis i czuje kolejnego wirusa.

Opublikowano
Dnia 3.08.2017 o 02:02, damian1920 napisał:

Tak teraz patrze na twój profil, następnie na opis i czuje kolejnego wirusa.

@damian1920xD spokojnie , akurat nie zajmuje się programowaniem zrobiłem sb przerwę mimo to  że jestem początkującym programistą to muszę się uczyć ale to w okresie szkolnym :P pozatym komp do formatu idzie więc wiesz ;D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...