Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z "Out Of Memory!" Minecraft

Bountyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z minecraftem..

Mianowicie gram sobie normalnie na serwerze a tu mi co jakiś czas wyskakuje taki błąd --->https://scr.hu/lv2R8B

A jak ustawie sobie jakieś txt to mi odrazu wywala mc ;/ ...

Jak by coś to dało mam win10 i 16gb ramu...

Opublikowano

Będziesz potrzebować:
-Notatnik ( :P)
-Jave 64 bitową( jeżeli masz system 64 bitowy, jeżeli 32 bitowy to javę 32 bit)
-Oczywiście Minecrafta

Sposób dla osób posiadających PREMIUM:

Więc tak na początku tworzymy na pulpicie Nowy Dokument tekstowy i wpisujemy w nim to:

javaw -XmxRAMm -XmsRAMm -jar "ścieżka dostępu do Minecraft.exe"

W miejsce RAM wpisujemy ilość RAM'u, którą chcemy przeznaczyć na Minecraft'a.Zasada jest taka, że wpisujemy połowę posiadanej pamięci RAM. (Czyli jak masz 4GB wpisujesz w miejsce "RAM" 2048, jak masz 6gb wpisujesz 3072 itd.)

Dołączona grafika

W moim przypadku będzie to 4096Mb.

Żeby uzyskać ścieżkę dostępu do Minecraft.exe po prostu klikamy na jego ikonę na pulpicie(lub gdziekolwiek ją mamy) i kopiujemy Lokalizację lub Element Docelowy.

Dołączona grafika

Zapisujemy plik jako typ "Wszystkie pliki", nazwa może być dowolna ważne, żeby końcówka była .bat

Dołączona grafika

Uruchamiamy nasz lanucher. Pojawi się nam taka oto konsolka:

Dołączona grafika

Nie wyłączamy jej, będzie ona zawsze włączona podczas naszej rozgrywki w Minecraft.

Dołączona grafika

Jak widać ilość RAM'u została zwiększona od teraz zawsze włączamy naszego Minecrafta lanucherem.bat

Sposób dla osób NON-PREMIUM:

Więc tak osoby, które posiadają NON-Premium, kiedy zrobiły wszystko według powyższego poradnika pewnie wyskoczyło im takie oto okienko:

Dołączona grafika

Jak temu zaradzić? Otóż pobieramy plik Minecraft.rar z załącznika, wypakowujemy go na pulpit.

Robimy teraz to samo co wyżej tylko zamiast ścieżki docelowej do Minecraft.exe podajemy ścieżkę do MinecraftSP.jar

Dołączona grafika

I to na tyle. Mam nadzieję, że chociaż komuś pomogłem :P Pozdrawiam.

Źródło: cshacked.pl

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

A na zyczu ?

Wiem ze da się w opcjach zmienić ale więcej niz 1,5G nie da rady bo crashuje mc ...

A na dodatek na tym 1.5G bardziej mi crashuje niz na mniejszej ilosci ;/

Opublikowano

Zyczu to najchujowszy Minecraft jaki może być w tych czasach.. Polecam Ci pobrać shiginime

Cytat

albo po prostu kupić mc jak chcesz xD moge ci nawet sam osobiscie sprzedac 

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...