Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ból zęba

Splinder231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !

Pisze z dość nietypowym problemem ale może akurat ktoś miał podobną sytuacje.Od wczoraj boli mnie dość mocno górna 6.Okazało się że ona była leczona kanałowo ponad 3 lata temu.Byłem dziś u dentyysty rozwiercił zeba zrobił zdjęcie i okazuje się że wszystko jest jak należy.I nie wiadomo skąd taki ból i samoistny i przy nagryzaniu.Nałożył coś przeciwbólowego co nie pomaga a mija jjuż 3 godzina od wizyty.Kazał monitorować sytuacje jeśli przez kolejne dni nie będzie poprawy mam sie zgłośić do jakiegos gabinetu z mikroskopem który mi to bardziej dokładnie sprawdzi.Czy ząb jest do wyrwania o co tu może chodzić?Czy jeśli zostanie wyrwany mi ten ząb to bedzie to widoczne podczas jakiegoś usmiechu czy rozmowy?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Lekarz, lekarz, lekarz. Chodź do usranej śmierci. Lepiej już pocierpieć pół dnia niż pół miesiąca. Wiem to z autopsji. Czy będzie widać? Raczej nie. 

Projekt upadł.

Opublikowano

@Splinder231

Czy ty szukasz porady medycznej w sieci? To Ty nie wiesz jak się to kończy?

Człowiek czlowiekowi nie równy, to, że kogoś tak samo bolało nie znaczy, że to był taki sam przypadek jak Ty. Gdyby to było tak łatwe, ludzie nie studiowaliby medycyny i nie robili specjalizacji.

Moja rada - idź do specjalisty, bo tu nie uświadczysz.

Ja miałem watę pod plombą i nawet po oczyszczeniu i leczeniu bolało jak sam ch*j. I wiesz co zrobiłem? Wypiłem flaszkę rumu i wyrwałem zęba kombinerkami i śrubokrętem. pozdrawiam, licze że pomogłem :O

sygna.png

Opublikowano
55 minut temu, Matias23 napisał:

Raczej nie będzie widać a jak mocno boli to weź ketonal

O ile nie jesst uczulony czy coś. Mój znajomy ma aparat na zęby i czasami go po prostu bolą jak to przy aparacie bywa. Po połowie ketonalu (w sensie po połowie tabletki) usypia na 3-4 godziny. 

Projekt upadł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...