Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szaleństwo Koparek Kryptowalut

LogiTechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie , kiedy skończy się to szaleństwo ?

Chciałem ostatnio kupić GTX 1080 TI ale nic z tego teraz mam w szafie ten zestaw 

:

Intel Core i7-7700K
Płyta Gigabyte AORUS GA-Z270X-Gaming K5
16GB 3200mhz DDR4 
700 W PSU

Cytat

Nie moge kurwa kupić bo w tym momencie wybuchł  kurwa  boooooom  na te kurwa  koparki  i kurwa cebula co nie chce kurwa  zarabiać kurwa w normalnej kurwa pracy  przez te kurwa 8 godzin  dziennie  bo kurwa nie , lepiej kurwa iść na łatwizne wy kurwa janusze biznesu 

przez to kurwa jestem kurwa UZIEMIONY bo nie mogę kurwa złożyć kurwa kompa i kurwa siedze se tak i kurwa czekam aż kurwa wszystko pierdolnie i ceny kurwa spadną .

To wszystko leży i teraz kurzy !  Ceny kosmiczne dzięki wam . 

Czy to się zmieni ?  

Opublikowano

No i o co tak płakusiasz ?  Źle ci bo nie możesz albo najzwyczaniej w świecie nie potrafisz nawet sam kupić zabawki ?  

Nie potrafisz po prostu poszukać sklepu w którym jest, w sprzedaży jest na bieżąco praktycznie wszędzie w sklepach zwykłych i internetowych, z dostawą w ciągu 2-4 dni. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie ma co szukać gdy ceny wszystkich gpu średnio wzrosły 800-1000 zł lub ciut więcej  tak sobie z dnia na dzień 

szukam konkretnej karty ale widzę że raczej długo ceny nie spadną .

Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme  11GB

Opublikowano
https://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=608&g=683594&n=Gigabyte-GeForce-GTX-1080-Ti-Aorus-11GB-GDDR5X-DP-DVI-HDMI&w=c

Cena nie jest jaką znacznie wyższa niż zwykle, bo normalnie 1080 TI kosztują po minimum 3.5K.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jak ktoś nie przelicza kosztów które czasami są wyższe niż wartość kopania i cieszy sie tylko z zarobionej kasy to długo nie pociągnie przy takim ujemnym "zarobku" na jednej karcie.

Ostatnio ktoś mi pokazywał ile podobny zestaw  ( obciążenie ok 500-600 W  ) zużywa prądu przez miesiąc wyszło nie mniej niż 250-300 zł.  Zysk niewielki w stosunku do inwestycji i wolno się zwraca. 

Wyszło na to że taniej było mu  zrobić koparkę za 40 tyś na ASIC i kopać minimum 12-15 BTC miesięcznie zużywając 40-50 kW prądu  ;) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@up fajnie by było pomyśleć i użyć mózgu niczym w cytacie Ktosia nie wiem czy dobrze to odmieniłem ale wystarczy wejść na inne strony takie jak np. amazon .. tam ceny są normalne jedyny problem jest czasami z towarem np. z RX 580 ale to raczej norma. Proszę tutaj link. nawet taniej niż te 3,5k bo dokładnie 3 377, 9736 złotego polskiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...