Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer minecraft

kondziu999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje pomocy chodzi o odblokowanie portu 25565 żeby gracze mogli wbijać na serwer nie wiem czy do tego jest potrzebny plugin czy co?

Bardzo proszę o pomoc! Dam +

Opublikowano

Zależy to tylko i wyłącznie od Twojego routera. Szukaj jako NAT, port forwarding, przekierowanie portów. Do testowania przyda Ci się narzędzie takie jak nmap. Polecam statyczne przydzielanie adresu IP, bo będziesz musiał wpisać wewnętrzny adres komputera do danego portu (Twój router może mieć opcję przydzielenia danego adresu dla danego MAC). Ogólnie temat wałkowany milion razy więc odsyłam do szukajki.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Wejdź w ustawienia swojego routera. Wpisz swoje IPv4  w wyszukiwarce. Zaloguj się i wszystko inne i co dalej znajdziesz w necie.

Jeśli nie masz takiej możliwości, skontaktuj się z dostawcą internetu. W 90% przypadków powinni odblokować port :)

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano
Przed chwilą, Givenchex napisał:

Wejdź w ustawienia swojego routera. Wpisz swoje IPv4  w wyszukiwarce. Zaloguj się i wszystko inne i co dalej znajdziesz w necie.

Jeśli nie masz takiej możliwości, skontaktuj się z dostawcą internetu. W 90% przypadków powinni odblokować port :)

I dzięki Tobie kolego istnieje coś takiego jak ,,humor zeszytów szkolnych", jak to moja polonistka zwykła mówić. Po pierwsze IP lokalne i to nie swoje a routera, po drugie w przeglądarkę a nie wyszukiwarkę (efekt byłby ciekawy, ale nie wejdziesz w panel routera pierwszym wynikiem w Google). Jak nie masz takiej możliwości to albo bierz kabel albo wyrzuć router, bo dostawca to najwyżej może Cię wyśmiać.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...